Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


KTTech
(veterán)

Így igaz. Nagy mázli lett volna, ha el tudtam volna adni 500-ért, ahogy a maximális ár be volt állítva nálam. De sose lehet tudni, adtam neki egy esélyt 😃 a panelben 14970 óra van éppen

[ Szerkesztve ]


hunspikey
(őstag)

Na, pont ezt a váltást ugrottam meg én is, igaz nekem még közben volt egy LG OLED 65C9-em is, de 65VT60-nal fejeztem be a plazmás korszakomat, mivel a haver kikönyörögte tőlem, pontosan 7 évvel ezelőtt és 620-at adott érte.

Arra figyelj majd, hogy a G3 beállítást igényel, ha mást nem is de legalább az összes ECO funkciót kapcsold ki, no nem csak azért hogy magasabb legyen a fényerő, hanem főleg azért hogy ez ne fluktoáljon, hanem stabilan annyi legyen amennyit meghatároztál.

SDR esetén a filmmaker mód hibátlan, én 20-30 körüli fényerővel használom (film függő) - bár a plazmás fényerőt és képi nyugodtságot (tehát a 90-100 nit csúcsfény körüli értéket) talán már 10-15-ös értékkel is lazán hozza (100-as a skála!!!!)

HDR esetén mivel neked új lesz, furcsa lesz nagyon. És nem a te hibád... Vannak tartalmak melyek jól értelmezik és kommunikálják a szabványt és a TV gyönyörű képet ad, pl Netflix Cápák a Szajnában - kvázi HDR demo, meg aztán vannak kontentek ahol szét vered a szék karfáját olyan sötét, hiába van atom TV-d, pl Apple TV natív appból játszott Invázió, vagy a Siló, vagy a Sötét Anyag (találó cím lett bassza meg..).

Szóval a 77G3 a legjobb választás szerintem is, én nem bántam meg, mondjuk fura lesz elsőre a méret miatt jobban látott képzaj, azért a 77 col már sok smink hibát, díszlet hibát, egyéb hollywoodi hülyeséget szépen megmutat :D

Enjoy!!! És ha kell tanács, akkor szólj én már kiismertem alaposan.

Firmwareből nemrég jött a legfrissebb, nyugodtan tedd fel, minden stimmel - ez nem Samsung - lol

[ Szerkesztve ]


PlayHard17
(csendes tag)

Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Mi a reális ára jelenleg egy Panasonic TX-P42ST50E típusú tvnek ?Hibátlan állapotú . Köszi :R


Márk
(senior tag)

40-50 között?


PlayHard17
(csendes tag)

Köszi :) :)


Márk
(senior tag)

Én megpróbálnám 50-ért felrakni.

Aztán hogyha 2 hétig még csak rád sem írnak, hogy a feleért odaadod-e, akkor levinném 45-re. Két hét múlva aztán hogyha semmi, akkor 40-re.

Így tovább egészen az eladásig.


KTTech
(veterán)

Köszi, az alapbeállításokon túljutottam már, nálam az SDR fényerő 35 lett, mert elég világos az új nappali - a TV a házvásárlással szinte együtt jött. Most még azon imádkozok, hogy ne essen le a falról - az angolok nem tudnak rendes falat rakni, gipszkartonból van minden is, de szerencsére találtam egy merevítést, így a 8-ból 2 csavar legalább fába ment, a többi Fischer DuoTec 12-es 65mm hosszú M6-os facsavarral, aminek ELVILEG meg kellene tartani legalább 20kg-ot (darabonként), és a TV hivatalosan 37kg...

Nézni sajnos nem nagyon volt időn, még a költözés utáni kipakolási fázisban tartunk, próbáltam összelőni az nVidia Shield TV-vel, aminél részleges sikereket már elértem, de azért még nem tökéletes a dolog. Az Arc legalább működik rendesen (nincs eArc-os erősítőm, így az nem, de ha nem kapcsolom be az eArc-ot, akkor nem működik a sima sem, legalábbis Passthrough-ban). Ha nem jön össze amit szeretnék, akkor Sideload-olom a Kodi-t a TV-re, a Shield átköltözik az 55VT65-re, felváltva a Chromecast with GoogleTV-t.

Amitől viszont idegbajt kapok, hogy nem írja ki, hogy milyen jelet kap éppen a HDMI-n, jelváltáskor. Az információban ugyan kiírja a felbontást és a használt színtered, de a képkockaszámot még véletlenül sem... tudom, szerviz menüben elérhető, de olyan kényelmes volt a Panán a kis felugró ablak, ahol tudatta, hogy 1080p24 jelet kap éppen... (vagy épp amit), hibakeresésnél nagyon jól jönne.


asaa
(csendes tag)

Ha valakit esetleg érdekel, van egy eladó TV: Pioneer Kuro PDP-LX6090

üzenetek