PH!antasy F1 - Klánok, Ligák, Versenyek fórum

üzenetek

hozzászólások


ROBERTOH
(őstag)

Akkor -biztos ami biztos- mindkettővel fogok játszani :)


Qorthral
(őstag)
Blog

Persze, ennek semmi akadálya, sőt. Sajnos én nem érzem magamban most az elhivatottságot egynél több F1-es játékhoz, de ez másokat ne tántorítson el. :)


#70869248
(nagyúr)

Senkinek nincs meg a tudása hogy összedobjon egy ilyet?
Elmondom az érveimet :)

Többen évek óta játszunk ilyesmi témájú webes menedzselős-tippelgetős játékkal, és muszájból többet is kipróbálva, azaz megvannak a jól megalapozott igények ami alapja lehet egy sikeres, könnyen használható F1 liga szerű játéknak.

Az F1 topik elég szakmai ahhoz hogy F1 témájú cikkeket lehessen feltölteni, és többen elég jól ismerik a nagyobb oldalakat hogy viszonylag naprakészen lehessen tartani.


ROBERTOH
(őstag)

Picit meggyűlt a bajom a játékkal: miután összeállítottam a csapatot és elmentettem, kifagyott az oldal, és már a főoldalt se tudtam megnyitni, csak a cookie-k törlése után. Most ha belépek, már van cspatom, csak nincs leigazolva bele senki és nem is találok rá opciót. Újra felvenni sem engedi a csapatot, mert azt írja, hogy már van ilyen nevű. Van valami ötletetek? (azon kívűl, hogy más néven hozzak létre csapatot, hátha akkor lehet igazolni)

szerk.: megtaláltam a contracts menüpont alatt ;)

Sajnos most is hibára fut :(

[ Szerkesztve ]


EmberXY
(addikt)

Szerintem nem a tudással van baj, egy, a téma iránt elhivatott, webes területen dolgozó szakembernek vagy csapatnak "semmiség" egy ilyet összerakni, hanem azzal, hogy

- karitatív módon nem szívesen vállalja el senki, a fenntartásában rengeteg munka van, ha fizetőssé teszik, akkor meg a kutyát nem fogja érdekelni

- minden ilyen oldalon ott van, hogy "unofficial", vagyis be vannak tojva az FIA-tól, meg minden nagykutyától, hogy mikor csapják őket nyakon a logók, nevek, stb használata miatt, ezért ez is egy állandó rizikófaktor

- a konkurencia is nagy, kismillió féle verziót lehet találni, némelyik népszerű, némelyik nem, nyilván ha igazán nagy célközönséget akar az ember, akkor nemzetközi szemléletben kell gondolkodni, csak a "magyar piacra" tervezni egy ilyet eleve kudarcra van ítélve, lásd F1 liga, vagy éppen Qorthral sem bírja egyedül a tippjátékot, az ~ 50 fős közönség mellett az is inkább szélmalomharcnak tűnik/tűnt, biztosan vannak más példák is, de ezek voltak kéznél.

Szerintem úgy lenne ennek értelme igazán, ha támogatná minimum az FIA, hogy ne legyen egy jogi bizonytalanság, illetve ha nagyobb nemzetközi, motorsporttal (is) foglalkozó híroldalak, médiumok vennék a nyakukba az ilyen projekteket, ahol biztosítva van a fejlesztői háttér és a közönség is, de ez valamiért nem nagyon megy, vagy én látom rosszul, de szerintem csak kisebb, elszigetelt kezdeményezések vannak.


Qorthral
(őstag)
Blog

Nekem is volt egy ilyen tegnap. Összeraktam a csapatot, de aztán más dolgom volt és csak 1-2 órával később próbáltam elmenteni, erre dobta ezt a hibát. Gondoltam timeout, talán még ki is léptetett. Megpróbáltam újra gyorsan és úgy működött. Próbáld meg újra, esetleg másik böngésző/gép.


#70869248
(nagyúr)

ehhez nem értek, de mindenhez kell egy produktum. Aztán senki nem tiltja hogy társítási lehetőséget, vagy támogatókat keress.
DE mindenképpen kell valami a következő lépésekhez...


ROBERTOH
(őstag)

Amikor először össze raktam, akkor valóban sokat vacakoltam, másodjára viszont 1 perc alatt elkészültem, mégis a lenti hibaüzenetet adta, és eltűnt az összes nevezésem. Majd még otthon is kipróbálom.

EmberXY:
nem tudom, hogy valaki képben van-e hogy a Liberty Media más érdekeltségénél (pl.: baseball) van-e valamilyen manager játék illetve hogy amerikában ez hogy működik? (ehhez már nemzetközi jogi szakértőnek kéne lenni) Ha nincs jogi akadálya akkor szerintem össze lehetne dobni a pénzt egy domain regisztrációra és az oldalon futó bannerekből talán fel is lehetne tartani; de persze csak ha nemzetközi oldal lenne.


EmberXY
(addikt)

A befektetett energia nem biztos, hogy megtérül, ez itt a gond. Kisebb közönségnél inkább szélmalomharc az egész, ha viszont olyan überfrankó lesz, hogy népszerűvé válik, és tolonganak a játékosok, és esetleg "eladható" lesz, akkor meg fennáll a veszélye annak, hogy mivel a csapból is ez fog folyni, bejelentkezik pl az FIA a jogdíjakért, így viszont már ugrott az ingyenesség, vagy valakinek Teréz anyaként zsebbe kell nyúlni, máris bedőlt az egész.

Esetleg alkalmi támogatásokkal működhetne, de kérdés, hogy van-e akkora kultúrája, hogy fizetnek érte sokan (Sokféle verzió, sokféle szabályzat, szinte teljesen más mindegyik, emiatt nem egységes, hanem sok különböző, egymástól elszigetelt célközönség. Egy valaki általában egy félét játszik, ezért nincs egy központi, nagy célközönség, akire rá lehetne építeni a támogatói fenntartást, legalábbis szerintem.)

Lehet, hogy rosszul látom, de én az FIA-nál kezdeném a fantasy f1 népszerűsítését, anélkül underground minden próbálkozás.

ROBERTOH:

Ezzel kapcsolatban én sem vagyok képben, de engem is érdekelne.

[ Szerkesztve ]


EmberXY
(addikt)

A "head to head invite" mit takar? A leírásban nem találom...


Qorthral
(őstag)
Blog

Pedig ott van, csak másik fülön. ;)


EmberXY
(addikt)

Tényleg, köszi. :R

Nagyon új még a felület, asztali gépen átláthatóbbnak tűnt, de mobilon gépészkedni kell vele.

A szabályrendszer is nagyon új még és szokatlan. A head to head-re visszatérve, ha jól értem, akkor a tapasztalati pontokra van hatással (+50 vagy -25) de másra nincs.
A tapasztalati pontok meg a "manager level"-ben számítanak, na de szégyen, nem szégyen, arra nem tudok rájönni, hogy a manager levelnek mi a szerepe?:F


Qorthral
(őstag)
Blog

Amennyire én látom semmi. Maximum csak felvágni lehet vele. :D
Szóval maga a head to head is fölösleges az előremenetel szempontjából.

A szabályokat valóban szokni kell még, de nem lesz ez rossz szerintem.

Viszont embörök! Tessék jönni játszani! Van még szabad hely bőven. :)
Egyelőre 10 fős a liga.


Zoza24
(senior tag)

Sziasztok!

Meddig lehet erre az oldalra regelni?Nem nagyon volt eddig időm sajnos,de egy kis ligázás jól jönne a futamokra:)

Z. :R



(addikt)

bármikor regelhetsz.
tippet leadni a kvalifikáció kezdetéig lehet, szóval még van közel 23 órád. :)

Ha esetleg valaki kihagyná az első verseny(eket), akkor is be lehet szállni útközben. Ilyenkor megkapja a kihagyott versenyek alatt az összes játékos által gyűjtött pontok átlagát. Így a középmezőnyből vághat neki a dolognak, nem teljesen esélytelenül indul.

[ Szerkesztve ]


EmberXY
(addikt)

Ha jól látom, engedi azt is, hogy egy valós csapatból akár mindkét pilóta bent legyen, ez felettébb szokatlan az eddigiekhez képest.


Qorthral
(őstag)
Blog

Igen, sőt még a csapathoz is berakhatod ugyanazt.
Fura mindenképp, az F1ligás megoldás valamivel szimpatikusabb. Viszont így nem futunk bele esetlegesen bosszantó kötésekbe, amikor tök jó fejlesztés lenne az A -> B pilótacsere, de B csapata is bent van, emiatt nem tudjuk meglépni.


attisx
(addikt)

Sziasztok! Csatlakoztam én is. :)


Qorthral
(őstag)
Blog

Hohó, újabb régi motoros, szuper!
Üdv a csapatban! :)


Motion_Blur
(félisten)

+1 :B

üzenetek