üzenetek

hozzászólások


Richoo44
(aktív tag)

Érdekes ez a GTR széria.Valahogy az előző 2 széria kicsivel mindig tudott többet adni a konkurenseknél.(külcsínben biztosan :D )
De most már azt érzem, ez a csomag 70-ért nagyon kevés.
Oké, hogy nincs mobil fizetés, de azért egy egyszerű válaszadás már nem ártana.
Aztán lehet csak nekem fontos ez a funkció, de szerintem az okos óránál már lenne létjogosultsága.
A teszt király, mindenre kitérő,vártam is nagyon.
Richo

[ Szerkesztve ]


haiduo82
(aktív tag)

Értem én, hogy nem közvetlen konkurensei egymásnak, ugyanakkor egy Garmin Venu SQ teljes Garmin ökoszisztémával, olcsóbban szvsz sokkal, de sokkal jobb vétel.


strogov
(senior tag)

Szerintem ez annak jó vétel akinek a kijelző számít semmi más. Ha sportra kell akkor eleve nem bohóc órát vesz az ember. Ha IOS akkor meg ott az apple watch S3 ennyiért.


SirRasor
(őstag)
Blog

+1 a Venu SQ-nak. Logout blogomban van is róla ez meg az :)

Sőt, 70k-ért van Coros Pace 2 is, aki tartózkodik a Garmintól.


zseko
(veterán)
Blog

Meg akinek az üzemidő számít, a sporttal meg úgy van, hogy hobbisportolóként elég a hozzávetőleges érték, az szintén nem félnapos apple/samsung bohócórát vesz ;] :P
Mondjuk akkor érdemesebb a wifi nélküli változatot venni, az kétszer annyi ideig bírja. Én (GTR2e, és jelenleg sport nélkül) három hetente töltöm... de heti 3-4 sporttal is elég egy-másfél hetente.

Igen, azért persze fáj a hiánya az apple vagy samsung féle pontos méréseknek (és a[z Amazfit] 2-es szériának azért bőven akadtak 'kihívásai' a pontossággal...), de nem is képzelem magam képzett sportolónak akinek ez életfontosságú, mert jajj, meg izé, mi lesz hogyha nem úgy mér. Így ezt elengedtem. Az EKG-t szintén irigylem, és ha fontos lenne akkor abszolút nem is lenne kérdés mit választanék. Ám mivel szerencsére megtehetem hogy válasszak, így olyan eszköz ami még öt napot sem bír ki, és akkor még csak nem is sportoltam, fel se merül, mint potenciális jelölt... Ha meg már sport, akkor Garmin.
És az NFC-t várom, hogy legyen általános, az hiányolom már nagyon.


strogov
(senior tag)

Ha valami csak tippeli az értéket, és köze sincs a valósághoz azzal nem lehet sportolni. Ez nem profizmus kérdése. Amatőrként sem mindegy, hogy 130, vagy 190 a pulzusod egy gyors intervallumban. Ezek a szarok képtelenek követni a pulzust, mert az algoritmusuk "nem hiszi el" a hirtelen pulzus emelkedést. Egy 60 másodperces gyors intervallumban 10 másodperces késés azért nem lényegtelen egy amatőrnek sem. Amatőrként se mindegy, hogy az a heti 2-4 edzés milyen hatásfokú.

Ha valami ennyit tud akkor inkább ne használja az ember, mert többet árt mint használ. Ha meg nem használható, mert nem bízik meg benne az ember akkor minek? Egy SpO2 mérés ami időnként eltalálja a valós értéket, de utána kell mérni, hogy mikor, az semmit sem ér. Soha nem értem ezekben a tesztekben, hogy miért sorolják fel tudásként azt, hogy van benne 100+ sport funkció, miközben valójában egyetlen egy sem használható sportolásra. Egy apple watch legalább a pulzust normálisan követi. Az amatőr sportra alkalmas. Ez, és az ehhez hasonló cuccok arra sem.

Ezek nélkül meg ez csak egy számlap, meg pár "okos" funkció aminek a nagyrészét egy olcsób cucc is tudja csak kisebb/rondább kijelzővel. Tehát ez egy szép nagy kijelző 70k HUF-ért. Akinek nem fontos, hogy szép nagy kijelző legyen az ennek a hasznos tudását megkapja töredék áron is.


haiduo82
(aktív tag)

Ezzel én is teljesen egyetértek :K Előző hsz-met kiegészíteném még azzal, hogy a nemrég akciósan vettünk feleségemnek egy Garmin Vivoactive 4s-t tényleg csak néhány ezer forinttal többért, mint ez az óra. Az meg végképp nem ez a kategória (nyilván a kijelzőt leszámítva, bár ugye ez is nézőpont kérdése).

