OpenMediaVault - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


szpeti40
(addikt)
Blog

hogy nem kell minden kliensre letölteni ilyen appokat, hanem az egész LAN-on blokkolva lesznek a reklámok eszköztől függetlenül.


kutga
(nagyúr)

A pihole network-wide, vagyis minden eszközön szűr, ami az adott hálózathoz kapcsolódik, nem kell külön telepíteni az alkalmazásokat az egyes eszközökre. A YT reklámokat nem szűri, sajnos, arra más kell.


_q
(addikt)

Egy háztartásban általában szerintem nincs több mint 10 eszköz, amire könnyebben és gyorsabban beállíthatóak a "hétköznapi" megoldások. A pihole ott jöhet jól ezek szerint, ha nagyon nagyon sok eszköznél kell megoldani a reklám blokkolást és ha esetleg valakinek még is ez a könnyebb egy brave telepítése vagy ublock extension helyett.

#20562kutga
Pont a legfontosabbra nem jó, kár.

Köszi mind a kettőtöknek.


kutga
(nagyúr)

Úgy tudom, mivel a YT reklámok is YT donainről érkeznek, így nem megy a szűrés. A reklámmentes YT-ra egyébként nem szűrő kell, hanem előfizetés.


_q
(addikt)

Az előfizetés elég drága és ha van több eszköz, mondjuk minimum 3 esetén már egész magas költség. Amúgy TV-n nem szeretnék belépni, de ahhoz meg be kellene hogy működjön. Tudom ezek egyéni igények és problémák.


Balinov
(félisten)
Blog

A YT prémium nem eszközre van, hanem accountra, kis felarert lehet csaladtagokat is hozzadni. Én is így használom évek óta


Multibit
(veterán)

Látszik, hogy csak a saját szempontjaid szerint ítélsz. 10 eszköz esetén miért gyorsabb egyenként sz@rakodni? A központi megoldást egyszer kell jól megcsinálni. Nem is érdemes a pihole-re szűkíteni a dolgot.
Arról nem is beszélve, hogy nem csak Win PC lehet a hálózatban. Nálam a központi megoldás almás mobil eszközöket, droidos mobil eszközöket is reklámmentesít, és egyéb módon is véd. Ha elmegyek itthonról, a telefonom az otthoni védelmet használja, ha már egyszer jól belőttem :K


_q
(addikt)

Ahogy írtam is, "egyéni igény és probléma". Azt a részét nem értem, miért számít, hogy milyen rendszert használsz, mert egy brave elérhető bármelyik rendszerre, vagy ha jobban tetszik, akkor ott a chrome is ublock-al.
Az utolsó mondatodra nem tudok sajnos tapasztalat hiányában reagálni, mert nem tudom hogy a pihole szempontjából milyen részét használod és hogyan tud pontosan ez segíteni.


tradeelek11
(aktív tag)

Nem tisztem megvédeni Multibit kollégát :)
de a varázsszó, a mondataiban 'központi megoldás".
De nem is (csak) pi-holet használ, hanem Opnsenset és kiegészítőit legalább is legutolsó információim szerint (én is).

Tisztelettel :R

[ Szerkesztve ]


szpeti40
(addikt)
Blog

Egy pi-hole-t felrakni kb 15p, beállítással együtt és utána eszköz csereberénél sem kell szarakodni vele.


Multibit
(veterán)

hanem Opnsenset és kiegészítőit legalább is legutolsó információim szerint (én is)
:K


Tarokk79
(aktív tag)

Wireguardot, adguardot és Cloudflaret én is használok, de esetleg tudsz röviden írni arról, hogy a Opnsense, Surfshark mire jó és miért ezeket használjátok?


_q
(addikt)

Köszi az infókat.


tradeelek11
(aktív tag)

Az Opnsense egy open source tűzfal/router megoldás
(hasonlóan mint NASnál pl. az OMV)
Nagyon sok ingyenes kiegészítővel, és akár fizetős szolgáltatással.
Nálam kb. ami a hálózatért felelős az Opnsensen van, a fenti listából
pl. az Adguard, Wireguard.

A Surfshark pedig egy VPN szolgáltató de ez majdnem mindegy is
(lehetne akár a NordVPN is) itt is a lényeg a Wireguard protokoll.
Magyarul az összes eszközről a kimenő forgalmam egy VPNen keresztül megy ki
egy "központi megoldásként".
( Az Opnsensen fut egy saját Wireguard server és mellette Wireguard protokollon,
a fizetős VPN szolgáltatás)

Tisztelettel :R


hunaqua
(addikt)

Vannak bizonyos SSD-k amik tökéletesen jelenítik meg a hőmérsékletet az OMV-ben. Vannak olyanok amik csak egy fix fals adatot közölnek,mondjuk 40C,és ezt mutatja a műszerfal mindig. Viszont most van olyan SSD ami Win alatt mutat hőmérsékletet,viszont OMV alatt n/a . Lehet ezzel valamit kezdeni,vagy ez ennyi?


mtjunior81
(csendes tag)

Üdvözlet OMV fórumozók.
Icecast2 vagy Shoutcast radio server-t valaki telepített már fel OMV mellé, vagy Portainer-en keresztül? Létezik erre valami megbízható lehetőség? Köszönöm a segítséget. :R


hunaqua
(addikt)

Arra esetleg van lehetőség ,hogy a lemez hőmérsékletnél kiírt " n/a " -t manuálisan átírni mondjuk 40C -ra? Nem mintha lenne jelentősége,de meg lehet adni manuálisan egy akár fix értéket mondjuk ssh-n, hogy azt írja ki ?

[ Szerkesztve ]


kutga
(nagyúr)

Annak mi értelme? :F


hunaqua
(addikt)

Nem az volt a kérdés. :) Meg lehet?


Multibit
(veterán)

Huhh... :O

üzenetek