üzenetek

hozzászólások


-=MrLF=-
(senior tag)
Blog

Jó cikk! Ilyen árak mellett csak használtan veszek videokártyát! Utolsó három gép már így épült a családban.


CapriBoy
(tag)

jó cikk!


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Én is használtan vennék kártyát ha kellene, de 1080 Ti (Zotac AMP Extreme) volt az utolsó asztali VGA kártyám ami volt.
Aztán laptopra váltottam (GTX 1070 majd 1080) és volt kicsit 2060 is majd 2080 Super (MXM) ami közel asztali verzió!
Nagy megelégedve használom ma is. :K


czundermák
(aktív tag)
Blog

Hasonló cipőben járok jó ideje.
Nem szokott probléma lenni a használt hardverekkel, főleg a felső házban, szinte a hirdetés elárulja az előző gazda hozzáállását.

A jelenleg használt 3080-am is használt piacos. Az elődje igaz nem, az egy Giannitól vásárolt 1070Ti volt. Viszont azt én adtam tovább mint használt kártya, a mai napig tökéletesen teszi a dolgát.

Mindezek előtt szintúgy használt R9 290-et hajtottam, ami egy HD6970-et váltott, amint ugyancsak Giannitól vettem... :))

Jól bejáratott sormimtát képez már a szokás.

A másik vonal, ahogy a cikk megjegyzi, a használt piac kincseit, na azt teljesen át érzem retró vonalon.

Nem a csúcs, inkább a szép állapotban megőrzött hardverek vonzanak, abból is azok, amik híresen sérülékenyek voltak, mint az Athlon XP vonal.

Szerencsére amíg egy két bokor alól elő kerülnek 20+ éves hardverek ilyen állapotban, addig körültekintően járva nem kell aggódni a használt cuccok miatt, vannak gondosan megőrzött tételek.

[ Szerkesztve ]


Arek
(csendes tag)

Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy rx 6700 vagy 3060-at vegyek? Használtban gondolkodom, tudnátok tanácsot adni abban, mennyiért érné meg ezeket beszerezni és melyikkel járnék jobban egy ryzen 5 5600x-es gépnél?


Francia91
(veterán)
Blog

Nekem meg komplett retró gépem van pár darab, telepített játékokkal retrózni :)


V.Milán
(tag)
Blog

"Nem a csúcs, inkább a szép állapotban megőrzött hardverek vonzanak, abból is azok, amik híresen sérülékenyek voltak, mint az Athlon XP vonal."

Hát ezzel én is így vagyok. Csúcskategóriát nem is engedhetnék meg magamnak. (Bár ugyan a retró cuccokat én is szeretem, de GPU vonalon inkább maradok a PCIe korszakban, mert szerintem itt éreztek rá igazán a gyártók)


V.Milán
(tag)
Blog

Szia!

Ebben az árkategóriában inkább 6700/xt-t vennék.általában jobb az ár-érték arány az nv-nél. 6700XT-t 90-100 között be lehet szerezni itt aprón, 6700 még olcsóbb.


Arolotifar
(őstag)

Köszi a cikket, hasznos kis olvasmány volt :R
Várom a folytatást :C


V.Milán
(tag)
Blog

Már úton van a folytatás :D

Red devil 580, MSI gtx960 100ME, Asus striker platinum 760, s társai

Csak szenvedje át magát a logout bürokráciáján (ami ennek is kb fél év volt)


Ed3r_X_
(nagyúr)
Blog

Ha már ritkaság. Anno járt nálam egy ref GTX 590 is, na az volt igazán brutális étvágyú. Sajna állapotra nem volt szép, de ami meglepő, a Corsair VX450 egy i3 mellett meghajtotta. Igaz pár napnál tovább nem mertem hergelni, azért mégiscsak 375W az 375W :DDD


V.Milán
(tag)
Blog

Nekem is szoktak azért kerekedni a szemeim... Gtx 560 is brutálisat fogyasztott, de amikor megláttam a gtx 970-en (msi gaming x) a 6+8pint, azt hittem, hogy a 6 pin a drágább RX 580-akhoz hasonlóan csak opcionális dugasz (spoiler: nem :DDD)


morcosharcos
(tag)
Blog

Na akkor, MSI gtx760, referencia fogy. 175w, valós fogyi alap órajeleken: 230w. MSI HAWK gtx760, BIOS switch-es, refi fogyi szintén 175w, LN2 gyári fogyasztás még oc nélkül: 295 watt. Egy gtx760. És ha húzom is, 300+, asszem a legmagasabb amit aida+furmark hozott 322 watt volt. A két kártyát SLI-ben hajtásra vettem, de ilyen fogyasztások mellett az erősebb általában ki van véve még a gépből is :) Vagy használhatom úgy, hogy gyári órajeleken ~ 80-85% power limittel, akkor a kettő együtt kijön 300w-ból.

A Keplerben eszméletlen "fogyasztási potenciál" volt anno, tuning nem annyira, de az a generáció nem is arról szólt :D


morcosharcos
(tag)
Blog

Itt van a delikvens


V.Milán
(tag)
Blog

Szép szép :K


snake1977
(őstag)
Blog

A kicsit régebbi retro high endet ugyan jobban kedvelem, de ez kellemes kis szösszenet volt, szivesen olvasnék hosszabban is, több kártyáról. :R


ncc1701
(veterán)

6800xt-ket néztem, de olyan elborult árban adják őket használtan, amennyiért újonnan tudok venni 7700xt-t áfa nélkül, garival, boltból.


Arek
(csendes tag)

Köszönöm a segítséget!


pandras83
(senior tag)

Nagy köszönet az írásért! :K


Candy
(tag)
Blog

Hardveraprón elég érdekes árak vannak, újabb, gar nélküli cuccok kábé az alzás új ár mínusz 10-15 százalék környékén mennek, ami azért elég vicces, de gondolom vannak olyan emberek, akik úgy érzik, hogy megtiszteltetésnek kell venni, hogy ők használták az eszközt.

Egyébként érdemes lehet tenni egy próbát a sima 6800-zal, ár-teljesítmény arányban eléggé sweet spot újonnan is, keveset fogyaszt (az XFX alap 180 wattot, ami még kicsit kevesebb, mint a 6700XT), illetve a mindenhol is kapható XFX háromventis hűtése kábé hangtalan terhelés alatt is. Hátránya, hogy kicsit több, mint harminc centi hosszú, szóval régebbi házak esetén mókolni kell és az újak közül sem feltétlen fér bele mindegyikbe.

üzenetek