[ Szerkesztve ]


vilmose33
(őstag)

Köszönöm a tesztet. Hát nem erre fogom lecserélni a SGW4-em :D


zseko
(veterán)
Blog

Akkor nem igazán érthetően írtam le amit mondani akartam. Egyrészt hobbisportolóról írtam, aki nem különösebben foglalkozik a 'tippelőórával', mert nem érdekli, nem amatőrről, másrészt olyanról akinek az üzemidő fontosabb. Bármily hihetetlen, vannak ilyenek is.

Nyilván én sem adnék ki ezért, vagy hasonlóért hetvenezret, mert szerintem sem ér ennyit, a 150 féle 'edzésmód' 'támogatása' pedig egyenesen röhejes. Az enyémben például kilenc fajta 'dance mód' van... :U De hogy marhára nem érdekel az edzés hatásfoka még amatőrként sem, az is biztos, eddig is elvoltam enélkül a tudás nélkül mégis működött az edzés, most is elvagyok nélküle, ahogy szerintem még jópáran mások is. Én az edzés és a mozgás élvezetéért edzem, nem azért hogy utána azt sasoljam, jobban vagy szarabbul edzettem-e mint legutóbb 🤷‍♂️ Én ezt elfogadom hogy másnak ez számít, még ha ő nem is fogadja el a másik oldal véleményét.

Természetesen az, hogy ez az óra nem ér ennyit, az egyértelmű.

[ Szerkesztve ]


strogov
(senior tag)

"Természetesen az, hogy ez az óra nem ér ennyit, az egyértelmű."

Ez a lényeg. Ha 15k lenne akkor lehetne filózni, hogy mi band 6 nfc, vagy ez, de 70k-ért bármilyen téren van jobb ... kivétel az ominózus kijelző ami a teszt alapján remek én meg elhiszem.


stemplar07
(őstag)

Megvettem, a GTR 3 Pro-t, amúgy 66 ropi az Amazfitstore(Hu) [link] oldalán nem egy nagy összeg..... tesztelem, 30 napom van rá..Majd kiderül, Huawei wgt2-t ,,váltott,, 3 év után, ez nekem eddig tetszik, ( a forma is tetszetősebb és újszerűbb, mint 200-ért egy szinte ugyanolyan Huawei W 3 pro ) az 1,39”-ről 1,45" ra váltás pozitív élmény, a +200 nit fényerő ( a Huaweihez képest),,kb,, megvan.. szép a képe és jobban látható.. az AmazFaces [link] app-al tengernyi számlap feltehető ezzel a módszerrel, egyszerűen.. [link]
(( és amit eddig nem is tudtam, egy kínai rommal vérnyomás mérést is tud... [link] talán a globál is egyszer [link] )
Az NFC-t/E-simet én eddig sem hiányoltam.. bár volt Samsungom, az amiket ezen folyamatosan használok, még egy napot sem húzna ki, de az Apple sem .. na ez a vicc..(hétőn üzemeltem be, 60%-on van,minden be van kapcsolva rajta) nem csodatévő de ha valaki webshop-ból veszi, egy (30nap)próbát biza megér..

[ Szerkesztve ]


sbence4
(csendes tag)

Kb 2 hónapja használom,nagyon szeretem semmi bajom vele.
Nekem egy óránál a legfontosabb hogy sokáig bírja,nem szeretném mindennap tölteni.2 hetet simán bír.
Sport funkciók is jók,úszásnál pontosan számolja a hosszokat,bringával is szuper.
Szép kijelző,zene lejátszás ,még sorolhatnám.
Egy dolog hiányzik,a fizetés.
Amúgy csak ajánlani tudom.
Samsung telefonom van de szerintem ez jobb óra mint a Samu.


scyllarus
(veterán)

Tekintve, hogy a Garminok mind rondák, kicsi és ronda kijelzővel, az emberek többségének nem opciók.
Sportban nyilván verhetetlenek, de hétköznapi viseletnek boááá.
Igen, egy órában a szép nagy kijelző és a jó akkuidő a legfontosabb az emberek 90%-ának, ez adódik az óra legfontosabb céljaiból. (Idő +értesítések+divat)
Ha félamatőr szinten is sportol valaki, már megéri Garmint venni.
Az Amazfit jól érzett rá az igényekre, lesz piaca.


Silentfrog
(veterán)
Blog

Én személy szerint ilyet nem vennék. Aki sportolásra venné annak vannak jobb megoldások aki meg csak arra hogy legyen egy nagy amoled kijelző,mérje a pulzust az alvást meg az értesítéseket megkapja annak egy Amazfit gts- gtr-t ajánlanék 20 pár ezerért arra tökéletes.Szerintem az amazfit gtr 2 sem érte meg az árát, a véroxigén mérő pontatlan ,a testhő mérés nincs benne csak az " e" szériába, ami használhatatlanul pontatlan. Talán a belső tárhely és a hívások fogadása az amivel jobb. Én használtam szinte az összes Amazfit terméket, sportolásra ( kocogás) és nekem árértékbe az első gts volta legjobb.
Ha az ember mindent bekapcsol akkor ( véroxigén mérés, éjszakai légzés/ alvásfigyelés, egésznapos streszfigyelés, egy 45 perces edzés a töltések között akkor az üzemidő 2 napnál alig több.

