[Re:] [adlersson:] Hangyák a fán - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

"Annyiban lehet kevésbé egészségtelen a sónál, hogy a bennük levő nátrium a problémás. A nátrium-glutamátból pedig kevesebb is elég az ízesítéshez, mint sóból."

Ne essünk át a ló túloldalára. A nátrium-klorid (NaCl) szükséges az életben maradáshoz. Nem válthatod ki.
Az infúziók 0,9% étkezési sót tartalmaznak. Ennyi a szükséges, a vér sótartalmának fenntartásához.

Nátrium, Kálium, Magnézium és Kalcium arányának megtartása szükséges a sejtek működéséhez.
Nyáron amikor izzadsz, magas a sóveszteség. Ha kevés a só, nem tudsz izzadni, mert a minimális arányt megtartja az emberi test. Izzadás nélkül viszont könnyebben lehet "túlmelegedni"

A konyhasónak nem alternatívája a nátrium-glutamát. Nem csereszabatos a konyhasóval.
Gondolom azért fontos a só, mert az élet a sós óceánban alakult ki. A tengervíz sótartalmához alkalmazkodott az élet és nem a nátrium-glutamáthoz. :D

Mind a két nátrium só esetében a túladagolás lehet a gond, az étkezési só esetében az alul adagolás is.
Az ízfokozáshoz a semleges ízű kurkuma is használható. Ha a színe nem gond, passzol minden ételhez. De túladagolni ezt sem jó.

üzenetek