Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


bolic
(őstag)

Van egy nagyon jó hírem, hogy nagy valószínűséggel hónapokkal ezelőtt elvitték a plazma TV-met a lakótelepi pincéből. :R


Csöves
(senior tag)

Akkor nem kell árulni tovább. :DD


SpaceKombajn
(tag)

csak nehogy vissza is hozzák ;]


5leteseN
(aktív tag)

;] :C


bolic
(őstag)

Remélem! :DDD Amúgy jövő héten lomtalanítási nap lesz, de azért legalább jó kezekben van a régi TV-m. :Y


Pityu.
(nagyúr)

Fura én pl tudtam örülni a 12 éves plazma tv-nek amit vásároltam ezek szerint más nem tudja értékelni a dolgait.


Csöves
(senior tag)

Az a tv hibás. :K


Pityu.
(nagyúr)

Már amit elloptak?


KTTech
(veterán)

Igen


szika87
(aktív tag)

Sziasztok,

Szeretnék egy érdekességet megosztani veletek, főleg a Kuro tulajokkal.

A 60'-as átmérőjű 9. generációs tv-ket nem igazán lehetett "resetelni" visszaállítani gyári állapotba.
Aki meg tette, az utána nem kapott tiszta képet vagy csak nagyon nehezen, sok sok sz*pás, és beállítás után lehetett újra helyreállítani (hogy tiszta legyen a fehér, ne legyenek pöttyök vagy fel fel ugró képhiba a feketében stb).

És hogy miért kell visszaállítani gyári helyzetbe?
Nem vagyok nagy technikai guru, csak a fórumok alapján informálódok én is, de a lényeg hogy ahogy "öregszik" a tv különböző algoritmusok dolgoznak benne melyek érzékelik hogy hány órát ment már az adott készülék és folyamatosan állítja magának a belső értékeket. Illetve a fekete egyre inkább szürkés lesz idővel, a fehér pedig sárgás, esetleg "grízesebb" mint volt, jah és a Pioneer kuro tv-k hajlamosak a red tinting-re azaz a pirosas árnyalatra a feketében.
Gyári helyzetbe állítással úgymond átverjük a készüléket, mert törlődik az impulzus számláló "pulse counter" és vissza lehet állítani szinte az eredeti minőségű képre. De persze mivel már nem új, hiszen magát a fizikai alkatrészek ettől nem újulnak meg :) nem indulhatunk ki a gyári értékekből. Na ez a piszok nehéz, megtalálni azokat az értékeket amiken végül kvázi hibamentes, vagy a lehető legkevesebb képi hibával kell együttélni gyári visszaállítás után.

Hétvégén vettem egy nagy levegőt, és úgy voltam vele megcsinálom, max dobhatom ki a kukába a tv-t ha elb*szom :DDD
Már előljáróban annyit hogy némi áldozattal jár, a megemelkedett fekete miatt, hogy ne legyen black crush, a brightness-t meg kell emelni +3 vagy +5 értékkel. Ezzel nincs is semmigond hiszen a legtöbb módban ezt szabadon lehet állítani, azonban akinek van optimum és dynamic beállítás, ezeken nem lehet, ezért ez a két mód sajnos sötétebb lesz mint előtte.
Mondjuk én egyébként is az ISF beállításokkal használom.

A lényeg hogy sikerült és valami elképesztő lett az eredmény, eddig is elégedett voltam azzal a minőséggel amit kaptam, de most hogy visszajöttek az igazi mély feketék, hát valami áll leejtős az eredmény (számomra). Sajnos a képek nem adják vissza teljesen, talán a sima fekete háttér azért jól szemlélteti a különbségeket, ráadásul a mátrix zöld filtere miatt nem is a legjobb, bár itt úgyse a színhűséget akartam bemutatni hanem a feketét.
Arról nem beszélve hogy a fehér szín is sokkal tisztább lett, korábban szemcsés és foltos volt picit. Szóval arra jutottam, az OLED még továbbra is várhat számomra ;]



[ Szerkesztve ]


BBéci
(titán)

Mi történik a műszerrel kalibrált beállítási értékekkel?


MasterMark
(titán)

Értelemszerűen újra kell kalibrálni.


Márk
(senior tag)

Gratula az eredményhez.

Sötétben valami ilyesmi lehet:



A végkövetkeztetéssel maximálisan egyetértek, én sem gondolkozom a cserén. :C :DDD


szika87
(aktív tag)

Köszönöm :)
Wao ez is szépen be van állítva, az én feketém sokkal rosszabb volt ettől, mostmár ilyesmi mint a tiéd. Bár hozzá teszem egy 60-as se lesz olyan mély fekete szerintem mint ez az 5090 vagy mint egy krp 500-as. De valóban szembetűnő a különbség visszaállítás után.

[Bbéci] nekem megmaradtak a korábban beállított értékek, de ahogy Mastermark is írja, nem árt újra kalibrálni


BBéci
(titán)

Ezt pontosan tudom. Arra voltam kíváncsi, hogy megtörtént-e.


MasterMark
(titán)

Bocs, nem hallottam a hangsúlyt. :DDD

üzenetek