OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Pelican
(őstag)
Blog

Az enyémre is jött, jól lebutították. A hang nálam nem csúszott eddig sem.


Bilux
(veterán)

Mit butítottak rajta? :F


Pelican
(őstag)
Blog

Pl. eltűnt a sebesség választás, és az egygombos beletekerési lehetőség, meg pár napig a töltés ikon helyett egy ronda loading felirat volt, de az már megjavult...


Peetey91
(senior tag)

Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de az LG C9 minden portja natívan támogatja a HDMI 2.1-et? A legfrissebb szoftver van rajta.
Jövő héten jön a PS5, ami ki is tudná használni.


krx21
(nagyúr)

Elvileg igen. De a PS5-öt elég 1 helyre bedugni... :DDD
A VRR-t még nem tudja a PS5...


jófejsrác
(senior tag)

Honnan sikerült szerezni PS5-öt?


Heng®
(tag)

Sziasztok!

Előre bocsátom, hogy tudom 1st world problem a kérdésem, de sokat segítene a véleményetek.

Van egy 2017-es LG OLED 65E7V-m és a napokban kaptam egy 2020-as LG OLED 65GX-et. A mostani E7-el is meg vagyok elégedve, a GX-re kb 120k-t kellene ráfizetnem és nem tudom eldönteni, hogy megéri-e. Miután kipróbáltam a GX-et képminőségben nem látok szignifikáns különbséget (az esetek 90%-ban netflix megy rajta, 10% 4k filmek mkv-ban a NAS-ról), a beépített hangszórókat egyik esetben sem használom (Yamaha soundbar-t használok helyette). Amit látok mint előny a GX oldalán 2cm-es vastagság illetve Freesync/Gsync, de előbbit az elhelyezés miatt nem tudom kihasználni másikat pedig azért mert minimálisan játszunk a TV-n akkor sem olyan konzollal ami támogatja. Az E7-et az elmúlt 3 évben napi kb 4 órát használtuk bár azt nem tudom meg ítélni ez sok-e egy OLED TV-nek :)

Szóval a kérdés adott megéri a +120k-t a GX?


Segal
(veterán)

Szerintem meg is válaszoltad a kérdésed. Ha meg vagy elégedve a jelenlegivel és nem látsz érdemi előreléépést akkor szerintem tök fölösleges váltani.


Peetey91
(senior tag)

Köszi!

@jófejsrác
szeptemberi előrendelés... :B


F-ECT$
(titán)
Blog

A garancia jöhet még szóba, ha a gx-re van 3 év a régire meg már semmi, akkor megéri a csere.


wallace 234
(őstag)

Elégedett a tv vel, akkor felesleges cserélni ne a garancia megléte, vagy nem léte döntsön ha jó a tv. Ezzel az erővel 2 évente lehetne tvt cserélni.


jófejsrác
(senior tag)

tyű basszus, én még elő sem rendeltem :D


F-ECT$
(titán)
Blog

Írja hogy a gx jobb egy picit. Ezek nem filléres cuccok és 4-5 évesen már van rá esély hogy elromlanak. Én tuti cserélném.


daneel_hu
(addikt)

Nekem 55E6V-m volt, utána lett 65E8.
A 65E8-asban 7100 üzemóra van.
Az E6V és az E8 között ég és föld a különbség fényerőben, képátlóban és interpolációban is. Igaz, az E6V-ben volt 3d, bár engem nem győzőtt meg.

Viszont ha 120 ezret kell ráfizetni a 65GX-re - ezt nem tudom miképpen csinálod -, akkor szerintem válts. EZ most akkor új vagy használt GX?


wallace 234
(őstag)

Azt írja "Miután kipróbáltam a GX-et képminőségben nem látok szignifikáns különbséget" képminőség miatt nem lenne értelme, cserélni. Amibe meg pluszt tudna, a GX nem nagyon lenne ki használva. De valóban sajnos 4-5 éves cuccok, már ki tudja meddig bírják még, elég szomorú, hogy egy 5-6 száz ezres tvt alig pár év után már cserélni kell, mert ki tudja mikor adja meg magát. De majd eldönti, hogy neki mi a jó. Pro kontra. Ha jó a kép a plusz dolgokat, nem nagyon használnám ki biztos, hogy nem cserélném. De ha lenne ilyen lehetőség, hogy 120 ezer pluszért, jobb tudású tvm lehetne, én is elgondolkodnék.

