PlayStation 3 - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


Dinomano
(senior tag)

Sziasztok! Olyan gondom van, hogy NTFS-es USB-ről ISO file-ok nem indulnak. Látja őket a rendszer, de ha rákattintok egyre, akkor error-t ír, és valami ilyesmi üzenet ugrik be:

This operation is not allowed.
ISO TYPE: 32
ISO PATH (I): [/dev_hdd0/tmp/wmtmp/LittleBigPlanet.iso.ntfs
ISO PATH (O): [/dev_hdd0/tmp/wmtmp/LittleBigPlanet.iso
ISO SEGS: 1
ERROR: 80010002 (EINVAL)

Multiman-t és Webman-t használok.


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Ha látja, akkor elvileg jól van formázva a vinyó, bár ekkor is még a töredezettség az okozhat gondot. Viszont a multiMAN-t azt ne használd, mert elállíthat dolgokat a memóriában. Helyette próbáld meg a ManaGunZ-t és az IRISMAN-t. Ezek is kezelik az NTFS-t, és minden indításkor beolvassák az ISO-kat. De a webMAN Mod-nak is jónak kellene lennie, próbáld meg hozzá lefuttatni a prepISO-t.

Amúgy FAT32 is jó az ISO-khoz, csak a 4 GB-nál nagyobb fájlokat darabolni kell a splitps3iso-val.


Dinomano
(senior tag)

Szia! FAT32-t nem erőltetem a 4 GB-s limit miatt. A prepISO-t hogy kell telepíteni/használni? Webman-nel próbálnám az ISO-kat, ha nem muszáj már nem tennék fel mást a gépre.


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Viszont a FAT32-t kezeli alapból is a rendszer, és minden másra is alkalmas, vagyis nem csak ISO-kat lehet futtatni róla. A 4 GB-os limit pedig nem gond, csak darabolni kell a nagyobb fájlokat.
A webMAN MOD (nem összetévesztendő az eredeti webMAN-nal) Full Edition támogatja alapból is az NTFS-t, de még ehhez is nyugodtan lefuttathatod a prepISO-t. Telepíteni a pkg telepítővel, használni meg úgy, hogy elindítod és megvárod amíg végez.


Dinomano
(senior tag)

Viszont ha FAT 32-öt használok, akkor ISO-t is darabolhatok vagy csak könyvtár formátumban tehetem fel az ISO-kat, és azon belül darabolhatom a file-okat?


Dinomano
(senior tag)

Esetleg, FAT 32-re formázom az USB-t, és FTP-vel teszem fel az ISO-t?


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Ahogy már írtam, a splitps3iso segítségével tudod darabolni az ISO fájlokat.

(#81166) Dinomano: Ha az a cél, hogy a konzolra másold az ISO-kat, akkor vezetékkel kösd rá a router-re, és mehet az FTP. Így még gyorsabb is, mint USB-n keresztül.


Dinomano
(senior tag)

Köszönöm az infokat! ISO darabolást kipróbálom holnap.


Dinomano
(senior tag)

Szia! Daraboltam az ISO-kat, és FAT32-re formáztam az USB-t Rufus-al. ISO futtatásnál van valami trükk, vagy csak simán indítom Webman-ből az első iso.0 kiterjesztésű file-t? (Illetve a rendszer egy játéknak látja a darabokat?)
Este felé kipróbálom, hogy működnek-e az ISO-k.

[ Szerkesztve ]


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

A PS3ISO könyvtárba mennek a darabok, aztán egy Refresh-t kell nyomni a webMAN MOD-ra. Utána pedig a megjelenő ikonnal fogod tudni csatolni a játékot.


Dinomano
(senior tag)

Oké, PS3ISO könyvtár megvan; többit meg majd intézem. Köszönöm a segítséget! :R


Dinomano
(senior tag)

Működött minden, köszönöm a segítséget! :C WebMan alatt mennek szépen az ISO-k, nicns olyan gond, mint NTFS alatt. Bár, nemtudom, hogy mi lehetett a gond, ugyanis a GoW-Ascension simán ment USB-ről, más ISO viszont nem. De problem solved, most megy minden.


