OTP Bank topic - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


fery02
(addikt)

Sziasztok!
Van egy Visa kártyám, amit eddig csak ritkán használgattam, mert mindent hitelkártyával igyekeztem fizetgetni.
Lemondtam a hitelkártyát és most szeretném minden digitális felületen kicserélni, hogy a hitelkártya adatok helyett a sima betéti kártyám legyen ezentúl alkalmazva egy darabig.
Kb mindenhol sikerült is ezt megejteni, kivéve a SimplePay.

Olyan gyanúm van, hogy lehet a CVC kódom nem is az, ami a kártyán szerepel, de ha nem, fogalmam sincs mi lehet.
Viszont az érdekesség, hogy ugyanezt a kártyát más felületeken gond nélkül be tudtam regisztrálni (AliPay, PayPal, ApplePay), viszont azok a felületek ha jól emlékszem nem is kértek CVC kódot.

Miért kéri a Simple ezt a kódot, miközben a többiek meg nem?

Gondolom nincs belőle amúgy hátrányom, mert pl az ApplePay-t 5x biztosabbnak érzem, mint a Simple rendszerét, függetlenül a CVC kéréstől.


yogibear
(addikt)

[link]

Ha OTP Mastercard kártyád van A Simple Classic alkalmazást használhatod.
Ha OTP Visa kártyád van A Simple alkalmazást kell letöltened.


yogibear
(addikt)

Miért kéri a Simple ezt a kódot, miközben a többiek meg nem?
Miért ne? A kártyához tartozó adat az is kérheti Simple regisztrációkor...
lehet a CVC kódom nem is az, ami a kártyán szerepel,
De az... belépsz webes felületen a a számládba, baloldalt bankkártyák és ott emlékeim szerint minden kártyaadat ott van a CVC kód is, ellenőrizheted (ha rosszul emlékszem, akkor bocsi)...


fery02
(addikt)

Ez a webes belépés annyira jó ötlet volt most, hogy elém is nyomta a kártyák menüben, hogy “Az Internetes biztonsági kód szolgáltatás még nincs engedélyezve.”
Nem használtam sűrűn a kártyát valóban, na. :)
Egyébként csak általános beállítási lehetőségeket adott a menüben, részletes adat megtekintés menüt nem is találtam.

Viszont ugyanúgy eldobja a Simple regisztrálás a kártyát, a 100 Ft próbaterhelés kísérlet “Sikertelen tranzakcióra fut”.
Természetesen beállítottam az előbb az “internetes biztonsági szolgáltatást” és emlékszem anyuknak is ugyanez volt a betéti kártyájával, amikor regisztrálni akartuk neki Simple-ben, be kellett mennie fiókba, hogy állítsanak ott rajta valamit.

Viszont végülis nem is akarom annyira megoldani, Simple-ben ott van a Revolut kártyám, ApplePay és a többieknél meg gond nélkül fel tudtam venni a Visa kártyát még korábban.


yogibear
(addikt)

Igazad van, a plasztik CVC kódja nincs a weben csak a kártya hátoldalán, csak talán a webkártyáé van ott, ami ugye virtuális, azért...
Az Internetes biztonsági kód igen az rég kell és kötelező... legalább most megcsináltad. :)
Simple az elég változó, nekem sosem volt gondom vele sem a Visa alatti, sem a MC alatti verzióval, sőt, amikor új verzió jött és újra kellett regelni bele a kártyámat, vmi plusz funkció belerakása miatt, az is pikk-pakk ment... töröltem, beregeltem újra kb 2 perc...
De tény hogy sokaknál akadozik a regelés, de ne kérdezd miért...
De van Apple Pay-ed meg ott akár a Google Pay is, ha csak fizetésre használod a kártyát telefonnal, nem szükséges a Simple... nekem is kb csak dísznek van, mert a karperecet használom. :)) Max spárban használom fizetésre, mert ott a Supershopot amúgy is be kell olvastatni és akkor már telefonnal fizetek is...


DDA40X
(aktív tag)

Hali!
Még tudná valaki mondani, mi a bánatért nem működik a Simple pay, ha a szerencsejáték rt-nél akarom használni? Csak otp kártyával megy. Ami nekem nincs saját. Gránit nem. Wise nem. Revolut nem. Csakis OTP. Regisztráltam appban mind a három kártyát. De amikor fizetésre került a sor, akkor nem működött. A Simple parkolás működik pl. De pl. be regisztráltam a Wise-t a BKK appba. De már előre félek, hogy nem fogja elfogadni ha majd fizetésre kerül a sor. Tulajdonképpen már bármilyen fizetés előtt ideges vagyok, ahol látom, hogy csak Simple pay van.
Mi lehet a probléma?
A wise az egyik elutasitott fizetéshez ezt írta pl.:
A többi is ezért lehet elutasitva?