[ Szerkesztve ]


stemplar07
(őstag)

egy ,,apró,, bug, amit észrevettem, a kijelző idő, ugyanis ha 10-15 s-re állítom be, akkor is 5 s után lekapcsol.. te tapasztaltál ilyet?


stemplar07
(őstag)


[link] (nézd meg, működik)Amazfit GTR 3 Pro Blood Pressure ez egy lehetőség a jövőben.. ,,véroxigén mérő pontatlan, a GTR3 pro ban pontos, a pulzus számláló is. másrészt adok esélyt arra, hogy javítsanak a jövőben, ugyanis fitbit( (egy évig xar volt mire rendbe tették anno),huawei,samsung, sőt a Garmin is az új típusokat ,,félkészen ,, adja ki, és később javítják,, ahogy a GTR3P-nál is sokkal jobb lett a tavalyi megjelenéskori állapotnál, a jelenlegi szoftver...

[ Szerkesztve ]


Pro Koryak
(addikt)

1. aki valóban sportolásra használja, és számítanak a pontos értékek, az nem bohóckodik a Garmin csuklóérzékelőjével sem pulzus- ...stb. mérésre.
2. a sima GTR 3 47e Ft-tól kapható, és szinte semmivel nem rosszabb, mint ez
3. az üzemideje meg valóban a többi nagy márkához képest remek


stemplar07
(őstag)

érthető, ha nem cseréled le.. fél év után..:) 20ropi a különbség, 1,45"kijelző , vérnyomás mérés (állítólag a 4. n. évtől)stb szerintem megéri, de ezt mindenki eldönti..

[ Szerkesztve ]


Silentfrog
(veterán)
Blog

Nálam egymás utáni méréseknél is volt olyan hogy egyszer 93 egyszer 99 egyszer 91 volt egymás után. Én a frissítések ben egyáltalán nem bízok az eredeti GTS ben és írták hogy későbbiekben megkapja a szívritmus problémák kijelzését azóta se kapta meg ha jól tudom...


stemplar07
(őstag)

én most a Huawei GT2- höz hasonlítva írtam, h pontos a VO .. ( hozzá teszem, hogy ha valakinek szőrös a csuklója, ne várjon egyetlen órától sem pontos mérést , max ha a csukló belső felén méri )na mind1 is, van 26 nap a tesztelésre, majd eldöntöm, hogy marad-e..

[ Szerkesztve ]


himpike
(aktív tag)

Nekem GTR2 van de gyakorlatilag csak időt nézek rajta meg pulzust(alapból magas, 130 felkeléskor pl, kínlódok a gyógyszerekkel). A többi funkció inkább érdekes mint hasznos.
Valószínűleg nem lesz utódja, külsőre sem egy nagy pukkanás. Mikor az egész okosóra kategória megjelent nem értettem hogy ezeket kinek szánják pontosan. No, ez nem változott azóta sem.


HKorn
(addikt)

Ez tényleg ronda óra? :F


haiduo82
(aktív tag)

Mindenkinek más tetszik és ez jól is van így. És tudom, hogy nem ugyanaz a kategória, de a Garmin Epix vagy Marq sorozata szvsz gyönyörű. A transzflektív kijelzővel sincs gond, de megértem, ha valakinek az amoled jobban bejön.


HKorn
(addikt)

Ja hát egy AMOLED-es Epix-re már nagyon Garmin haternek kell lenni, hogy lerondázd. De szerintem a sima sportórái sem néznek ki rosszul. Nekem inkább a méretekkel van bajom, hogy legtöbb túl pici (Forerunner család).


Richoo44
(aktív tag)

Ez mondjuk egy kifejezetten szép széria Én is elgondolkodtam rajta anno, de ez a transzflektív kijelző ezzel a harmat felbontással mindig egy kínai első szériás "okosóra" érzetét kelti.
Persze ízlések és pofonok, messziről tényleg mutatós.
De nyilván ahogy sokan, Te is a tudása, és a profi sportkövetés okán vásároltad gondolom.
Richo


Pro Koryak
(addikt)

300e felett már illik villantani, mondjuk nem látszik rajta, hogy annyira fullos kinézete lenne.


haiduo82
(aktív tag)

Ahogy írtam is, mindenkinek más tetszik.


sbence4
(csendes tag)

Szia
Nem,de nem is nagyon figyeltem.
Letesztelem.


