OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


adamssss
(veterán)
Blog

veheted a lemezt csillio 1 penzert de a viragboltban ugyanazt kapod csak kiszedik belole az arab nyelvet. A bitrate ugyanaz. De hallgatom a tovabbi erveket ;)


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Szerintem kiszúrható a 4k vs FHD mondjuk 2 méteren vagy azon belül, de aki ezt nézi az nem törődik a tartalommal.

Erre még akartam válaszolni... Egyik nap meghülyült az Nvidia shield pro és a netflix úgy döntött, hogy csak HD-ban szolgáltat nekem.
Komolyan már úgy voltam vele, hogy falhoz b...om, kicseréltem a HDMI-t, semmi, letöröltem a netflix-et, újra telepítettem, semmi, még mindig csak HD. Az egész player rendszerét, amihez baromira nem volt kedvem visszaállítottam, semmi, még mindig csak HD, de az LG beépített applikáción minden jött 4k DV, ahogy kell.

Aztán egyszer csak megjelentek a 4k és szokásos Dolby Vision kiírások. Na most a lényeg, hogy jó pár jelenetnél, konkrétan a kedvenc sorozataimnál kívülről fújtam, hogy annak, hogy kell 4k-ban kinéznie, ahhoz képest az FHD még a shield tényleg talán a világ egyik legjobb AI-val is undorírótan nézett ki.
A mai napig nem tudom, hogy mi volt akkor a gond és, hogy mitől javult meg. Lehet, hogy semmit nem kellett volna csinálni, egyszerűen az android applikációval volt valami gebasz.

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

De te most továbbra is az mondod, hogy FHD és 4k között nincs különbség, akkor felesleges billentyűt koptatni, mert én erre válaszoltam. Ülj közelebb, töltsd le a frankó nem butított tartalmat és/vagy menj szemészhez...is. :)


adamssss
(veterán)
Blog

En csak arra reagaltam hogy feltehetoen nagyon nem erthetsz ehhez ha abban a hitben elsz hogy a korongos jobb mint a korongrol bit/bit ripelt verzio. Mindezt azzal tamasztod ala hogy 100gb-os ott egy film, ami megint csak nem igaz mert az ezer plusz nyelv extra, stb foglaljak a helyet. A kepanyag nem 100gb.

latszik a hsz-eidbol is hogy kevered a bitrate-et a felbontassal, szinmelyseggel stb. Amikor Shield-et atvaltott fhd-re akkor te nem a felbontas csokkeneset erzekelted foleg hanem a kepminoseg romlasat ami pl hdr hianya plusz sok mase.

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Nos, ez egyáltalán nem így van, de gondolj, amit akarsz.
A hozzászólásaimból levágtad, hogy keverem a bitrátát a felbontással, na persze, de remélem nem netflix történetet vetted alapul. omg
Tudod mit, neked van igazad, továbbra is nézd az fhd-t, nincs ott tényleg semmi különbség. :D Én meg azért veszek még jó pár korongot és placebóval bemagyarázom magamnak, hogy a 4k felbontás még is csak jobb, mint az FHD.
Csak egy kérdés...
Nem lehetne, hogy néha, legalább beszúrj 1-1 tetves vesszőt? Mert sokkal jobb lenne úgy olvasni, nyilván nem csak nekem.

[ Szerkesztve ]


adamssss
(veterán)
Blog

Ha telorol irok akkor nem.

igazabol tenyeket nem hallottunk meg toled csak annyit hogy a bd azert jobb mert az 100gb... ne haragudj ha ezek utan kialakult a hozzaertesedrol egy kep bennem, de cafolj meg.


daneel_hu
(addikt)

Nyilván egy uhd blu-ray a maga veszteséges tömörítésével cirka 100 gb-ba betömörítve végeredményben jobb mint ha fele annyi lenne.
Hogy ezt mennyire veszi észre valaki, az személyfüggő.
Nekem nem tűnik fel, sokkal inkább a tartalomra koncentrálok, ha 720p akkor 720p. :)

Egy Trónok Harca lehet 4k/HDR is uhd blu-ray lemezen, nem tud meghatni.
(mert szarnak tartom, de nyilván ez is személyfüggő)


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Miért haragudnék, ez már csak amolyan morbid kíváncsiság részemről...
Kiragadtál egy, vagy néhány szót és most lovagolsz hozzáértésről.
Mégis mit szeretnél, rajzoljak folyamatábrát egyenlettel a kalibrálás, felbontás, méret, színtérről, hogy miért jobb egy gyári uhd real 4k korong egy butított warez 4k-tól etc... Vagy mit szeretnél? :-D!
Mégis minek írjak bármit egy olyan hozzáértőnek, aki kerek perec kijelentette, hogy fhd és 4k között nem lát különbséget.
Ne szövegkörnyezetet ragadj ki, hanem gondolkozz el ezen, miket irkálsz.
De tudod mit, igazad van. Nincs különbség. :) Oké Ádám? De most sssss...
Én meg kiszálltam ebből a témából...

[ Szerkesztve ]


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

De minek nézel meg olyan filmet, amiről nagy valószinűséggel tudod, hogy nem fog tetszeni?
Amiről meg tudod frankó lesz, azt kell a legjobb elérhető minőségben. Emiatt felesleges drágább tévére költeni, ha a minőségi tartalom másodlagos.