[ Szerkesztve ]


rothfb
(veterán)

Szerintem cseréld. De csak akkor, ha a GX hibátlan. Banding, tinting, ilyeneket nézz meg előtte, mert mostanában megszaporodtak az ilyen "hibák".
Ha megfelel, fizess rá. Én ezt tenném.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Banding, tinting, ilyeneket nézz meg előtte...

Bonttassa ki az áruházban, vagy hogy gondoltad?
De ha még meg is teszik, a GX-et legfeljebb neki tudják valaminek támasztani és ha még ez is sikerült. Mind a két jelenség előjöhet, akár 1 hónap múlva is, ha esetleg ott homogénnek tűnik, de azt nem fogja látni egy fényáradatban úszó üzletben.
Ezt, sajnos nem lehet csekkolni, panellottó továbbra is.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

A lányomék a múlt héten kapták meg rá a csereutalványt, két panelcsere után a második még rosszabb volt. Mivel a nyáron ez még 1.2 millió volt, ők így ebben az árban kapták vissza ajándékkártya formájában. Most azt várják, hogy a HZ2000 újból essen le 1 millióra és akkor rögtön megrendelik.


bobojszan
(tag)

Sziasztok!
Megjött csütörtökön a cserekészülék (OLED65CX3), a t-mobil cserélte! Szavam nem lehet rájuk, jeleztem a hibát chaten, elküldtem egy fotót, 10 perc alatt lezavartuk a beszélgetést és 4 nap múlva jött a futár a cserekészülékkel! Viszont az kurvaisten, hogy már paneljavítottat kaptam, mert az eredeti matricák nem voltak rajta az elején!
Viszont a TV! Az de elmebeteg! Próbáltam mindenféle beállítást, de vagy én vagyok színvak, vagy mindenki más, de egyik neten fellelhető konfi sem nyerte el a tetszésemet. Kb mindegyik fakó és élettelenné tette a képet, barna lett meg hártyás ezért kicsit megbütyköltem az ECO-t és úgy nézem a sima TV adásokat(foci, ennyi)!
Na de a 4k HDR, az mennyire pedofil!
- Moana.2016.2160p.UHD.BluRay.REMUX.HDR.HEVC.Atmos.Hun-PluSUltra, szerintem erre a mesére csinálták ezt a kijelzőt
- Coco.2017.1080p.UHD.BluRay.DD+7.1.HDR.x265.HuN-No1, igaz hogy 1080P de úristen!
- Avatar, ne is beszéljünk róla, mert szavak nincsenek rá!
- Atomic.Blonde.2017.2160p.UHD.BluRay.REMUX.Dolby.Vision.SL.DTS-X.7.1.HEVC-HUN-UFO971, hujjujjjuuujjjj
WandaVision.S01E01.2160p.DSNP.WEBRip.x265.10bit.HDR.DDP5.1.Atmos-CMRG, pff jesszus!
Játék:
- GRID.2.Reloaded.Edition-PROPHET, 2K ultra beállítások, kb szédültem a sebességtől annyira lemászott a képernyőről
Szóval, ha valaki gondolkozik még a vételen, és a panelparát beválalja, ne habozzon, mert nem ha ez nem jó neki, akkor nem tudom mire vágyik!
Sziasztok!


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Mondtam nekik, küldjön már képet erről, szóval...
Így néznek ki (még én sem láttam), mint írtam csak 3 kártyában tudták visszaadni az összeget, 1.2 milliót, de az egyiket (315 ezer) már le(el)vásárolták (a kártya hátulján lévő lekaparható PIN kódot kell vásárlásnál megadni), tehát lényegében van 855 ezer forintnyi kártya, amit 5 évig lehet felhasználni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek