Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


bolic
(őstag)

Már archiváltam a hirdetésemet. :o


Dudee
(senior tag)

Én is 3 napja vittem fel a 55VT60-at egy kisebb szobába a nappaliból oled-re váltás miatt. Kizárt hogy megérje eladni, akkor inkább nézze a gyerek. Már nem is tudom mennyiért vettem lassan 10 éve, de sztem az a pénz mostani értékén megfelelne egy csúcs olednek :)


BBéci
(titán)

2013 decemberében óriási kedvezménnyel vettem 50GT60-at 410000 helyett 330000 forintért, az 55VT60 listaára 690000 volt, kedvezménnyel 500000-ért adták volna.


maxpayne
(csendes tag)

Az biztos. Egy Panasonic P42ST60 lett helyette most a nappaliban, mert ez szerencsére elfér. Később amint eladjuk a lakást itt a VII. kerületben és valahol az agglomerációban veszünk egy családi házat, valószínűleg autóba ülök majd és kimegyek Németországba egy 65"-os VT/ZT60-ért. :D Szval teljes mértékben megértelek, hogy nem szeretnél tőle megválni. :R
Egyébként milyen az OLED? Gondolkozom, hogy később a P42ST60 helyére veszek egy 42"-os C3/C4 LG-t.


liszi70
(nagyúr)

"P42ST60 helyére veszek egy 42"-os C3/C4"

Ha nem lépsz méretet, túl sok értelme nem lesz a váltásnak.


5leteseN
(aktív tag)


maxpayne
csendes tag :

"... Később amint eladjuk a lakást itt a VII. kerületben és valahol az agglomerációban veszünk egy családi házat, valószínűleg autóba ülök majd és kimegyek Németországba egy 65"-os VT/ZT60-ért. :D ..."

Az ilyen "Plasmaphile"*-ek nem találok én a "Kikötőben" 65"-os VT/ZT60-akat! :O
Jaaa, hogy én is az vagyok... :DD :)) :DD

Én már 2. éve vadászok egy ilyet, de "csak" VT20-asok jönnek szembe! Tavaly egy olyanról is lemaradtam 200€-ért :W

Nyilván poén volt a hsz-em elején! Szerintem értjük! ;)

* plasmaphile: saját "gyártású" szó, az audiophile mintájára.
:DD :C

[ Szerkesztve ]


maxpayne
(csendes tag)

Max annyi, hogy harmadát fogyasztja a plazmának, támogatja a HDR-t, plusz az asztali gépet is rá tudom kötni esetleg mivel támogatja a gsync-et. De a mozgásmegjelenítése még mindig nem győzött meg a C3-nak, holott jóval jobb mint az LG C2 esetében.


maxpayne
(csendes tag)

Rossz helyen nézed. eBay-Kleinanzeigen-en felbukkan néha 1-1 gyöngyszem. De inkább 500-800 EUR-s kategória a VT meg a ZT. :))


5leteseN
(aktív tag)

Köszi!

Lesben állok! ;] ;)


Robeast
(tag)

Apropó C2 és Gsync, hátha más is belefut. Pár hétig elvoltam azzal a jelenséggel, hogy miért dobálja el a PC képét a tévé. Villogott, eldobta, ilyesmi. Valami szoftveres megmakkanás miatt, ha jól emlékszek a 100Hz-et nem szerette, csak a 99-et. Átállítottam, megszűnt a jelenség...Arra már nem emlékszek, hogy a tévének volt nyűgje vagy valami Nvidia driver volt, de jó pár hónapig fennállt, mire rászántam magam, hogy utánajárok.


Dudee
(senior tag)

Még csak pár napja használok egy lg g3-at. Elsőre nyilván lenyűgöző, szerintem másodikra is az lesz. SDRben talán nincs óriási különbség, de tegnap elkezdtem nézni egy tudományos dokut a csillagok születéséről, dolby vison, 4k. kb 3 méterről nézem a 65"-t, és hát az azért odaszögezett durván a kanapéhoz. Nem csak a hatalmas kontraszt miatt, de a színtér miatt is. Ilyen színeket sajnos nem tudott a kalibrált vt60. (btw: a nagyon korai ,véleményem az, hogy megvannak azok a műfajok, amiknek nagyon jól áll a hdr/dv, de valahol teljesen felesleges)