Edit!
(csendes tag)

Nekem a beállított másodperc után kapcsol ki a képernyő. Nálam a képernyőzár feloldás után bugos.

[ Szerkesztve ]


zseko
(veterán)
Blog

Nekem GTR 2e van. A véroxigén mérőt valóban egy tortúra használni, főleg az S8Plusban lévőhöz képest, de nálam kb. 1-2 értékkel van az alatt, a pulzus pedig, a telefonossal és az itthoni eszközökkel összehasonlítva kb. 2 értékkel van felette. Már amikor egyáltalán le tudja mérni, mert kurva macerás és kurva hosszú ideig tart. A sport közbeni pulzusváltozás lekövetése valóban nem jó, még egy MiBand2-höz képest sem, na és már kényelmetlenül szorosra kell húznom ha pontosabb értékeket akarok.
A testhő mérővel szerintem te is tévúton vagy, mivel nem mondják, hogy ez olyan mint a rendes hőmérő. Inkább kb. mint felületi hőmérő hivatkoznak rá. Tehát sosem azt fogja mérni, hogy 36.5°C-ös a hőmérsékleted, hanem simán egy felszín hőmérsékeltét méri, így sosem fog rendes hőmérőt kiváltani. Legalábbis én így értelmezem azt amit az óra kiír.
Ahogy strogov is írja, ez szerintem sem érhet meg 70-et, pláne ha a GTR 2e-hez képest nem sokkal különb a mérési eredményei. Ha javították, akkor azért már kicsit másabb. És akkor még nfc sincs benne ennyiért.
Az enyém egyébként mindent bekapcsolva, kétnaponta egy 30-40 perces gps-es futással 4-5 napot bírt, lazább használattal pedig (véroxigén-, légzés-, aod kikapcsolva, nincs gps, de egyébként folyamatos bt kapcsolat az értesítések miatt, és alvásfigyelés) jelenleg 13 nap után áll 51%-on. Egyébként személy szerint én meg soha nem vennék olyan órát, bármennyire is sztárolt, ami még óraként használva sem bír ki négy napot sem, nemhogy még arra használva amire szánták - és az adatok közt megadott üzemidőt nálam simán lehet osztani kettővel, ha a valós üzemidőt akarom megkapni, nálam ez garantált (telefonnál is, óránál is, egyéb kütyünél is).
Ami biztos, hogy ha cserélek, nfc nélküli órát már nem fogok venni, ahogy olyat sem, ami egy hetet sem képes kihúzni normál használattal (ami nálam kb. heti 3-4 edzés, gps-es futás/kerékpár, állandó bt, értesítések, alvásfigyelés). Belső tárhely, wifi, zene az órán, nekem mind felesleges hülyeségek.


VOBAN
(friss újonc)

Csak néhány gondolatot szeretnék hozzáfűzni az Amazfit GTR 3 Pro okosórához. Januárban vettem egyet,mert megtetszett a videós teszt, a leírás az óráról stb. Hamar megkedveltem és aktívan használtam,(a sport funkciókat kevésbé) Február vége felé észrevettem, hogy többször újraindítja magát, majd március negyedikére lefagyott...végleg. Leadtam javításra. 3 hét múlva a szerviz kiadta a csereigazolást... Nagyon sajnálom, jó kis óra volt. Most másikat választottam, hasonló funkciókkal. Huawei watch Ft runner. Majd meglátjuk...


HKorn
(addikt)

AMOLED-ről (Honor MW2) jöttem át transzreflektívre, először furcsa volt, tényleg primitívnek néz ki, de valójában rettentő funkcionális, most már kifejezetten zavar a világító színes kijelző. Ezen is fekete-fehér WF-et használok.

Garmin amúgy szerintem HW-ben sosem tartozott a legszebbek közé (kivéve talán a Fenix szériát), itt a szoftveres hátteret fizeted meg elsősorban, abban viszont messze elöl jár (sportban persze).

Ha csak egy casual hétköznapi okosóra kellene én sem Garmint vettem volna, de ha kicsit is komolyan veszed a sportot rájössz, hogy egy célhardverrel jársz a legjobban. Ismerősi hobbisportolói körömben nem véletlenül csak Garminok, Polarok Suunto-k, esetleg Coros-ok vannak.


SirRasor
(őstag)
Blog

Ja picit off, de most ott tartok a Forerunner 745-nél, hogy nagyon szép az a sok edzési metrika, de kitörölhetem vele, ha nem húzok mellé egy Polar H10-et (vagy akármilyen szíjat).
EDIT: ja nem hétvégi hobbifutáshoz, mert azt a csuklós pulzusmérő jól eltalálja. Az intervallumoknál esik szét, ha nagyon magas tempót vagy sprintet választok. Érdekes módon a szimpla lassú-gyors intervallumokat is egész jól eltalálja.

