OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


i@lex
(őstag)

És akkor a leírással ellentétben a 65 collal is kompatibilis?!


Fisha
(őstag)

A TV is lejátssza és az erősítő is, a media player felől kötöm bele. Ezek miatt egyértelműen a ARC-ra gyanakodnék sajnos.


renatto
(őstag)

De a akkor mi nem játssza le?! :F Vagy úgy érted, hogy most át akarod vezetni a tévén a külső lejátszóból és onnan menne a hang tovább és úgy nem jó? Ha jól tudom van menüben ARC/eARC kapcsoló(k), azokat próbáld meg.

[ Szerkesztve ]


daneel_hu
(addikt)

A HDR-ben sokkal több van, eleve vehetsz már olyan kamerát családi videókhoz amely tudja. (azt nem tudom mennyi utómunka kell hozzá). Míg 3d-ben nincs ilyen lehetőség, csak azt tudod lejátszani így amit eleve horror áron így készítettek el.

A 3d tele van fake jelenetekkel, amit egy normál filmen megoldanak szimpla mélységélesség használatával (erős bokeh), pl egy szimpla portréjelenetnél. Portréjelenetek a 3d-ben csúfosan bénán néznek ki, sajnos ebben még az Avatar sem volt kivétel, amely mégiscsak a legjobb 3d-mozifilm amit valaha készítettek.
Egyetlen jó felhasználási területe van jelenleg a 3d-nek szerintem, és az az animációs filmek. Talán még a természetfilmeknél lehetne, de itt is gáz amikor közel van a téma és a háttér normál körülmények között el van mosódva.

Egyszerűen túl drága elkészíteni ezeket a filmeket, és a fizikájából adódóan az lenne a legjobb ha a 2d verziót teljesen külön rögzítenék. (vagy túl sok totálkép lesz a 2d verzióban).
Szóval összességében nagyon macera és nem éri meg szerintem.

A HDR-t ráadásul régebbiu filmeknél is használhatod, mostanában sok 4K/HDR verzió jön ki, kisebb-nagyobb eredménnyel persze. De vannak filmek amelyek tényleg jól néznek ki így felújítva. A régi filmeket nem tudod 3d-ben megcsinálni, totális kudarc, lehetetlen.


Firestormhun
(senior tag)

Nálam is ugyanez a jelenség van, csak egy Marantz 1403-as erősítővel. ARC-on keresztül nem tud mit kezdeni Dolby Digital Plus hangformátummal és csak egy ilyen nyekergő hangot ad ki magából. Többi hangformátum működik rendesen, mert az lebutítja DD-re vagy DTS-re.

Elvileg ha optikaival kötöd össze TV-t és az erősítőt akkor DD+-t is lefogja butítani DD-re és akkor fog menni rendesen a hang.


Fisha
(őstag)

A lejátszó egy régi darab. Nem tud 4k-t meg ilyesmi nyalánkságokat, így az csak backupnak, meg ilyen tesztelésekre maradt ott. Alapvetően a TV-ről szerettem volna ezeket lejátszani. De így teszthez jó volt a "dupla" setup. Szóval
TV lejátszó->erősítő fura zakatolás (ARC)
Mediaplayer->erősítő jó hang

Az erősítő csak ARC-ot tud, de más hangformátumoknál működik is, Viszont sok common kódolású 1080p-s sorozatnál nem, és mindben ilyesmi hang van, ami nem tűnik azért annyira elvakultnak.


Celtis
(veterán)

A 65C9 felfogatása VESA 300 x 200mm. A tartó pedig 400x400mm-ig jó, a teherbírása több is, mint az egykarosnak. A másikra csak azért írnak nagyobb képátlót, mert 600 mm-es átfogása is van, amire semmi szükséged.


i@lex
(őstag)

Köszönöm mindenkinek a segítséget, úton is van az ajánlott konzol. :R


Fisha
(őstag)

Köszi, ez nagyon hasznos infó.
Közben keresgettem neten és valószínűleg nem TV related a téma. Jó eséllyel az erősítő - ami ugyan tud ARC-ot és DD+ is - nem tud DD+ -t ARCon keresztül. Annyiban TV related csak, hogy a TV pont hogy tud DD+ -t arcon át, és ezért nem kódolja át, így marad a kelepelés.
Villamosmérnökként/studiómérnökként is fájdalmas ez a sok szabvány(talanság). Tényleg nem tudom mit tesz egy halandó. :)

Optikát javasolnak az ARC helyett sok helyen, mert hogy azzal mindig csak a baj van. Sose próbáltam, félek, hogy az optikával meg más baj lesz. :)

[ Szerkesztve ]


renatto
(őstag)

Akkor valószínűleg a belső médialejátszó lesz a problémás. Nekem a B7 belső lejátszója kiküldte a DD+ hangot. Viszont lehet nem mindegy hogy a DD+ "sima" 7.1 hangot tartalmaz vagy "Dolby Atmos"-t. Mert a sorozatok legtöbbje utóbbit használja és lehet azzal nem bír el a belső lejátszó, mint ahogy az MKV-ból a TrueHD Atmos-sal sem. >> Ezeknél nekem is kerregett csak. :O

Ha az erősítőre küldöd a DD+ hangot a külső lejátszóból, kiírja az erősítő hogy DD+? Vagy csak "DD"-t ír?
Van egy "Venom - DolbyVision" változat a világhálón, az DD+, de nem Atmos, azzal kipróbálhatod (A DolbyVision-t is :K ), ha rászánsz erre 45GB-t :DD

[ Szerkesztve ]


esicyhun
(tag)

Azt nem lehet, de ha a beállítások gombot hosszan nyomod a távvezérlőn, akkor egyből a további beállításokban találod magad. Így gyorsabb, én is rengeteget használom lekapcsolt képernyővel rádióhallgatás miatt, vagy csak német hírcsatorna megy háttérhangként. :)


Fisha
(őstag)

Azt még jó lenne kideríteni, hogy a TV küldi ki rosszl a DD+ -t vagy az erősítő nem kezeli azt. Esetleg ha valakinek van vadiúj szipiszupi erősítője, akkor nyomhatna egy tesztet a köznek. :)
Emlékeim szerint DD+-t ír ki az erősítő ha a playerrről jön az anyag, de meglesem majd. Venomot is, köszi. :)


gu007
(aktív tag)

C9 és Marantz NR1609 ARC kapcsolattal a netflixről és a belső lejátszóról is viszi a DD+ és a DD+atmos-os változatot is. Ez jelenik meg az erősítő kijelzőjén.


Celtis
(veterán)

Pedig az spdif látszólag semmivel sem tud többet mint az ARC. Illetve ami átmegy spdif-en, annak át kell mennie ARC-on is. Nekem az ARC csak egy alternatív átviteli közegnek tűnik az spdif-hez képest +CEC a kényelemért.


EasyLife
(aktív tag)

Megrendeltem a telekomtól a 65C9-et. :C Elvileg pár napon belül kiszállítják. Még lehet szombat is, mert munkanap. Ha rendelek hozzák egy Samsung Q90R hangprojektort a kettő működni fog szépen egymással?


Kriszbmx
(tag)

Mennyi a valoszonusege,hogy kari kornyeken megy 700 ala a 65c9 az MM nel? Fekete penteken 750 volt... most 700...iden lesz e alatta?!? Tudom senki nem jos :)


Fisha
(őstag)

Köszi. Akkor a fenti két komment alapján valószínűleg az erősítő nem kezeli a DD+-t ARC-on át.

[ Szerkesztve ]


renatto
(őstag)

Több Fekete Pénteken is volt 650k, a minap Alza.hu-n volt ~650k. Szerintem idén ez lehet az alja. MM/EUR/Edigi/Emag szerintem már nem fog 700 alá menni decemberben. Bár ez már nem is nagyon játszik, mert pl MM a mostani "nagy TV" rendeléseket 2020 januárban viszi... :Y


renatto
(őstag)

Grat! Reméljük meg is érkezik időben! :C

Ez komoly hogy ~350k? :Y

[ Szerkesztve ]


gertitorpe
(tag)

Gratulálok!

Nem tudom de mindenképpen írd meg. Nekem már megvan a Q90R egy régebbi LCD-vel és nagyon kíváncsi vagyok hogyan működik együtt a kettő, főleg mert elvileg mind a kettő eARC kompatibilis. Akármit is jelent ez lol.

üzenetek