[ Szerkesztve ]


formax
(tag)

Van egy legalább 10 éves Panasonic TX-P42CX3E TV-m, HD Ready felbontással. Gondolkozom a cseréjén, habár egy elromlott HDMI csatlakozó kivételével hibátlan. Nagyon szeretem a képminőségét, és habár egyre kevesebbet tv-zek, erről nem szeretnék lemondani. Milyen új tv-t ajánlanátok helyette? Nem kell csúcsminőség, van egy Panasonic SC-HTB150EGK hangprojektorom illetve egy Xiaomi TV Box S (2nd Gen) okosítóm, szóval akár alapkészülék is lehet. Az elhelyezés körülményei miatt max. 46"-os méret férne el.
Mit ajánlotok utódnak, milyen technológia az, ami hasonlít a plazmához?
(Oled, Qled?)


BBéci
(titán)

A qled mókusvakítás, azzal a névvel próbálta a Samsung felvenni a versenyt az OLED-es konkurenciával. LCD tv.


Gabor970
(addikt)

el nem tudtam volna képzelni, hogy ne oledet vegyek plazma után. Ha a plazmát tudatosan választottad anno, akkor szerintem csak oled lehet a folytatás. Ha véletlen vettél azt, és nem fontos annyira a képminőség, nem bánod a visszalépést, csak akkor vegyél LCD tévét. (szerintem)


pkaresz
(senior tag)

Szerintem nem.
Jó, hogy van!
Sz.V.Sz.


BBéci
(titán)

Plazmához képest visszalépés, rettenetes a mozgóképfelbontása, OLED-től fényévnyire van.
Akkor miért jó?


5leteseN
(aktív tag)

Nagy-vonalakban a QLED annyit csinál, hogy a korábbi egyenletes háttérvilágítást vezérelhetővé teszi egy (nagyságrendileg) 200x90-es mátrixban és ezzel a LED TV-k siralmas kontrasztja (5000-20000)kétszeresére javul és így már nem 100-szoros lemaradása van a15 éves plazma és az utód OLED mögött hanem csak 20-szoros! A két megoldás összesen tudja a tiz(+9 éves plazmák fényerejének felét-harmadát
Hurrá! "Teljesítmény"!

A számok nem pontosak, de az arányok érzékeltetik, hogy mennyire alsó-polcos a LED technológia és a "meg-marketingelt" változatai.
Kicsit is műszaki ismeretekkel bíró ember családi-saját élményt nem ront el (akármilyen átcimkézett)LED TV-vel.
Egyedül az OLED kezdi (összegezve a képességeit) közelíteni az évtizedekkel korábbi plazmákat.

Felbontásban valóban tud jelentősen többet(4K), ami sas-szeműeknél 42"-tól érdekes, átlagos emberi(szem) képességűeknek pedig 50"-tól.

Kicsit kihámoztam a gyártói marketing-mellébeszélésből az igazi műszaki teljesítményt! ;)


pkaresz
(senior tag)

Sorry qolednek olvastam. :R
Öcséméknek van egy, még nem panaszkodott, GT30 ast váltott.Qled.

[ Szerkesztve ]


BBéci
(titán)

IPS tévék kontrasztja legjobb esetben 1000, VA paneleseké 3-4000, de ez csak a magas fehérszintnek köszönhető, feketét képtelenek megjeleníteni.
GT60-é 16000, VT60-é 22000, ezektől olyan messze vannak az LCD-k, mint Makó Jeruzsálemtől. És akkor még nem beszéltünk a pocsék mozgóképfelbontásról.
15 éve samsungék kitalálták a LED TV elnevezést, pár éve a QLED-et, mindkettővel sikeresen átverték a jónép jelentős részét. Prdig sima LCD a panelek alapja.

[ Szerkesztve ]


5leteseN
(aktív tag)

Így van!

És olyan agresszíven tolták Koreában hogy a Pioneer után a Pana is évekkel a lehetséges befejezés előtt bedobta a (plazma-)törölközőt. Még 2-3 év lett volna benne és talán addig találnak valami megoldást a túltolt "mély-zöld" EU-s előírásokra is.
Mint az autóknál is, a szintén túltolt EURO-6-7-8-9-10... :((

Ez van! :O

[ Szerkesztve ]

üzenetek