üzenetek

hozzászólások


Yany
(addikt)
Blog

A Synology mindig szimpatikus volt nekem a user-friendly hozzáállása miatt. Kíváncsi lennék egy AX86U-val való összevetésre.


bteebi
(veterán)

140 ezerért kap az ember egy darab 2,5 Gbps-es portot. Gáz. De amúgy tetszetős router.


jerry311
(nagyúr)

Ezt azért veszik mert Synology fut rajta. nem azért mert csodákra képes. Olyan mint az iOS meg az iPhone.


tibaimp
(nagyúr)

"Végül utolsóként még ellenőriztük az USB 3.0 port képességeit, miután kikapcsoltuk a 2,4 GHz-es hálózattal való interferenciát csökkentő, de a sebességet USB 2.0 szintre redukáló funkciót. " -- ezt a mondatot nem értem :B . Magyarul, ha nem kapcsolja ki a használó a Wifi-t, akkor csak 30MB/sec-et tud az egyébként USB 3.0-nak nevezett csatlakozó?

Másik kérdés: Az USB 3.0 az 5Gbit/sec, vagyis ~600MB/sec-et tudna, ez a router, akkor miért csak 100MB/sec-et tud? Vagy ez általános, mind ennyit tud, hiába az USB 3.0?


sefan67
(aktív tag)

Wi-Fi 6-hoz tartozó 5 GHz-es sáv legfelső (5,9 GHz-es) részét jelentik, és ... idehaza nem engedélyezett ez a működés

Én úgy tudtam, hogy nincs leszabályozva, ezért (is) nincs tiltva. Akkor az elmúlt egy évben törvényt szegtem? :Y


jeni
(félisten)

Ennyiért 4 LAN port,nem leszerelhető antennával?


scream
(veterán)

Én anno AC68U-ról váltottam a mostani RT2600ac-re, és szerintem sokkal jobb UX-e volt/van az AsusWRT-nek/Merlin-nek. Én kifejezetten nagyon nem szeretem az SRM-et, kizárólag ezért nem vettem meg az új AX-es router-t, és emiatt is keresek másik gyártót, pedig NAS-on is hasonló a felépítése a rendszerüknek, de mégis, ott valahogyan használhatóbb.


arn
(félisten)

Ax86um van, epp erre vartam mar par eve, de sose jott. Most megrendeltem, de majd egy honap, mire a pornep kap.


the.odzsy
(aktív tag)

Ha jól tudom ez a típus mesh képes. Azt lehet tudni, hogy a Mesh kompatibilitása működik a régebbi routerekkel ?


Gausz
(aktív tag)

Asus routeren nem kell lekapcsolni 2,4GHz-es hálózatot, van egy interferencia-csökkentő funkció, nálam le van tiltva és úgy is működik az USB3-as port.
Az új, közönségkedvencnek számító RT-AX86U az 1 Gbps portra kötve USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps)-t 113MBps-el írja, 2.5 Gbps porton 150MBps-el, 200MBps fölé egy router sem tud menni. Még akkor sem, ha fullos, 10Gbps portja is van. Lásd a Totally fast NAS performance részt.


ugyes
(aktív tag)

Nem. Későbbre ígérik annak megteremtését egy szoftverfrissítéssel. Aktuálisan csak saját magával Mesh képes.


tsi
(tag)

Úgy tudom, hogy a WIFI6 (de lehet hogy csak a 6E) előírja a nem leszerelhető antennákat... Minden esetre házon belül 8 méterre már csak 300mbit. Kell a francnak ilyen wifi... Miért nem csinál senki olyat amin van mondjuk 4db 2,5gbites port amiből az egyik WAN. Meg valami közepes wifi. Mire jó az a 6600 ha pár méterrel odébb jóformán semmi sebesség. Pedig ahogy elnézem a mérésnél igyekeztek "légvonalat" tartani, hogy kb csak egy ajtó legyen a két eszköz között... Az emeleti 30Mbit meg hát khm... Én most húztam minden helyiségbe minimum 2 cat6-os kábelt. (na jó, fürdőbe, WC-be, spájzba nem :D)


tibaimp
(nagyúr)

Ez érdekes infó, nem gondoltam volna, hogy ilyen korlát van bennük. Köszi mindenesetre. :R


guppy_83
(tag)

Azért azt jó látni, hogy hallgattak a felhasználói visszajelzésekre. Értem ez alatt - valaki próbált már falra szerelni rt2600-at??? ;)


arn
(félisten)

Jelenleg az egyik legjobb wifi a piacon :) a masikkal se lesz jobb, oda mesh kell. Nekem egyik szobabol a masikba fofalon keresztul megvan a 100 mbyte/s, de ez mar acs routerrel is ment.

Ez szvsz egy wifis konzumer router, azoknak, akiket annyira nem erdekel a kabel, vagy max a nast kotik arra, de ott meg a syno gondoskodik rola, nehogy tul gyors legyen :DDD


NemMo
(őstag)

Jó borsos ára van


_kovi_
(aktív tag)

140-ből olyan Mikrotik van ami mesél...


scream
(veterán)

Azért a MikroTik-es RouterOS nem azoknak lett kitalálva, mint az SRM, mivel tök más a célközönsége a kettő gyártónak.


jerry311
(nagyúr)

Ja, mesél, vezetéken. WiFi meg meh.


_kovi_
(aktív tag)

:(

üzenetek