Ez már nagyon off :D Egy Kalenji HRB 500-at (karpánt 95+%-os pontosság Polar H10-hez képest a saját tesztelésem alapján) szereztem be a Polar után, mert ez legalább nem kényelmetlen. Sprintelős intervallumos futásnál vetettem össze a kettőt: A diagram szerint azt mondanám, hogy SPOT ON, kb. ugyanazt mérték MINIMÁLIS eltéréssel. Még a 10-15 másodperces sprintet is elkapta, amit a FR 745 és Venu SQ nem.
Aha..a számok utána azt mondták, hogy Z5-ben minimum 10%-os eltérés volt a 2 között :W

Úgyhogy +1 annak, hogy vagy pontosan, vagy sehogy - még hobbi szinten is.
Sőt..mondom máshogy: aki hobbi szinten nyomja, annak talán mindegy is, hogy milyen a pulzusa, mert az elsődleges metrika a megtett táv. Ahhoz elég egy mobiltelefon is.

Utána jön második mérhető adatnak a tempó. hány perc/km. Ha ez is pipa és szeretnénk tovább javítani a dolgokat (szerintem ez már nem amatőr szint), akkor el lehet kezdeni nézni a lépésütemet. Ilyen téren nem vagyok képben, de szerintem már tudniuk kell a mobiloknak is, mert van bennük giroszkóp. Ha sportóra, akkor viszont pontos GPS kell bele, vagy különben nem kapunk pontos értéket. Vagy átlagolunk, úgy kb. pontos, azaz nem pillanatnyi lépésütemet nézünk, hanem per km.

[ Szerkesztve ]


swayze
(tag)

Azért közel sem rosszak annyira ezek az eszközök (a kivételekről ne beszéljünk, mert Kínában mindent is összetudnak csapni)

Nekem Xiaomi watch-om van, de előtte volt egy Band 4-esem is. Mind a 2 eszköz használható volt sportra is. Jó magam kondizok és futok utóbbit általában HIIT tervezet szerint. A tapasztalatom az, hogy jól követtik a pulzust és nincsenek kilengések szóval nem lesz a 130-ból hírtelen 150, a lépés számok és a távolság is mindig reális maradt, ha egy 4 km-es futás futópadon mondjuk 6000 lépés akkor következőnek is 6000 körüli lépés szám lesz, ez a pulzusra is igaz, 4 db 1 perces sprintem szokott lenni kb 2, 2.5 perces pihenőkkel és mind a 4-et szépen leköveti az óra (persze van késés, de egyrészt nem nagy, másrészt sprint közbe pont nem az órádat nézed, amikor meg elkezdesz lassítani, szépen elkezd visszaesni úgy ahogy kell).

Én a legtöbb hordható eszközben csak ezt a 2 sport funkciót tartom értelmesnek a stressz mérés , alvás figyelés, véroxigén mérés szerintem parasztvakítás a vérnyomásmérésről meg társairól ne is beszéljünk.


SirRasor
(őstag)
Blog

"Azért közel sem rosszak annyira ezek az eszközök" - elég sokat kipróbáltam az évek során és nagyon nem így látom, ha a pontosságukra gondolsz. Mondom ezt rengeteg eszköz tesztje után: én már csak 2 tesztet szoktam csinálni:

1. sprint: Eszközök nagy része kiesik. Csuklós mérőkből csak hogy egy igazán drágát mondjak: Garmin Fenix 7s is csúnyán elvérzett és jelenleg negyedmillió egy olyan :U Persze a súly is beleszól és a kevésbé acélos Elevate 4, de egy ultrakönnyű Elevate 3-as Venu SQ vagy Forerunner 745 se tud mit kezdeni a sprintjeimmel. (írtad, hogy 1 perces sprintjeid vannak. HIVATALOSAN amit 30 másodpercnél tovább tudsz fenntartani, az már nem sprint. Próbálj meg legközelebb apait-anyait beleadni, de tényleg mindent, ami csak kifér a csövön.
Csak összehasonlításként, az utolsó sprintes intervallumaimban 225-235 lépésütemmel, 2:30-2:40-es km/perc idővel bírtam kb. 20 másodpercig intervallumonként. 160-ról 190-re megy átlagban a pulzusom az a 20 mp alatt, majd 10 mp után már 175-re visszaáll és akkor tér észhez az óra és kezd feljebb kúszni :U )

2. ami a sprintet tudja követni, azzal csinálok húzódzkodásokat :D Eddig minden elvérzett, ami nem mellkaspánt. A karos is 132 körül megállt pár másodperc után, míg a szíj 145-155-öt mutatott pár másodpercig.

Ettől függetlenül pont súlyzózásnál/testsúlyos edzésnél hülyeségnek tartom a HR-es edzést, mert mind1 mit mutat az óra, akkor is nagyrészt anaerob az edzés.

