[RIOS ERROR] Plazma TV topic - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

tamáspapa
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

köszi, meg is rendeltem :)


tamáspapa
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

köszi, liszi javaslatával éltem, az detto, mint az enyém :)


liszi70
(nagyúr)
[RIOS ERROR]

Egyébként csak kíváncsiságból vettem, mert az eredeti is teljesen új és használatlan állapotban van, hisz saját zacskójában pihent mindig a fiókban. 99%-ban taníthatót és a set-top-boxok távját használtam, most is azt használok, de van két vadi új távom a fiókban. :D


tamáspapa
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Gondolom, nem akarsz tőlük megválni, másként csak szóltál volna, hogy van kettő, felezzünk :)


liszi70
(nagyúr)
[RIOS ERROR]

Ja, nem, nem akarok megválni tőlük, addig biztos nem, amíg él és virul a 65ST50-em. :)


tamáspapa
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Megértelek. Amúgy berendeltem, május elejére itt lesz :)


Zoli_2010
(tag)
[RIOS ERROR]

Nekem tetszik a HDR (DV), LG 65C11-en, kb. 2m-ről nézve, -- amikor a hangárajtón besüt a Nap, nem bírom hunyorgás nélkül. Visszaléptetve, újra próbálva sem. (Én mozit tök sötétben nézek.) Ez szerintem :))
Amúgy nem bírom az erős fényt, SDR-ben normális beállításokkal nézem, +az ~élénk~ képmódokat messze elkerülöm.


Dudee
(senior tag)
[RIOS ERROR]

és működik rajta minden gomb? azt írják pont az 'apps' és a netflix gombok nem mennek, és nekem legalább az egyik kéne
:)
Amúgy VT60hoz keresek valamilyen távirányító megoldást...

köszi


Lajos1966
(tag)
[RIOS ERROR]

Amennyiben még aktuálisak a kérdéseid,akkor a YT-bal kapcsolatban az a helyzet,hogy már jó ideje nincs frissítés (meg úgy általában egy ilyen korú tv esetén semmilyen okos funkcióra sem),ezáltal nem használható.A pc-tv filmlejátszás elvileg kéne,hogy működjön akár wi-fi-n is (nekem így megy),természetesen ehhez normális net sávszél nem árt.Mindenesetre a tv képes rá (én bluray-t is szoktam nézni időnként).Persze nagyon ajánlott a gépre egy jó média stream szerver progi.Én a Serviió-t használom.Távirányítóra kaptál tippet,ami nagyon jó.


M_AND_Ms
(addikt)
[RIOS ERROR]

"úgy általában egy ilyen korú tv esetén semmilyen okos funkcióra sem"
A 60as széria a legfrissebb Yt klienst használja. A gond az, hogy lassú és némileg butított, de használható. Mobilról vezérelve különösen.
Ugyanígy a Netflix is up-to-date.


Gabor970
(addikt)
[RIOS ERROR]

huszonpárezer forint egy xiaomi tv box s külső androidos egység és minden gond megoldva. Ráadásul felrakható rá a smarttube, és huss, reklámok máris kivédve...


Lajos1966
(tag)
[RIOS ERROR]

Sokszor ki lett tárgyalva itt is,hogy az 50-es sorozat (meg persze az ettől idősebb szériák) már nem kapnak frissítést.Mivel magam is 50ST50 készülékkel rendelkezem,ezért első kézből tudom.Elindul,bepötyögöd amit szeretnél nézni.....aztán vagy elkezdi a lejátszást és kidob pár mp múlva vagy rosszabb esetben el se jut eddig.Mondjuk nem érdekes,mert nem szeretem a YT-ot.


tamáspapa
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Szia. Köszi a válaszokat. A yt-bal kapcsolatban gondoltam, hogy ez lehet a gond, sőt a tőbbi alkalmazás sem nagyon működik már. A pc-tv lejátszás megy rendesen, csak a tv felöl nem látom a szgépet, ami korábban működött. Ez valami szinkronizálási gond lehet? Majd megnézem jobban. Én vezetékkel használom, igy nem tudom, miért nem látja a tv a szgépet és hogy forditva, a szgépről inditva meg még is miért működik? A szgép egy 2 éves HP All in one gép. A rajta lévő lejátszó program simán lejátssza a tv felé a tartalmakat.


fokukac
(nagyúr)
[RIOS ERROR]

már kb 8-10 ezer Ft-ért lehet chromecastot venni, nem értem, miért szenvedtek még egy 10 éves tv applikációjával..?
a képéért tartjuk a plazmát, nem azért, mert okos... :)


5leteseN
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

:C :C :C

Teljesen igaz! Az akkori többi okosítós megoldás sem volt túl jól használható. Én úgy emlékszem, hogy ebből a szempontból a teljes mezőny elég gyenge volt.
Már akkor sem értettem ezt, mert egy monitor hátlapra "pattintható" Windows-os PC bőven belefért volna ennek a kategóriának az árába és sokkal elegánsabb lett volna!

