Rajzol, fest, photoshopozik valaki? - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


smc
(addikt)
Blog

Alakul :D
Bár kicsit AZ-os lett, remélem nem bántok meg senkit :D


soundsonic
(aktív tag)

Köszi :D bár remélem nem sikerült rémisztőre


soundsonic
(aktív tag)


soundsonic
(aktív tag)

most ezen dolgozom


soundsonic
(aktív tag)


psycroptic
(őstag)
Blog

Én a hétvégén nekiugrok ennek a jobb-agyféltekés dolognak. Digitálisan. Megvettem az épp akciós Affinity-t, van mär egy wacom intuos täbla. Hogyan tudnäm az ecseteket úgy beällítani, hogy az egyik pl.: 2B-s legyen a mäsik HB-s és így tovább. Van erre vonatkozóan egy tutorial vagy segédlet? Youtube a barätom? :R


smc
(addikt)
Blog

Szerint nem fogsz találni senkit aki használja a progit, szóval vagy megoldod magadtól, vagy google. Szinte mindenhez van tutorial. :)


psycroptic
(őstag)
Blog

Az ecsetkezelése majdnem, hogy 100%-ban ugyanaz, mint a PS-é. Söt az egész program olyan, mint a PS csak nem elöfizetéses. No, de majd räkeresek.


soundsonic
(aktív tag)

A vimeo a hivatalos tutorial oldaluk: [link]

Én is nézegetem ám, de sajnos valahogy nem az igazi. Legalábbis nálam rettentően lagolnak az ecsetek többsége affinity-ben. És tudom, hogy a rajztudás nem az ecseteken múlik, de nem úgy importálja be a megszokott ecseteim photoshopból ahogy szeretném.

Én nem találkoztam rendes "ceruzával" affinityben, de ha Neked kifejezetten az kell, akkor próbáld ki az artrage-t. Épp tegnap jelent meg a 6. de abból sajnos még nincs béta és látatlanban nem adok ki 14000 érte (nekem megvan az 5. így 50%-al olcsóbb az upgrade).

Tudam ajánlani rajzoláshoz még a krita-t ingyenes és nagyon jó, de ez csak egy festő szoftver, pl textúrát nem tudsz "be-warpolni" stb..: [link]


psycroptic
(őstag)
Blog

:R Köszi az infót! A minap próbälgattam és lag nem Volt észlelhetö, mondjuk én csak csuklóból rajzolok.(nem tudom, hogy a húzäs sebessége befolyäsolhatja-e :F )


soundsonic
(aktív tag)

Nem biztos, hogy még mindig a vimeo a tutorial oldaluk, mert mintha megcsappant volna a tutorial videó. (Az elején én itt nézegettem pedig).

Lehet, hogy nálam van a gond. vagy a huion táblám, vagy a gépem vagy a húzási sebességet vagy az ecsetet és nagyságát nem szereti. Amúgy én is már majdnem megvettem sokszor. :) Szeretek jogtiszta szoftvereket használni és az ára is baráti.


psycroptic
(őstag)
Blog

Én leginkäbb fotó feldolgozäsra fogom hasznälni, de emellett szeretnék rajzolni is megtatnulni. Ezért nem akartam csak "rajzolós" programot venni. Ällítolag nagyon hasonló a PS kezeléséhez(azt mär megszoktam), csak nem elöfizetéses, hanem egyszeri Ära van. Próbälgattam a Skechbook-ot is, de ott meg zavart, hogy egyszerre csak egy ablakot kezel és sokszor kell majd mäsolnom a rajzoläs tanuläsa közben. A Corel Painter Essentials 6 Sem lenne rossz, de a kezelése nekem nem nagyon megy.

Szerk.: most van 20% az affinitiyra. Nem reklämozom csak mondom. :R

[ Szerkesztve ]


soundsonic
(aktív tag)

Majd inkább karácsonykor, vagy valamilyen kövi ünnepkor behúzom, de nekem az afinity designerre is fáj a fogam. Most inkább az új artrage festőszoftvert veszem meg. Brutálisan jó lett az ecsetek személyre szabhatósága.[link] Közben látom kijött a corel painter 2020 is, de az nmagyon drága..


soundsonic
(aktív tag)

Kicsit dolgoztam még rajta, de főleg a száján.Arra gondoltam, hogy elviszem egy kicsit más irányba majd.Lehet megpróbálom majd asztronautává varázsolni, vagy majd valami teljesen más lesz...

Vagy Ti melyik verziót választanátok? a vagy b?

[ Szerkesztve ]


psycroptic
(őstag)
Blog

Én valamiért a B-t välasztanäm.


smc
(addikt)
Blog

Szerintem is.
Természetesebb ebben a pózban, hogy kicsit megtámasztja a fejét szvsz.
Talán mert az eredeti is ilyen. :D

[ Szerkesztve ]


Cyberpunk
(félisten)
Blog

Nekem van egy ilyen, hirtelen dobtam össze, a Holdra szállás évfordulója megihletett, meg egy fotó. :D


soundsonic
(aktív tag)

Szép munka, gratulálok :) Én most pár hete hozzá sem nyúltam a rajzeszközeimhez sajnos..

SMC blogját is nézegetem és jobbnál, -jobb műveket rajzol! Neki is gratulálok :)

[ Szerkesztve ]


smc
(addikt)
Blog

Köszi, azóta pár amiből nem készült videó.
Ezen dolgozgatok még:

Ezek meg csak úgy:



smc
(addikt)
Blog

Egy új.

üzenetek