LTE frekvenciák - Mobiltechnológiák fórum

üzenetek

hozzászólások


Nkboy
(senior tag)
Blog

Nagyon szuper! :R

Xiaomi Redmi 2 (HM2014813)


dchard
(veterán)
Blog

Lehet hogy kiemelt hozzászólásban összeszedett népszerű kínai telefon típusok listájával lenne érdemes inkább próbálkozni, ahol már van tapasztalat B20 (és a többi haza, európai sáv) támogatásról. Lemondani erről csak azért hogy spóroljon az ember pár ezer Forintot - különösen annak, aki vidéken él, és csak B20 hálózat van/lesz - hát nem tudom, nem túl életszerű. A hálózat támogatás nem olyasmi, amiről lemond az ember, ha nincs rá szükség, mint mondjuk a lekerekített kijelző, vagy az előlapi kamera. Aztán meg ezek az emberek szidják a szolgáltatókat, hogy szar az LTE :)

Arról nem beszélve, hogy a hálózat fejlesztések előrehaladásával könnyen lehet, hogy egy korábbi mérés eredménye megváltozik. Ezeket az adatokat nem elég egyszer mintavételezni. Persze elismerem, hogy jó játék, de lehet több embert megnyernétek az ügynek, ha mindenhol mindent lehetne mérni, mivel hamarosan további sávokban jelenik meg az LTE (pl.: band1, 2100MHz), illetve a térerősség (RSSI) mellett nem ártana a RSRQ és a SINR mérése is, mert ezek sokkal jobb képet adnak a hálózat "jóságáról" mit az RSSI önmagában.

Dchard


Sanyaman
(aktív tag)
Blog

A linkelt leírás alapján LG G2-n is meg lehet nézni a service menüben. Én lecsekkoltam, itt tudom hogy ahol most vagyunk, B20-as LTE van (kis falu Nógrádban) és korrekt infót mutat. Tudna még vki G2-vel csekkolni hogy a leírás alapján működik-e neki is?


szabog74
(aktív tag)

Samsung Note3-on nem írja ki nekem, viszont ez igen. Root-olva próbáltam.


szabog74
(aktív tag)

Szervíz menüben nézhette meg, LTE discovery talán egyszerűbb.


cs.zs.
(őstag)

Szia,
a táblázatban odabiggyesztettem még egy dátumbejegyzést is (utolsó oszlop, 80. sor)

Talán érdemes lenne itt ebben a topikban a táblázat linkjének állandóan látszani. (az első hsz nekem az utolsó, nekem az nem látszik:D ) Valahogy keveslem azt a ~80 bejegyzést. Térkép fog készülni belőle ? :)

Mindenesetre a táblázatban egyértelműen látszik, hogy a B20 a legfontosabb magyar 4G freki. (Szegény Xiaomi... tök szimpi volt - eddig)

[ Szerkesztve ]


Tibusz00
(tag)

Sziasztok!

Vodás LG G2 vel nem működik nekem. Visszautasítja a kódot, így nem lép be a menübe.


pluhm
(aktív tag)

Az én vodafone-s kártyám most éppen B3-ra csatlakozik, tehát nem csak 800-on van voda lte...


dchard
(veterán)
Blog

Ezek szerint lassan elkezdték bekapcsolni a B3-mat is. 8. kerületben (körúthoz közel) múlt héten végeztem spektrum analízist, akkor még nem volt a vodának LTE-je B3-mon, csak 2G. Jövő héten újra megnézem a spektrumot, lehet a hétvégén csinálják a refarmingot.

Azt meg tudod nézni, hogy B3-mon mekkora sávszéllel mennek? (10 vagy 15MHz?)

Dchard


fotosjani
(aktív tag)

Debrecenben mentem egy kört és mindenhol B3 volt (Telenor)
Majd a korábbi méréseimet is felviszem a táblázatba.

[ Szerkesztve ]


kentucky
(őstag)

Az úgy ér, ha a holnapi vonat úton mind a 17 állomáson mérek egyet? (165 km: déli határ-Budapest)


KamuMazsola
(őstag)

Persze! Jó utat!


pluhm
(aktív tag)

Hát sajnos én ezekből az adatokból nem tudom megmondani a sávszélességet, de berakom ide, hátha neked többet jelentenek ezek a számok:

[ Szerkesztve ]

üzenetek