NGA
(addikt)

Kis segítséget kérnék még. Felment a hen a superslim-re, majd telepítettem a gyökérből a webman-t is. Pörög a ventillátor ezerrel. Ezzel mit tudok kezdeni?
Amikor a fat 32 pendriveról futtatni akartam egy ps2 isót, azt nem engedte. Mit tegyek? Van valahol magyar leírás, miket kell feltelepíteni, és hogy tudom a ventit csendesíteni?


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Nyisd meg böngészőben a webMAN MOD webes felületét (a konzol IP-címe), és ott a Setup alatt tedd át Manual-ról SYSCON-ra a ventivezérlést. Ez a gyári vezérlés, amit ha gyengének gondolsz, akkor használhatod a kézit is, csak alacsonyabb értéket adj meg.


NGA
(addikt)

Köszi, ez meglett. Mit érdemes még felrakni? Itt nincs játék letöltő, mint a vistánál?


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Az Apollo Save Tool az szükséges a fiók aktiválásához, de ezen kívül elégséges csak a webMAN MOD, ami pedig jól jön az ISO-k csatolásához, meg persze egyben FTP szerver is. Nagyon nem érdemes erőltetni más homebrew appokat, mert előfordul, hogy ezek indításakor fekete képernyőn ragad a konzol.

Játékletöltőt azt nem tudom, de a warez az amúgy is tiltott téma. A lemezeidet tudod dump-olni (pl. IRISMAN-nel) és ezekből ISO-kat készíteni, illetve a pkg fájlokat (pl. játékfrissítés) számítógépen érdemes letölteni, majd célszerű kicsomagolva FTP-n keresztül a konzolra másolni (ilyenkor szükséges egy adatbázis újraépítés).


Dinomano
(senior tag)

PS2 ISO nekem sem működött, sajnos (FF XII-öt akartam futtatni). Letöltés: Fel FTP-zni tudsz ISO-kat, PKG-t a PS HDD-re. Csúnya warez-hez közbe kell iktatnod egy pc-t (meg az FTP-éshez is).


vm93hun
(aktív tag)
Blog

Igazából mindegy is, hogy hol vásárolok, amikor az én személyes kedvenceimet, amelyek nagy része már megvan lemezesben sehol nem tudom digitálisan megvásárolni. Van amit később szedtek le, van amit soha nem is lehetett kapni.

Az meg, hogy itthon kevesebb a tartalom inkább még előnyként is felfogható, mert a PS3 a lehető legfapadosabb módon kezeli a digitális tartalmakat:

- Le kell tölteni a tartalmat (ez idáig oké)
- A letöltött tartalmat telepíteni kell (wtf?)
- a telepített játékot ezután még patchelni is kell (Jezus fkin' Christ!)

2GB adatra 20 percet kell várni, hogy rendelkezésre álljon ( kb 10 perc a letöltés, meg kb. ugyanennyi a telepítés, bár ahogy észrevettem, a telepítés mintha még lassabb is volna). Ilyen tempó mellett a lemezes gyüjteményem digitalizálása az életben nem érne véget.

[ Szerkesztve ]


Kendek
(MODERÁTOR)
Blog

Igen, ez a legnagyobb baja a PS3-nak, hogy a letöltések és telepítések extrém lassúak. Itt is pkg konténerfájlokban vannak a digitális játékok, a frissítések és a DLC-k, viszont ez csak telepítő, vagyis a tartalom az ki van másolva a vinyóra. PS4-en már nem így működik, ott közvetlen a letöltött konténerfájlokból futnak a játékok, vagyis nincs telepítési lépés.

Amúgy csak a játékok egy részének van lemezes és digitális kiadása is, másik része az vagy csak lemezen jelent meg, vagy csak digitálisan. PS4-től kezdve ez is változott.


vargalex
(félisten)
Blog

PS4-en viszont sokszor van másolási lépés (pl. a Fortnite esetében ez extrém sokáig tart egy-egy frissítésnél). Ilyenkor a frissítéssel újra felépíti a pkg-t, vagy mi történik?

üzenetek