Ha inkább az egész csomagra gondolsz (pölö motiváció (asszem abban az apple a legjobb, második helyen a garmin), ökoszisztéma stb), akkor teljesen igazad van.


forumpista
(tag)

Nekem a nagy kérdés, hogy vajon tényleg méri-e a pulzust az óra vagy ez is csak bekammantja?

Van egy régebbi amazfit bip-em, az ha mozgok, szinte tökéletesen megsaccolja a pulzusom (összevetve egy pántos mérővel).
Ha azonban olyan mozgást végzek ahol nem mozog a kezem, pl. tekerem a bringát a kondiban és fogom a kapszkodóját, akkor folyamatosan 60-70-es - nyugalmi - pulzust mér a bip, miközben a pántos mutatja hogy 120-140 között ingadozik a pulzus.
Magyarán, specifikáció ide, specifikáció oda, az amazfit bip nem méri a pulzust csak tippel a gyorsulásmérő alapján. Ha azonban nincs kézmozgás, akkor kb. azt hiszi hogy fekszek az ágyban akkor is ha ömlik rólam a víz.

Valaki végezhetne ezzel is ilyen tesztet


zseko
(veterán)
Blog

Én sem azt mondom hogy mind használhatatlan, ugyanakkor az Amazfit GTR/S 2-es szériájának vannak ismert problémái. Ilyen a gps pontatlansága, a pulzuskövetés (vagyis a hiánya), az SpO2, vagy úgy magában a sima pulzusmérés nehézségei legfőképp.

A gps például sokszor úgy megy a térképen mint az ökörhu..ozás, néhol elég jelentősen eltér a nyomvonal a telefonon elindított külön apphoz képest, így a megtett táv sem annyi mint a valóságban. Ami feltűnt a GPX-be kiexportált adatokban, hogy valami iszonyat mennyiségű útvonalpontot rögzít, közel 10-15x annyit, mint egy másik app. A távolságeltérés egy részét ebből feltételezem, hiszen a cikkcakkban rögzített nyomvonal az hosszabb, mint az egyenes. És van, hogy jelentősen máshol van 1-1 pont. Vagy például a kanyart két házzal feljebb kezdi. Aztán van olyan is hogy néha elveszti a jelet és nem is rögzít semmit.

A pulzusmérésnél nálam egyrészt jelentősebb késés van, másrészt olyan is előfordult, hogy észre se vette a pulzusváltozást. Vagy közel se annyit esett (felét, 1/3-adát), mint mellette a Band 2-vel. Vagy kihagy és nem rögzít, mert megmozdult a csuklódon. És én nem HIIT edzést csináltam, hanem sima futás, aminél amikor már nem bírtam, akkor csak sétáltam egy-két percet, majd újra futottam. A Band 2 se volt tökéletes, de az jobban lekövette.

Az SpO2-nél néha elég, ha fél-egy centit lentebb engedem a könyököm mérés közben és máris eldobja. A legkisebb megmozdulást se tolerálja. Amúgy ha leméri, akkor ez is és a pulzus is 1-2 értékkel tér el az itthoni vérnyomásmérők értékétől.

Persze ha az eltérés állandó jellegű és irányú, azzal még együtt lehet lenni, és könnyen lehet, hogy kijavították, vagy legalábbis jobbá tették a 3-as szériában ezeket a hibákat, de ezek után én nem szavazok meg akkora bizalmat ugyanannak a gyártónak 70e-ért.

ÁM ugye én itt végig a 2-es szériáról beszéltem, nekem az van, ezt most is hozzáteszem.

Az alvásfigyelés egyébként percre pontosan írja az elalvás és az ébredés idejét. Az úszás is elég jól méri a hosszt és a távolságot.

Mindezek ellenére szeretem az órát, legfőképp az üzemidejét, és ár/értékben szerintem elég jó, csak ezek után fenntartásokkal, a helyén kezelem az értékeket amit mér, így legközelebb nem valószínű, hogy ettől a gyártótól fogok venni. Főleg, hogy az nfc, ami egy szempont lesz a következő óra vásárlásakor, csak ígérgetés szintjén létezik ezeknél a gyártóknál (a MiBand-nál is már a 3-as óta ígérgetik).


zseko
(veterán)
Blog

A 2-es az méri (GTR 2e), így azt gondolom, hogy ez is. Biciklizve is ugyanúgy változik a pulzus, ahogy kell. Betegség alatt is mikor simán fotelban ülve éreztem hogy valami nem okés, látni lehetett hogy nem a nyugalmi pulzus van.


noto
(senior tag)

Nem kapkodtak ell a tesztet :)) :))
Tavaly Októbertől nyúzom és hibátlanul..


stemplar07
(őstag)

:(( ez nem jó hír .. a Huawei WGT2 lassan három éve hiba mentes ..