Egy átlagos, kicsit is jól megválasztott, mostani Androidos TV-box, meg egy erőmű a beépítetthez képest.

Ezt a kis mellékes ("okos-")szolgáltatást ki kell váltani, frissülő. naprakész megoldással, a plazmák többi tudásának a kiváltásán pedig még bő 10 évvel később is küzdenek a "versenyzők"! :DD

[ Szerkesztve ]


Lajos1966
(tag)
[RIOS ERROR]

Én már régóta csak sportot és filmeket nézek a plazmán.
Tudom ronda dolog 😉,de a filmeket is csak a kölcsönzőből szerzem be,mert ki nem állhatom a kereskedelmi tv-ket.A YT-os tapasztalat is már elég régi, gondoltam nem igazán változott azóta sem.Jópár évvel ezelőtt vettem én is ilyen tv okosítót,de mivel nem érdekel a dolog,így gyorsan a fiókban végezte.


M_AND_Ms
(addikt)
[RIOS ERROR]

Ki mondta, hogy szenvedünk? Tényközlés történt - mármint, hogy milyen állapotban is vannak a régi pana plazmákon az "okos" alkalmazások. (bár akkor is meg kell jegyeznem, ahol működik, ott szenvedésmentesen használható - különösen, ha a vezérlést mobilról végzi az ember). Nyilván lehet, hozzá egy Chromecast eszközt csatolni, de én el tudom képzelni, hogy aki, heti egy-két videót nézne, azt bőven ki tudja szolgálni a tévé önmaga is. Igaz ugyanez a Netflix-re is.


Gabor970
(addikt)
[RIOS ERROR]

miután elhalálozott a plazmám, vettem egy Philips 65OLED807-es készüléket. Nem érzem, hogy bármiben küzdenie kellene neki, hogy jobb legyen. Szimplán jobb... Oké, nem 65ST60 volt, de van a családban az is, és ahhoz képest sem érzem ezt. Ha meg már a szolgáltatásokról van szó, a philips androidos. Mondhatni nagyon jó, hogy szinte bármilyen androidos appot fel tudok rakni a tv-re.
Első blikkre hiányzott a plazma plasztikussága. Aztán nem bírtam magammal, vettem egy Samsung 51E530-as plazmát (mivel 8000 óra üzemidővel és 30,000Ft-ér árulták hibátlanul) Másik szobába beraktam. Nno, az oled mindenben jobb, nem kérdés. Persze azt is normálisan be kell állítgatni, hogy jó legyen, hülyeségeket ki kell rajt kapcsolni, fullos anyagokkal kell "etetni"


BBéci
(titán)
[RIOS ERROR]

Az a belépő Samsung még a maga idejében sem számított közepesnél jobb képminőségűnek. OLED-ekhez csak GT/VT/ZT60-at érdemes hasonlítani.
Amikor 6-7 éve Panasonic 900-akárhányas OLED volt nálam, három hétig az volt használatban. Miután elvitték, felüdülés volt visszatérni a GT60-hoz. Nyilván azóta sokat fejlődtek az OLED-ek és ha az immár 10 éves plazma végleg elromlik, azt fogok venni, de jelenleg fel sem merül, hogy lecseréljem.


5leteseN
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Én nem is vitatom ezt, ebben igazad van!

Alátámasztottad azt, amit én is mondtam, hogy a jelenlegi High-End TV-k elérték és néhány jellemzőben meghaladták a 10 évvel ezelőttit! :DDD

Képletesen ezúton is "gratulálok" nekik: :C

Egyébként valószínűleg én is OLED-et fogok venni magunknak, kb 1-2-3 év múlva, amikor már túl lesznek a kezdeti(jelenlegi) extra-profitos értékesítési szakaszon, addig "kihúzom" a jelenlegi 422/55"-os Pana-kal.

Kis szám-misztikus adalék: a néhol 10%-kal jobb paraméterű OLED helyett használom a "gyengébbet" tized-áron, amíg majd az általam reálisnak tartott áron tudok venni OLED-et (talán majd, ha addig nem jön el a Világ-vége).

A 4K-ban van valóban egyértelmű technikai fölénye az OLED-nek, a "csak" FullHd-s plazmákkal szemben, de ez a különbség az emberi szemnek észlelhetetlen kb 50"-42" alatti méretnél.
A tartalom-szolgáltatók sem nyújtanak (nekem) annyi 4K-s anyagot ami túlságosan sürgetne a váltásban.

Mindketten tudjuk élvezni a döntésünket ezen a téren, és ez jó!

[ Szerkesztve ]

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]