AL
(addikt)

Szia. Az 55GZ950 még több helyen is kapható ( MM, Euronics, Alza, stb. ). Nézd meg az árukeresőn. Üdv.


polonic
(félisten)

Bejelentettem téglalap és sávosodás hibát online az LG-nek. Mennyi időn belül veszik fel velem a kapcsolatot?
55B8 egyébként.


dh66e
(veterán)

Engem következő munkanap hívott a szerviz.


daneel_hu
(addikt)

"De minek nézel meg olyan filmet, amiről nagy valószinűséggel tudod, hogy nem fog tetszeni?
Amiről meg tudod frankó lesz, azt kell a legjobb elérhető minőségben. Emiatt felesleges drágább tévére költeni, ha a minőségi tartalom másodlagos."

Mindenhol ajnározták mennyire überkirály, tettem egy próbát. :)
Hülyeség volt. :)

Mi a minőségi tartalom? Nekem nem az, hogy valami 4K/HDR-ben elérhető.
Nyilván ha valamiből elérhető akkor azt fogom nézni, de ha nem, az sem zavar.


Jorgi Kormi
(senior tag)

Egyszer valaki itt már megosztotta ezt a cikket ebben a kényes 4k témában : [link]


Northlorien
(tag)

Ebben a cikkben a hülyeség/karakter leütés, illetve csúsztatás szintje elég magas, és olyan valaki írta, akinek gőze nincs a film utómunkáról, sem a mögötte rejlő folyamatokról.


adamssss
(veterán)
Blog

Nem a tömörített verziókról volt szó hanem arról, hogy van olyan ember aki azt hiszi, hogy ha egy eredeti BD lemezt rak be akkor sokkal jobb lesz a kép mintha ugyanarról a lemezről készült bit/bit rip-et adathordozóról nézné. Ez egyszerűen nevetséges. Ebben lehet persze hinni csak annak valószínűleg nem sok lövése arról, hogy hogyan is működik ez az egész digitális lejátszás.

(#46368) ΞΔGLΞ : Kérlek olvass vissza! nem írtam, hogy nem látok különbséget. Azt írtam, hogy filmek alatt gyakorlatilag mindegy, hogy FHD vagy 4K, és mint írtam több okból is.
1. Sokszor a 4k (igen még a te lemezeiden is) nem valós 4k hanem skálázott 2k-ról.
2. A filmben elmerülsz így amíg nincs pixelesedés addig nem látsz különbséget.
3. Rengeteg film jön különböző effekttel (pl.: grain) ami miatt teljesen mindegy a felbontás)
4. A legtöbb esetben a kamerák minősége jelenti a szúk keresztmetszetet a képminőségben és nem a megjelenítő felbontásra.
Az meg, hogy a nevemmel sikerül "viccelni" szintén rólad árul el sok mindent egy szakmai fórumon...

[ Szerkesztve ]


renziNNN
(tag)

4k és 4k között is van különbség, a Bluray-ről származó 4k tartalom nem mindig elérhető és véletlen sem összetévesztendő mindenféle webdl forrással. Nyílván a fórumtárs azért preferálja a lemezt, mert annál jobb verzió nincs. :)
Mint ahogy említésre került, valóban viszonylag ritka az igazi 4k (nem felskálázott 4k tartalom), de a bitrate nem hazudik, ami a fájlok méretén tükröződik is. Egy magas bitrátájú 1080p tartalom is szépen tud kinézni a mai oledeken, de ez a verzió megint csak ritka. Így a 4k vs 1080p vita értelmét veszti, hiszen vagy úgy van vele az ember, hogy nem éri meg a 4k-s verziót nézni, mert nem lát (elég) különbséget, vagy pedig a létező legjobb minőséget szeretné nézni, ha már ilyen tvje van. Úgy gondolom mindkét oldal elfogadható. :)

[ Szerkesztve ]


J.J. András
(őstag)

figyeljetek, a Computerbase-en azt írják, hogy az új széria CX 2020-as, korlátozva van a HDMI 2.1 sávszélessége:
"HDMI 2.1 mit 40 statt 48 Gbits/s
Die HDMI-2.1-Anschlüsse des LG OLED 48CX sind auf 40 statt 48 Gbit/s limitiert, so dass sie kein 4K120 4:4:4 mit 12-Bit unterstützen – die C9-Serie aus 2019 kann hingegen 48 Gbit/s"

[LG OLED 48CX teszt]

Na, de a C9-es 2019-es sorozatban, ugyanez 48 Gbit/sec volt. És 10bit-es a panel, vagy 12bites?
Jó, a 32" LG monitorom VA panel és igazából csak 8bit-es színmélységű panellel, és közelről nézem, nem zavar, de egy fél-milliós TV-MONITOR-nál elvárnám, hogy tolja ki magából RGB-ben a full színmélységet.

Szóval, mi a C9 jobb HDMI-csatit kapott mint a CX sorozat? A panel javult gyorsaságra, vagy csak a proci?

köszi :R


J.J. András
(őstag)

a békítő bírónő :R
jó zárás, most ihatnának egyet egy közös mozizás után :D


Segal
(veterán)

Ez eddig sem volt titok. Már itt is többször meg lett említve.

üzenetek