pfSense - Avagy az okosított házirouter - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


tobi''
(tag)

Okés, csak én most nem blocklistát adtam neked, hanem full államokat, amiket megtalálsz https://github.com/herrbischoff/country-ip-blocks
ipv4 mappa alatt, persze ettől lehet tiltani ezeket még, aztán ha floating alatt is tiltod, akkor onnantól pingelni se tudod majd egyiket sem. :)
De ha pl. felteszed a Maltrailt, az is csinál egy blocklistát, amire neked vagy külön tűzfalszabályt kell hoznod, vagy van egy Network Group Aliasod, korábban meghoztad rá a tűzfalszabályt és csak bepipálod az általa generált Aliast, mint tiltandó.
Nálam még CrowdSec van telepítve, Zenarmor, illetve vannak Unbound alatt Blocklisták, pl. az adguardé is, ha nem fontos a felület, nem kell külön telepítgetni, csak kiválasztod Services-Unbound DNS-Blocklist szekció alatt, amelyik lista neked szimpi.
Zenarmor-ra én elő is fizettem mert hasznosnak találom, vannak érdekes szűrései mobiloknál mind xiaomi mind apple irányba is, de ehhez erősebbb gép kell. Egy ryzen 5800-as procival szerelt mini pc-t rendeltem aliról 190e körüli áron, de végül valahogy annyiba se került. :DDD Proxmox szervert raktam rá, azon át fut az OPNsense, eleinte elég meleg vót a kisgép, de biosba ki tudtam kapcsolni a turbos részét, így elég hűvős és halk is, így tudja nálam 1600-1900Mbit körül lefele (az ezres netem.. olyan jól sikerült a NAT alól kivétel, hogy azóta 2000/1000 net van :C ).
De amiért le is írtam mindezt, hogy sokkal kevesebb próbálkozást látok a tűzfalon, amióta ezeket beállítottam/használom, persze nálad is azért fogni fogja a dolgokat, csak tudom azért idegesítő lehet, ha teletojja a logot valami.

üzenetek