[ Szerkesztve ]


fery02
(addikt)

Ez nem lehet, hogy pont az, amit én láttam délelőtt a “Kártyáim” menüpont alatt InternetBankban, amikor is leordította a fejemet az oldal a bankkártyámmal kapcsolatosan, hogy “Az Internetes biztonsági kód szolgáltatás még nincs engedélyezve”?

Fontos, ne alkalmazáson belül nézd, mert ott nem tudja feldobni, hanem webes felületen belépve.

Szerk: Közben sikerült végülis Simple-ben is felvennem a Visa kártyát, csak volt egy kis átfutási ideje úgy tűnik ennek az “Internetes biztonsági kód” aktiválásának. :)

[ Szerkesztve ]


namenlos
(tag)

Mondjuk a szerencsejáték.hu-n éppenséggel a simple mellett ki lehet valasztani a k&h fizetési felületet is. A simple nekem is mindig elutasítja, de a k&h-n sikeres a fizetés.


Talala
(senior tag)

Vissza küldött csomag miatt jött visszatérítésem paypal-on keresztül OTP-s számlára (webkártya van rögzítve paypal-ba.). Paypal tegnap küldte már az emailt, és a tevékenységeknél is látni. Az OTP még nem könyvelte az összeget...jellemzően mennyit célszerű várni ilyen esetben mielőtt felkeresem őket?


Pancsermeste
(őstag)

Sziasztok!
OTP bank alkalmazásban látok egy "OTP Mobil, vásárlás kártyával" című tranzakciót 3750 Ft értékben.
Nos, nekem fogalmam sincs róla, hogy mi lehet ez. Soha se volt még ilyen tranzakcióm, és nem tudom, most hogyan jöhetett létre. Egy dolog mondjuk eszembe jutott, de az így most elég hihetetlen számomra, hogy azért vontak volna le...
Valakinek ötlet, milyen tranzakció lehet ez?


namenlos
(tag)

Ha már az OTP is értesített róla (látod a tranzakciókban), onnantól kb. 2-3 munkanap a könyvelés.


namenlos
(tag)

Ez kb. bármi lehet, amit online a SimplePay-en (OTP Mobil Kft.) keresztül fizettél (elő/ki), a tranzakció könyvelését követően (de legkésőbb a számakivonaton) elméletileg a kereskedő neve is megjelenik.


DS39
(nagyúr)

Online vásárlás/fizetés kártyával, simplepay-en keresztül.

[ Szerkesztve ]


Pancsermeste
(őstag)

Aztaa...
Köszönöm!
Neked is, namenlos !
A SimplePay fizetés az mindig így jelent meg? vagy csak mostanában változott? Mert eddig ezt nem vettem észre, de valóban, az összes SimplePay fizetésem most így néz ki.


herdsman12
(őstag)

Internetes vásárlás értékének visszatérítésén megakadt egy üzlet.
Megadtam nekik a vásárláskor használt webkártya számlaszámát, de azt írják, hogy arra nem megy el az utalás.
Gondolom, hogy nem utalás, hanem valami spec megoldás az "internetes vásárlás értékének visszatérítése", ezt meg valamiért nem akarják.
Megadhatnám a normál számlaszámot is, de azt meg én nem erőltetném, ha nem kötelező.
Tudja valaki miért utalni és nem visszatéríteni akarnak?


namenlos
(tag)

Nem értem, mi történhet, ha megadod a normál számlaszámodat?


herdsman12
(őstag)

Én se értem, de nem írnám meg senkinek, ha nem muszáj.
Tuti, hogy létezik a visszatérítésre szabályos megoldás, másképp az OTP se írná:
"A Net webKÁRTYA számlán jóváírás kizárólag bankon belül vezetett számláról, valamint internetes vásárlás értékének visszatérítéséből érkezhet,..."
Esetleg a kérdésre a választ tudod?


viktorhu
(veterán)

A szabályos az lenne, ha a kártyára küldenék vissza a pénzt, amivel fizettél. A számlájára - ahogy te is írod - nem fognak tudni utalni.


Azharel
(aktív tag)

Van 2 bankkártyám, amiből 1-et szeretnék megszüntetni. Mi ennek a módja ?


lm83
(őstag)

Van ahol simán elindítják a visszatérítést és kész, nem kell nekik semmi info.
De az emagnál is így működik, még az üzletben is úgy csinálták a visszatérítést, hogy számlaszám kellett nekik.

üzenetek