üzenetek

hozzászólások


ImpersonatoR
(őstag)

"A 800 MHz-es ARM Cortex-A9 processzort tartalmazó rendszerchippel, 128 MB flashmemóriával és 256 MB RAM-mal"
Hehe nem is olyan rég asztalai PC k hez volt ilyen konfig.

Egyébként egész baráti ara van. Elődje mai napig szépen teszi a dolgát nálam. (RT-n16)

[ Szerkesztve ]


aAron_
(őstag)

ARM? :P


poli27
(veterán)
Blog

Végre nem szálltak el az árazással,csak kár hogy az 5ghz et kihagyták belőle,de cserébe erős vasnak tűnik!


Tigerclaw
(nagyúr)
Blog

Ha Asus részvényes lennék, biztos én is barátinak tartanám az árát, de ha azt nézem, hogy egy egysávos N-es router és 20 ezer Ft, akkor mégsem ez a jelző jut az eszembe. Ez már a kétsávos 600-asok felett van bőven, sőt talán belépő AC-st is lehet ennyiért venni.

Ezeknél ugyanaz a fő gond, mint az AC -nál, meg az erősebb N-es kétsávosoknál. Nem tudod elérni a ráírt sebességet, mert a legtöbb mobil eszköz nem támogatja ezt. Eleve nem képesek 3 db 2,4GHz-es kapcsolat kezelésére, csak 1-re vagy 2-re és darabonként is jó esélyjel csak 150Mbps-re képesek. A harmadik gond pedig az, hogy a 2,4GHz-es frekvenciasáv jellemzően túlterhelt lakott területen a sok wlan router miatt, a BT-s és más 2,4GHz-es rádiós perifériákról nem is beszélve.


devast
(addikt)

De akinek csak 2,4-es eszközei vannak, és elsődlegesen router-nek használja (wifi terhelés minimális) annak ez tökéletes választás, mert gigabites portok vannak rajta, és erős a vas, sok a memória és a flash.
Gyakorlatilag épp, hogy csak nincs ráírva, hogy tegyél rá tomato/openwrt -t.


And
(veterán)

"Nem tudod elérni a ráírt sebességet, mert a legtöbb mobil eszköz nem támogatja ezt."
Olyannyira nem, hogy ez a hangzatos TurboQAM avagy 256-QAM moduláció konkrétan nem is része a 802.11n szabványnak. Vagyis ez egy chipset-specifikus (Broadcom) kiterjesztés, amely éppúgy nem szabványosított, mint 802.11g esetén a '108Mbps'. Bár utóbbi nem is jobb hatásfokú modulációs technikával, hanem csatornák összefogásával operált.
Az RT-N18U három spatial stream kezelésére képes (nincs is több antennája, pedig azok száma nem lehet kevesebb a támogatott párhuzamos stream-ek számánál), ezért a 802.11n szabvány szerint 'csak' 450 Mbps-es linksebesség elérésére képes, ami mellesleg az adatlapján is szerepel.


dchard
(veterán)
Blog

Pontosan. Arról nem beszélve, hogy a 802.11n szabványban szereplő maximumot 64QAM-on és 4x4 MIMO-val lehet csak elérni, ez a router pedig nem tud annyit, bár nem is lenne értelme, mivel a 802.11n nem támogat MU-MIMO-t, anélkül meg 2,4-en sosem lesz olyan handheld eszköz, amibe ennyi antenna elemet bele is tudnak rakni.

A BCM specifikusságot és hogy ez nem szabványos megoldás, mindenképpen bele kéne írni a cikkbe, mert ez így elég megtévesztő.

Dchard


shteer
(félisten)
Blog

Otthonra jó lenne. Itt tegnap üzemeltem be az AC66U-t elégedettséggel :)


kátú
(őstag)

Sziasztok, egy router re minek tesznek usb csatit, ezt soha nem tudom, hogy minek van valaki elmondaná?


Pharaoh
(aktív tag)

Tehetsz rá nyomtatót, 3G mobilnet sticket, külső HDD-t.


MC Pite
(veterán)

20000ért ilyen vas? Gyanús hogy nem ennyiért fog... Bár elsőre nem tiszta miben kevesebb egy AC56-osnál...
A gyors wifit letojom, de jó lenne ha a torrentek nem horpasztanák néha le, plusz 3-4 megánál többet tudna nasként...
Most nézem hogy már van ARM-es tomato, hm...

Dzsá, úgy nézem van itt sebesség! :C

[ Szerkesztve ]


shteer
(félisten)
Blog

Bár elsőre nem tiszta miben kevesebb egy AC56-osnál...

például nem AC-s ;]


MC Pite
(veterán)

Szerencse hogy mindenkinek elsőre leesik hogy mi az AC :P


Duree
(veterán)

A mai világban nem AC routerért kicsit soknak tartom az árát.A többi az rendben van.


bteebi
(addikt)

Jogos felvetések, de ettől függetlenül ez nem egy rossz router. Kifejezetten tetszik, hogy két USB is van rajta, bár fura (mondjuk egyúttal hasznos), hogy az egyik az előlapján van. Az ára tényleg nem kevés, de jócskán vannak még ettől drágább N-es routerek is, és a belépő szinttű AC-sek se feltétlenül sokkal gyorsabbak. A többi fícsör (NAS, Cloud, szinkronizálás) kifejezetten szimpatikus, bár azt nem tudom, hogy tudják-e az olcsóbb ASUS routerek is (valószínűleg nem, az USB nélküliek pedig nyilván nem). A konkurens megoldásokról mondjuk nem nagyon van információm.


MC Pite
(veterán)

Béna vagyok, bevallom, de mi a tököm az AC router, googleba nem jól keresem vszínű...
Vmi gyors wifi funkciónak tűnik, de nem találom rendesen


bteebi
(addikt)

IEEE 802.11ac angolul és magyarul, és egy kicsit részletesebb leírás/teszt magyarul. Nagyon leegyszerűsítve: a legújabb wifi szabvány, ami 5 GHz-en, és jóval gyorsabb az n-es (2,4 GHz-es) eszközöknél, persze ez erősen függ a kiépítéstől.

[ Szerkesztve ]


And
(veterán)

"[..] és jóval gyorsabb az n-es (2,4 GHz-es) eszközöknél"
Ez ugye nem kizárólagos, mivel az összes többi wifi-szabványtól eltérően a 802.11n nincs sávhoz kötve: 2,4 és 5 GHz-en is működhet.


bteebi
(addikt)

Köszi a pontosítást, ezt spec. nem tudtam.


MC Pite
(veterán)

Köszi!

Ugyan a leggyorsabb itthoni eszköz is n-es 300as, de ennek a fényében már elgondolkodtató hogy ha már cserélek, érdemes lehet ac-s eszközre. A mostani RTN16 is 100évig szolgálna, ha nem lenne ilyen ...a lassú hálózaton.

üzenetek