VOBAN
(friss újonc)

Meglátom a Runnert.... tényleg nagyon sajnálom az Amazfitot...


swayze
(tag)

Edzés előtt futok mindig és azért vannak 1 perces sprintek mert HIIT rendszerbe ezek beleférnek (kb annyi a lényege, hogy a pulzus 170-180 fölé menjen a pihenő időkbe meg visszatérjen az alaphoz ami nekem kb 130-140 között van ami egy kényelmes még beszélgetős kocogás.) Ezek nem teljes erős sprintek erre jól rátapintott ez inkább egy feszített tempós futás legfőképp azért, mert nem kell ennél gyorsabbnak lennie, másrészt meg azért mert mind ezt futógépen művelem, ami lesz@rja ha fáradsz :DDD .

Súlyzós edzésnél amúgy igazad van nincs sok értelme kb 100 meg 130 közt szokott rohangálni a mérés.

Alapvetően arra akartam amúgy kilyukadni, hogy hétköznapi sportolóknak jók ezek az órák, a főbb adatokat látod rajta utólag ki tudod elemezni, hogy hól kéne jobban teljesíteni és alapvetően az adatok is pontosak illetve lineárisak (ami ma 6000 lépés az holnap is annyi lesz rajta)


janeszgol
(félisten)

Egyetértek veled. Nem szeretem ezt a kifejezést, ritkán is használom, de ez az óra egy hulladék. Ez ma már nem okosóra.


stemplar07
(őstag)

,,de ez az óra egy hulladék..,,volt már a kezeden ? használtad akár egy napot is ?... a véleményvezér ...


repvez
(addikt)
Blog

Hát nem teljesen értem a fejlesztések irányát, hogy miért maradnak ki olyan dolgok az uj kiadásokbol amik a régebbiekben már benne voltak.
Nekem a fejlesztés azt jelenti, hogy az ujabb tartalmaz mindent mint az elözö csak kicsit javitunk rajta és plusz dolgokat teszunk bele.
Nem kiveszunk belöle.

Az NFC például nem értem miért maradt ki, egy okosorának sztem, pont ilyen célra is a legjobb eszköz lenne nem csak a sport hoz, hogy amikor a boltba bemegy az ember akkor ne kelljen matatni a telefonért vagy a kártyát elöbányászni a pénztárcábol, hanem csak odaérinteni a fizetésnél az orát ami mindig kéznél van szó szerint.

DE ugy látom, olyan dolgokon megy a licitálás ami huszadrangu az átlagemberek számára, minek bele több 100 sport ha a legtöbbet érdemben nem lehet mérni orával, e-sport, meg sakk és a többi, nem lebecsulendö ezek tevékenységek üzését, de mint egészségugyi céllel adatszerzésre nem hiszem, hogy ez lényeges lenne.

És miért van az az érzésem, hoyg ahelyett, hogy a használhatóságra koncentrálnának inkább teleteszik olyan dolgokkal ami eszi a hardvert és meriti az akksit, ugyan ugy mint a telefonoknál is.
Már 10 éve fejlesztik a hardvereket amik elvileg mindig hatékonyabbak és kevesebbet fogyasztanak, de mégse látni, hogy javulna az uzemidö, mert fölösleges dolgokkal felemsztik .

itt is már 4 GPS modul van benne, mikor elvileg 2 vel is böven jó lenne ha akarnák. a telefon nélküli használat is alapnak kellene , hoyg legyen az okosoráknál, hogy a sportolás közben szabadon tudj zenét hallgatni .

A vbezeték nélküli töltés is ilyen, feltételezem, hogy egyszerübb legyártani egy ilyen töltöt mint külön foglalatokat tervezni hozzá és, hogy csak egy tipushoz lehessen használni.


Race-Face
(tag)

