Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


Pityu.
(nagyúr)

Ezt leírnád teljesen magyarul is?


pkaresz
(senior tag)

Szia!
A hálóba került a Pana plazma, a nappaliba egy qoled 65", igaz a plazma 50"
De azért az qoled egészen más liga!
Sz,V,Sz.


Lajos1966
(tag)

Mi az a qoled? Szerintem oled vagy qled.
Mondjuk a qled a felbontáson kívül nem nagyon tud többet,mint egy jó plazma.
Az oled az már egy másik történet.


pkaresz
(senior tag)

QD-OLED bocsi!


Pityu.
(nagyúr)

Ez a q led meg oled csak ámítás... Jó drágán


Márk
(senior tag)

Csatlakozom az előttem szólókhoz, Janos666-nak írj privátot.

2017 májusában nekem is ő rázta gatyába az LX5090-et.

Én használtan vettem, nekem is redtintelt a fekete, de tökéletesen sikerült eltüntetni.

[link]


KTTech
(veterán)

Úgy tűnik napokon belül eladó lesz a Panasonic 65VT65B-m, de sajna nem Mo-n, olyan 450-500 fontos árra gondoltam, aztán meglátjuk mit mond az eBay népe az árra (jelenleg egy 55-ös van fent csak 600-ért). Egy LG 77G3 fogja váltani a nappaliban - csak a méret miatt. Azért nem maradok plazma nélkül: az 55VT65B megmarad a hálószobában (meg az 50G30 Mo-n 😃).


csanadjatek
(tag)

Sziasztok,
Egy LG60PA6500 25k-ért megérheti? LCD-t nem szeretnék, OLED pedig egy albérletbe túlzás lenne nekem most.
Köszi! :R


MasterMark
(titán)

Annyiert siman.

szerk.: Ha mukodik. :DDD

[ Szerkesztve ]


csanadjatek
(tag)

Igen:D
Még egy kérdés: esetleg tudtok teszt-/demoanyagokat, hogy rendben van-e panel?


MasterMark
(titán)

Raktam fel anno par teszt kepet/videot: [link]

Plusz ez: https://www.eizo.be/monitor-test/


csanadjatek
(tag)

Köszönöm szépen!
Aztán, ha minden jól megy, megnézem majd az MLL-tweakinget, hátha a feketéket meg tudom még egy kicsit segíteni. :C


Gabor970
(addikt)

Van egy samsung PS51D550-es plazmám másodkészüléknek, de amikor elromlott a másik samsung plazmánk, akkor az helyett egy Philips 65OLED806-ost vettünk. Azért hidd el, a DV és HDR10+ 4K-ban nagyon tudja a dolgát. Féltem a plazma után, majd milyen lesz, de szerencsére jobb és nem rosszabb. LCD-t én sem szeretnék, ezzel egyetértek, de az OLED teljesen más liga. Jahh, nem adnál érte annyi pénzt? Hát egyszer le kell majd cserélni a panát, még az sem tart örökre, félek muszáj lesz majd...


5leteseN
(aktív tag)

Szerintem arra gondolt a "Költő", hogy 25e-ért (meg 250e-sem) nem nagyon talál plazma-minőséget, fölég ha szeretne a 60"-os mérethez közelíteni.
Fogyasztásban lesz inkább (nem)kicsit több, különösen ha az automatikus kikapcsolás nem lesz viszonylag gyorsra beállítva.

Ha PC megjelenítés is "játszik", akkor én célszerű a sötét témákat beállítani, nálam az van. Nyugisabb is, meg már 42"-on is 60-120W a különbség! Megmértem!


Pityu.
(nagyúr)

Engem az általad említett dolgok nem érdekelnek. Még fiatalabb koromban én is oda voltam minden baromságért ,ma már annyira nem érdekel. Hova cserélném még csak most vettem ha meg elromlik nem veszek semmilyen tv-t van számítógépem ahhoz meg monitor.
Amúgy engem ez a fekete mizéria se nagyon érdekel számítástechnikában is ez van ips-t sokan leszólták,hogy nem mély a feketéje inkább szűrkés meg ips vérzés bevilágítás,na ezek engem nem érdekelnek szeretem az ips-t és nem érdekelnek az O meg Q ledek hamis erős színei meg az eltúlzott szarságok amikre a mai emberek izgulnak. Hatalmas hamis világban élünk


M@trixfan
(addikt)

Az OLED az OLED, a "Q" megnevezés kvantumpontos LCD-t takar. Ezt azért ne keverjük, lényegi minőségi eltérés van technológiában. Mindkét kijelzőt lehet pontosra kalibrálni, de köszönő viszonyban sincs az emisszív OLED-del. Ebben semmi hamisság nincs. Az IPS-nek is megvan a maga helye, de egy szakmai topikban szerintem a az egyéni véleményt ne állítsuk be örökigazságnak, maradjunk a szakmai, mérnöki tényeknél. Így nem megy el a bokorba az esetleg még alulinformált olvasó.


Gabor970
(addikt)

oké, nem olvastam eléggé vissza. Nem láttam, hogy neked monitor céllal kell. Én szeretek filmeket nézni hátradőlve a kanapén majdnem sötét szobában. Ott teljesen mások az igényeim, mint a szgép előtt. Szuper erre a célra az oled, de a következő 83"-es lesz :)


hunspikey
(őstag)

Te miről beszélsz? Egy LG OLED G3 - gyárilag, mindenféle műszeres kalibrálás nélkül 1 alatti deltaE-t hoz moviemaker módban - ez kvázi referencia. A G4 sem lett rosszabb :D


KTTech
(veterán)

El is ment a TV, 425 fonttért, azaz 200000Ft-ért.
Ezek alapján kijelenthető, hogy még mindig kb. ennyi egy 65VT60/65-nek a piaci ára (20-an figyelték a TV-t ebayen, kb. 2 hét alatt ment el).


sambenez
(addikt)

Jól éreztem, hogy jelenleg a HA-n lévőért 250e ft sok.

üzenetek