pfSense - Avagy az okosított házirouter - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


scream
(veterán)

Köszi, egyelőre jegeltem a témát, mert végül Tailscale-t üzemeltem be az újratelepített pfSense CE-n.

Egy "kicsit" elvette a kedvem az IPv6-tól a szenvedés, amit leműveltem - és valszeg nem a pfSense+ hibája, hanem még valamikor, valamit az elején (install után) biztos állítottam és amiatt nem ment - legalábbis az OpenWRT és OPNsense tapasztalat alapján (mmint, hogy ott egyből, extra konfiguráció nélkül ment) ezt gondolom.

Ha megint nekivágok és valamiért nem menne, akkor igyekszem ezt észben tartani és majd megírni, hogy megoldotta-e esetleg a gondot.

--

Amúgy csak nekem fura, hogy egy szolgáltatónál kb semmi hivatalos dokumentáció nem található meg egy szolgáltatott szolgáltatással (ejj, deszép megfogalmazás) kapcsolatban - ugye most az IPv6 beállítása, PPPoE passthrough mellett.

Nem arra gondolnék ezalatt, hogy minden router/tűzfal rendszerre részletes leírás, hanem legalább legyen egyszer, egy helyen leírnva az alapvető beállításokat (/56, DHCPv6 WAN, Track interface LAN, stb). És igen, rá lehet találni fórumos threadekre, amikből ki lehet dolgokat hámozni, meg lehet próbálkozni (trial&error), de ha már adnak egy szolgáltatást, akkor miért nem támogatják is azt? :F

üzenetek