OTP Bank topic - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


Peter.70
(őstag)

Azért a biztonság hagy maga után némi kívánni valót némely esetben.
Gondolom tudod, hogy az otp új web bankjába hogy lehet belépni? És hogy lehet a régibe?


DS39
(nagyúr)

Tudom. Hát az sem egy épületes megoldás az OTP részéről.
Egy saját azonosító (felhasználónév) sokkal jobb lenne, mint az email címet használni.


Peter.70
(őstag)

A legszebb az az egészben, hogy ha az új otp web banknál a belépéstkor 3X rossz jelszót írsz be, akkor 24 órára letilt a rendszer.
De nézzük más szemszögből. A felhasználók 99%-ának egy email címe van, és ezt használja mindenhol. tehát egy csalónak / rosszakarónak / akárkinek nem nagy kaland kideríteni. 3 próbálkozás után Te ki vagy tiltva a saját web bankodból, pedig nem is Te akartál belépni. Ez azért elég sz@rul hangzik szerintem
És ezen nem is nagyon hajlandó / akar változtatni a " tisztelt " otp :W

[ Szerkesztve ]


GabN73
(addikt)
Blog

Mondjuk az segít ha kizárod magad akkor elfelejtett jelszóval ha sikeresen csinálsz egy újat feloldásra kerül a 24 óra. Ez a réginél is működik.

Csalók háromszor nem próbálkoznak, felesleges lenne. Kapsz emailt idegen eszköz belépésről, jobb esetben a bank is hív. Szerződés törlés, újra reg jobb esetben másik e-mail címmel.

Az íméles belépési megoldás szerintem is a legszarabb egy banki rendszerben.

[ Szerkesztve ]


Peter.70
(őstag)

Hát nem tudom. Emlékeim szerint erre azért panaszkodtak itt a fórumon páran az elmúlt években. Tehát akkor valós a probléma, és nem olyan egyszerű a megoldás


F.E.K..
(senior tag)

Egyébként ezt pont használják is csalásokhoz: megvan az e-mail cím és a telefonszám/név --> megpróbálnak belépni a fiókba véletlenszerű jelszavakkal, de természetesen sikertelen --> otp automata küld egy értesítést a számlatulajdonosnak ---> a csalók pedig felhívják a bank nevében, hogy gyanús belépési kísérletet érzékeltünk, de semmi baj, segítünk!

... mivel egy valódi otp-s mail-al indul a folyamat, máris hitelesebbek (pluszban természetesen sürgetés, ijesztgetés, stb.)


adika4444
(addikt)
Blog

Így van. Utalásnál meg hivatalosan ha elment, nem is nagyon tud mit csinálni a bank.

A nem túl fényes gazdasági helyzetben az emberek méginkább palizhatóak, mint eddig.


fery02
(addikt)

Sziasztok!

Tervezek idén lépni OTP-től és már van is másik banknál bankszámlám.
Jelenleg NET számlacsomagom van OTP-nél és Takarékszámlán van 2,2 millió Ft.
Jól gondolom, hogy ennek az összegnek az átköltöztetése úgy fog majd venni, hogy visszavezetem az egészet a fő számlára és simán csak elutalhatom gond nélkül az új InternetBank felületről?

Valamint ennek az utalásnak jól gondolom, hogy 8768 Ft díja lesz?

Gondolkodtam mostanában MÁK befektetésen is, csak egyelőre a “Mibe tegyem a megtakarításom” topik Összefoglalója nem eléggé konyhanyelvű számomra és fogalmam sincs az alapján sem, hogy pl 2,2 millió Ft-ot kiként fektessek be, de ha lehetséges olyan, hogy annak az adott összegnek a következő lenne az útja díjtalanul, hogy OTP —> MÁK —> Gránit, akkor fenti fő kérdésem igazából tárgytalan, mert feleslegesen nem lenne szükséges 8768 Ft-ot költenem.

Köszönöm! :R


axioma
(veterán)

Utaztatas MAK dkj kartyas vasarlassal megy, de az 2 honap mulva jon ki feltores nelkul, bar varhatoan [diszkontalasi rata valtozhat] 1-2 het mig feltoressel nullan ki tudod venni.
Beutalas siman tudtommal tr.ado-mentes, de otp ettol me'g nyulhat le mas dijat. Nem lesz gond a kincstarban a tovabbutalas ekkora osszegre egy alkalommal.
Viszont:
Granitban nem mukodik me'g a fizetesi kerelem beadasa? Otp kell ingyen fogadja, csak arra vigyazz, h 1. darabold, mert 2M a max; 2. utalasi limit ervenyes otp oldalon.

A megtak topik az osszefoglalo ota szetvalt, a hardcore resze atment a tozsdesbe, a kincstar befektetesek miatt kerdezz v. olvasgasd a folyo beszelgeteseket, ott a helye konyhanyelven.

[ Szerkesztve ]


fery02
(addikt)

Köszi a válaszodat!

Igazából pont ezt MÁK DKJ fogalmat olvastam sokszor itt a lapcsaládon, de amúgy még itt is olyan fogalmakat olvastam nálad, hogy valami különórát kell, hogy vegyek az egészhez. 😄

Gránit app-ba benéztem most hirtelen és van ilyen lehetőség, hogy “Új fizetési kérelem rögzítése”. A béke kedvéért persze nem gond, ha csak 2 millióig nyúlok 2,2 helyett, kezdésnek ezzel semmiképp sincs problémám.

A “folyo” beszélgetések alatt erre a topikra gondolsz pontosan?


axioma
(veterán)

MAK = magyar allamkincstar DKJ = diszkont kincstarjegy
folyo beszelgetest az altalad emlitett megtakaritas topikra ertettem (ne akadj le a befektetesi reszen az osszefoglalonak, kerdezz "konyhanyelven" batran)
a folyoszamlas a Granittal (vagy barmi nem OTP bankos, nem fintech) szamlakkal kapcsolatban jo hely


fery02
(addikt)

Rendben van, köszönöm! :R


fery02
(addikt)

Kipróbáltuk a nap folyamán, hogy mennyire gáz az (végülis nem annyira), hogy az InternetBank “e-mail + jelszó” kombóval működik.
Ismerősnek állítottunk be új telefont és ahogy telepítgettem és jelentkezgettünk be a szokásos alkalmazásaiba, sorra került az új OTP app is, ahol is nem emlékezett a jelszóra, de azért kipróbáltunk néhány kombinációt.

Ennek a vége az lett, hogy kaptuk is a 24 órás letiltást, de rögtön kipróbáltuk, hogy “Elfelejtett jelszó” —> új jelszót kértünk, ami be is lett állítva és azzal már sikeresen be is tudtunk 5 percen belül jelentkezni az alkalmazásba.


Peter.70
(őstag)

Legalább ez működik


Victoryus
(addikt)
Blog

Normálisak ezek? Mama kapott egy levelet az otp-től, hogy 4-5 évente ellenőrzés van, bla bla bla. menjen be a bankba. Tavaly 2x is volt bent, mert akkor még jól volt.
Per pillanat nem járóképes. Jön a fenyegetés, hogy letiltják az utalásokat, kártyát. A jó k.anyjukat tiltsák le. Milyen jogon? Az ellátását, meg a rezsit stb. azért fizetni kell, be van neki állítva a csoportos utalás.
B verzió, közjegyzővel hitelesíteni az iratait... és neki fizetni egy rakat pénzt.
Rohadjanak meg, tavaly lemásolaták az iratait, vettek aláírásmintát is. Ez semmi más, csak baszakodás a kisemberrel.
Legrosszabb esetben hagyatéki után is hónapokig ülnek más pénzén. Miért nem lehet békén hagyni? Van elég baja enélkül is, meg nekünk is.

[ Szerkesztve ]


Llew
(senior tag)

Értem, hogy rossz pillanatban találtak meg és ki vagy akadva, de ha itt kiadtad magadból akkor esetleg egy higgadtabb telefonnal vsgybemaillel próbaltad elintezni? Lehet csak félrértes és ha jelzed, hogy tavaly megtörtént akkor azt mondjak ok, tárgytalan a levél.


yogibear
(addikt)

Sosem kaptunk ilyet, a kb 20 év alatt, mióta számlacsomag csere és névátírás volt haláleset miatt...
Anyám kb azóta sem volt a fiókban... mindent én intézek neki.. és főleg neten, fiókba kb nem járok, max ha kártyacserét akartam lejárat előtt...
Akár téged is fel lehet vetetni társtulajdonosnak... még ha nem is nyúlsz a mama számlájához... de ha meg kell intézni valamit, akkor tudod intézni a dolgait helyette...

Legrosszabb esetben hagyatéki után is hónapokig ülnek más pénzén.

Mondjuk ha előre gondolkodnál, nem lenne ilyen...
Úgy hívják, haláleseti (vagy elhalálozási) rendelkezés...

Ha a tulajdonos, vagy társtulajdonos elhalálozik, akkor a banknak kötelező a számlát zárolni, amint arról tudomást szerez. Ha előrelátóak vagyunk, egy-két ezer forint ellenében ezt elkerülhetjük. A megoldás kulcsa a haláleseti rendelkezés. Ezzel a tulajdonos megadhatja, hogy halála esetén kié legyen (és milyen arányban) a számlán lévő pénz. Így az összeg nem képezi hagyaték részét és nem kerül be a hagyatéki eljárásba. Ilyenkor a személyazonosság igazolásával az összeg a halálesti kedvezményezettet, adott esetben kedvezményezetteket illeti meg.

A haláleseti rendelkezés lényegében nem más, mint a számlát vezető pénzintézetnek adott megbízás. Ebben a számlatulajdonos arról rendelkezik, hogy halála esetén a pénzintézet az általa megjelölt személynek teljesítsen kifizetést a bankszámláról.
A haláleseti rendelkezés például akkor lehet előnyös, ha a bankszámla tulajdonosa meg kívánja gátolni, hogy halála esetén a számláján lévő összeggel csak a hagyatéki eljárás befejezése után lehessen rendelkezni.


Llew
(senior tag)

Halálesetit lehet több személyre kérni?


yogibear
(addikt)

Nem tudom, ezt meg kell kérdezned.


yogibear
(addikt)

A másik, hogy ha csináltattok is ilyen rendelkezést, a számla az ő eltávozásával elvileg megszűnik (a nyugdíjfolyósítás is ugye), mivel ő az egyetlen tulajdonosa, és akkor nem fogják tudni honnan vonni a csoportossal a rezsiket, amíg rendeződik az ingatlan tulajdonjoga (az meg ugye ha van ha nincs végrendelet, hónapokig tart, ismimnek pár éve 6 hónapba telt)... és csak gyűlni fognak a kifizetetlen számlák, plusz büntetés...
Ha viszont van valaki a családból, akit felvetettek a számlára társtulajdonosnak és a nevére íratjátok a rendelkezést is, akkor "probléma" esetén ugyanúgy rendelkezik a számla felett, hiszen ő is tulajdonos, be is fizethet a számlára, hogy legyen miből vonni a rezsiket, a rendeződésig... utána akár fel is lehet mondani a számlát...

De erre is kérdezz rá inkább azért, hogy ha ő az egyetlen tulajdonos, akkor a számlát valóban kötelezően meg kell szüntetnie a banknak vagy esetleg átíratható más nevére...

üzenetek