Panasonic FZ sorozat - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Falovas
(aktív tag)

Itt nézelődhetsz, mind portré és FZ1000-rel készült. [link]


Chosen
(addikt)
Blog

Ezeket néztem én is, de nagyon nehéz kiszűrni belőle, hogy mit tud a gép. Nem tudni, hogy mennyi utómunka van benne, volt-e külső megvilágítás, stb. Plusz a legtöbbet 300-400mm-en készítették (ha jól számolom), ami őrülten sok ahhoz képest, ami engem érdekelne, ami a valódi portré.

Ezek miatt egy saját teszt sokkal jobb lenne. Persze teljesen opcionális, ha nem jön össze, akkor nem jön össze, de nagy segítség lenne.


Dr.NX
(addikt)

Kb. pont erre a kipróbálásra való a 14 napos elállás netes vásárlás esetén.
Vedd meg és utána ki tudod próbálni otthon, nyugiban, saját monitoron nézve a képeket.


Chosen
(addikt)
Blog

Áh azért erre ellőni a 14 napos dolgot nem túl etikus szerintem. A boltnak az egy veszteség, ha így visszaviszem, nem szívesen csinálnám meg ezt egyik bolttal se.


meri
(aktív tag)

Sziasztok! Van egy FZ300-asom, nagyon jó kis gép arra, amire nekem kell. Sajnos nemrégiben leejtettem kb 1 méterről, kemény talajra, amin szőnyeg volt.
Külsérelni nyom nem látszik rajta. A hibajelenség viszont bekapcsolás után egyértelmű: egyrészt közelről "fülelve" szinte mindig jelen van egy halk "nyiszorgó" hang (nem csak mozgatáskor, az autofókusz miatt); másrészt a szenzor képe (azaz a feliratok nem) folyamatosan "ugrál" kicsit - olyan, mintha fókuszálás / stabilizálás közben arrébb ugrana - mondjuk a kép szélességének 1%-át kitevő pixelt, majd vissza. Másképp fogalmazva, "befogás" után is mintha újra és újra stabilizálna.

Ez független attól, hogy a stab ki- vagy be van kapcsolva. Képet készít, általában teljesen jót, de valami tutira nincs rendben. A hibajegyzék "zoom stepout" és "zoom enc" kódokat tartalmaz.
Szerintetek érdemes a javíttatásával foglalkozni? Nem használhatatlan, de zavaró. Azt még nem tudtam ellenőrizni, hogy exponáláskor is egyértelműen egy ilyen "éppen stabilizálás" közbeni képet lő-e, azaz bemozog-e, de nagy valószínűségel igen (készült néhány elmosódott kép azóta, de ez lehetett az én bemozdításom is).


zvolite80
(tag)

Sziasztok
Tegnap vettem egy Pana fz82 gépet használtan,de hibátlan műszaki és esztétikai állapotban.
Azt szeretném kérdezni hogy hol,vagy hogy tudom megnézni mennyi expo van a gépben?
Köszi ha válaszolsz.....

[ Szerkesztve ]


flodur
(csendes tag)

Szia!
Ha az előző tulaj lenullázta, akkor már nem találod meg sehol.
3 éve van nekem is, de nem bántam meg, jó kis gép ez.
a netről leszedtem a leírását 380 oldal és feltettem a mobilomra, így tanutam meg a kezelését, ajánlom Neked is
írj privibe, ha érdekel valami
Üdv,

ui. szép napot, maradj otthon :)
az ablakból jó képeket tudsz csinálni.

.

[ Szerkesztve ]


zvolite80
(tag)

Nem hiszem hogy lenullázta...
Szóval meg lehet nézni valahogy?


vscotina
(aktív tag)

szervusztok ez az exposzám kiolvasás engem is érdekelne. LX7-re vonatkozóan ha tudja valaki.. örülnék neki. Egyáltalán van jelentősége nem tükrös gépnél?


_csocso_
(senior tag)
Blog

Szia! YouTube on vagy gugliban keress rá, hidden menu Panasonic, ott megtalálod. Billentyűzet kombinációjával elérhető.


zvolite80
(tag)

Fz 82-höz nem találtam.....
Ha valakinek sikerül legyenszíves a gombkombinácíók sorrendjét leírni.


_csocso_
(senior tag)
Blog

Ezt próbáld meg, nekem TZ100-on működött.


zvolite80
(tag)

Nem megy az angol,plusz elêg balfaszul mutatja :Y


Hi!King
(őstag)

Sziasztok,
TZ70-ről tervezek FZ300-ra váltani. Ha vannak itt FZ300 tulajdonosok, lenne pár kérdésem:
- Oké, hogy végig f/2.8-at tud, de konkrétan romlik-e a minőség a két végén? Gondolok itt a rövid végén erős torzításokra, szélek életlenségére, ami TZ70-nél jellemző, főleg a legnagyobb, f/3.5-ös rekesszel. A hosszú végén pedig mennyire éles (a TZ70 ott vajon csak a túl kicsi rekesz miatt maszatol, az FZ300 ezzel szemben a nagy rekesszel a hosszú végén is éles?)
- Por és cseppállónak írják. Ez a teleszkópos objektív esetében jelent valami extra védelmet? Fennáll a probléma, ami az ilyen obikra jellemző (pl. TZ70-nél), hogy beszippantják a port, homokot, aztán emiatt idővel elkezd akadozni, elromolni a zoom?
- Milyen olcsó válltáskát, tokot érdemes venni hozzát? Olyasmit, mint DSLR-ekhez? Nem fogok boltba menni, ezért kipróbálni nem tudom konkrét táskákkal, mennyire fér bele, ezért ha esetleg valaki tudna ajánlani, azt megköszönném.
- Akad-e egyébként alternatívája a piacon? Mert én nem találtam, az összes konkurens bridge gépei nagyon nagy optikai zoomal bírnak, de a rekeszértékeik sokkal rosszabbak. Házon belül talán az FZ1000, bár az már jóval drágább, a nagyobb szenzorral a kisebb rekesszel a végén talán ugyanott van. MILC gépeknél 4/3 és APS-C szenzorra is a legolcsóbb nagyátfogású obik (csak tele nem lenne jó, mert cserélgetni kellene túrázásnál) ennek a gépnek az árától kezdődnek.


Fuvaros
(senior tag)

Nekem volt egy FZ200-asom, sosem csinált olyan jó képet, mint egy Nikon D5200, amit párhuzamosan használtunk vele, el is adtam 1 éve. Aki jó képet akar, az ne aprózza el, igaz az ára duplája és a súlya is ill mérete...de az eredmény más...


Winnie The P
(őstag)

Hali! Erre valaki?


Winnie The P
(őstag)

Tárgytalan.


MEGAL0D0N
(csendes tag)

Üdvözlet az FZ széria megszállottjainak ! :C

Segítségre lenne szükségem.
Az FZ300 típusú gépeken hogyan tudom előcsalni azt ,hogy mennyit fényképeztek vele?És mire kéne figyelnem ha használtan veszem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv
Mega


MEGAL0D0N
(csendes tag)

Nos a kérdésem első részére találtam egy videót. Mint látom már másokat is foglalkoztatott ez a kérdés. :K
Expó kiolvasás: [link]


salesman
(őstag)

Urak,

Fz 1000 magyar nyelvű használati utasítás kinyomtatva átadó Bp-n.

üzenetek