Biztosan én csinálok valamit rosszul, nekem ilyen órám van, de elégedett vagyok vele. Kiválasztásnál fontos szempont volt a külső is, nem akartam például szögletes órát, és azt is szerettem volna, hogy ne legyen környezetidegen az óra egy inges hétköznapi megjelenésnél. Garmin, Apple Watch és sokan mások nálam itt ki is estek volna.
Nagyon nem értettem, mire jó ez az okosóra-mizéria, évek óta egyáltalán nem hordtam órát, a 21. században nem látom praktikus okát, szükségességét. Kerékpározom, illetve heti pár alkalommal beülök a tévé elé az evezőpadra és összekötöm a kellemeset a hasznossal. Eddig mellkaspántos mérővel elemeztem az adatokat az edzés végén, inkább csak kíváncsiságból, habár a pulzusszámot mindig igyekeztem tartományban tartani, tehát edzés közben is figyeltem.
Megvettem ezt az órát, egy ideig párhuzamosan használtam a mellkaspánttal, de a számomra fontos adatokban (max. pulzusszám, átlagos pulzusszám) nagyjából megegyeztek az értékek (mondjuk 2-3 érték pontossággal), így néhány alkalom után a mellkaspántot elhagytam, nekem kicsit az zavaró volt az edzések alatt. Azóta kellemesebb az edzés, a hajam is szebben ragyog.
Az, hogy hányféle sportot támogat az óra, olyan szempontból lehet hasznos, hogy edzésre szabott értékeket látok a kijelzőn. Evezésnél például a percenkénti csapásszám, a csapásszám és a pulzus a legfontosabb értékek a számomra, kerékpározásnál meg teljesen más, és jó ez így, azon kívül 4-5 módot használtam eddig (úszás, szabad edzés, stb.), mindig azt láttam a kijelzőn, ami a legfontosabb adat az aktuális mozgásnemben.
Elhiszem, hogy intervall edzésnél az óra használhatatlan, vagy hogy vannak pontosabbak ennél, de bizonyára sokaknál ez nem szempont, a hozzászólások között említett "sokkal jobb" órák egyikét sem választanám helyette. Ettől függetlenül nem is ajánlanám senkinek, mindenki döntse el, mi a fontos neki a saját szempontjai alapján, nekem ez nyert. :)


stemplar07
(őstag)

látod , ami neked fontos , sokaknak nem, (NFC/e-sim) számomra viszont egy rendkívül irritáló dolog, hogy egy Samsung/Apple óra reggel levéve a töltőről,(ha mindent is használsz) estére már visszakerül, mert nem tudod használni..nem beszélve arról, hogy az említett márkák nagyon sok funkciót csak a saját márkájukon belül tudnak megvalósítani... Garmin ..az nálam ellőtte a focit, amikor a 13. hónapban xart be, és természetesen a gari már lejárt.. ugyanígy egy 160 ezres garmin motoros navival is jártam így ..( természetesen ezzel is előfordulhat ez..hiszen ez kínai gyártás... kb. úgy mint az összes többi :) )

[ Szerkesztve ]


stemplar07
(őstag)

végre egy ,,objektív,, vélemény...attól aki használja is..mert itt általában az szólja le, aki sosem próbálta.. ( :N persze ez minden fórumban divat ) nem beszélve arról, ha a vérnyomás mérést is engedélyeznék( ahogy Kínában már megtették a pro-ra [link] ) mindezt 67 ropiért..budget watch.. de mégis sokat tud ennyiért..

[ Szerkesztve ]


Richoo44
(aktív tag)

Igen, borzasztó dolog, hogy naponta ( inkább 2 naponta, csak hogy pontos legyek..) töltőre kell rakni.Miert is gond ez? Bizony vannak olyan emberek, akik nem órában alszanak vagy zuhanyoznak este( számomra ez a WTF kategória amúgy) és amíg ezeket műveli a tulajdonos, nem mindegy ha a töltőre teszi, nem pedig az èjjeli szekrényre?
Ez az "okos" óra túlárazott, és a funkciói nem érnek ennyi pénzt, még akkor sem ha a fantasztikus vérnyomás mérés be lesz kapcsolva, ami nyilván " piszok pontos" lesz,és majd dobhatják ki a tulajok a felkarost :W .
És próbáltam ezt az órát, a kijelzőn kívül total tömegcucc, alig nyújt többet az előd modellnèl.

[ Szerkesztve ]


repvez
(addikt)
Blog

igen ezt akartam, belöle kihozni, hogy a javitott hatékomnyabb technologiával már javulni kellene a használati idönek és ugy ,hogy mindent használsz, mert akkor mié rtelme ,ha ott van, de nem használhatod vagy nem állandoan és neked kell manuálisan bekapcsolni öket a használathoz ami a legtöbb esetben elfelejtödik.

Amugy elgondolkodtam ezen az orán, mert azért elég sokmindent tud és nem anynira vészes az ára, de ahogy irtam, ne csak mutogatni és sportoláshoz lehessen egy orát használni, hanem a napi élet megkönnyitésére is, ezért lenne jo az NFC és a hosszabb uzemidö.

A sportok sokaságánál nem bánom, ha olyan sportokat tesznek bele, aminél rényleg van értelme valamit mérni és kijelezni , de például egy golf, sakk, e-sport azt hogy mérik, miben tér el attol, hogy én most csak ülök egy helyben TV-zek, vagy dolgozok a számitogépen vagy épp E-sportolok? ezek csak olyan doplgok ami a reklámnak kell , hogy elmodnják, hogy nekik 100 sportot támogat az ora a másiknak meg csak 90et, ezért lenne lényeges sztem, hoyg elég lenne a legáltalánosabbakat beletenni és akinek szuksége van a többire meg töltse le hozzá mint a számlapot.

üzenetek