Normál esetben Magyarország jelentős részén kiváló minőségű gyakorlatilag ásványvíz a csapvíz! Ahol nem (Alföld bizonyos régiói) ott sajnos a szűrés sem jelent megfelelő megoldást az ízvilágra.
Persze sok minden befolyásolja az élvezetet, hiszen sok helyen a társasházak vezetéke elég ramaty és jön a rozsda, de maga a hálózati víz naponta monitorozott mindenhol.
Személyes tapasztalat alapján a szűrőkancsók inkább rontanak a minőségen, mint javítanak, hovatovább mikrobiológiai biztonság szempontjából egyenesen időzített bombák a gyerekek számára.
A víz aktív klór tartalma nagyon hamar elillan (ezért intenzív az illat a csapon való kiengedésnél, nyomás alól).
Lényegében ha rám hallgatsz a megspórolt vagy rászánt pénzt költsed inkább minőségi élelmiszerre, ott vannak inkább sokkal cifrább dolgok!