Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


szika87
(aktív tag)

Akkor okés, nem is akartam hogy támadásnak vedd :) csak tényleg rosszul vagyok ettől a legyünk zőődek és micsoda boszorkányság a nagy fogyasztású készülékek.

Jó is hogy írod, szerintem sokan vannak hogy rendelkeznek OLED tv otthon, de ki se használják a képességeit, pl jah Dolby Vision, HDR, valós 4K-val etetni, netán egy kalibráció a tv-nek. (Sőt szerintem sok olyan van aki DVD-t néz rajta, amúgy a plazma ebbe nagyon jó, az OLED tűéles 4K megjelenítésén szerintem valami iszonyat pocsék lehet a DVD, a plazma legalább kicsit elfedi a grízes megjelenítéssel, és mozgással)

A Streaming szolgáltatók pedig nem tudom mennyire adnak erre lehetőséget hogy kihasználják az OLED képességeit, szerintem a nagyja még mindig csak fullhd vagy nem? (Lehet hogy ez már nincs így nem tudom, nem vagyok benne annyira ebben)

Egyébként olyat meg főleg keveset ismerek akik ténylegesen megveszik a 4K lemezt mivel brutál drága, még kevesebb akinek a tv mellett van értékelhető hangrendszere és nem a készülék hangszóróját használja házimozizásra. Pedig nem utolsó dolog egy Dolby Atmos, vagy DTS:X márpedig egy jó kis 4K forráshoz ez is jár(na).

Egyébként igen, technikailag nézve tényleg halott a plazma, ahogy a CRT is. De hidd el egy jó kis Sony Trinitronos CRT-n iszonyatosan jó retro játszani, olyan jó feelinget ad, és a képi megjelenítés egy egy régi játéknak elképesztő, amiket az új monitorok nem tudnak már kezelni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek