üzenetek

hozzászólások


niof
(addikt)

Hát azért van. Volt ugye az elrepedő (na jó, kifehéredő) burkolat például. De több helyen is lehetett olvasni, hogy nehéz, és a nagy hype-on kívül kb. semmi értelme egyelőre. Nincs nagyon rá semmi app, abba meg hamar beleunni, amire most alkalmas. Néhány héttel vagy egy hónappal a megjelenés után már lehetett látni YT videókat, ahol a problémák voltak terítéken. Persze, lehet mondani, hogy első fecske,v és majd a következő jobb lesz, vagy olcsóbb. Meglátjuk. Szerintem nem lesz nagy jövője, mint a többi ilyen VR csodaszemüvegnek sem lett.


Rage47
(veterán)
Blog

Ha olyan lesz, mint a véroxigénmérő, akkor tényleg felesleges :D


Kbali
(nagyúr)

Értesítésekkel kapcsolatban van problémám: a gyári iOS Mail-be érkező üzenetekről rezgéssel nem jelez az óra (Gmail app pl. simán jelez), ill. a FaceTime hívásokról sem. A Mail természetesen be van állítva, de FaceTime-ra semmiféle beállítási lehetőséget nem látok a Watch appban.
Van ötletetek?


V.Stryker
(nagyúr)
Blog

Pont semmi baja, annak sem. Ismerve az apple-t, ha jön vérnyomásmérő, az se lesz szar. Ez nem a xiaomi....
Végülis az EKG-jukat is mindenki fikázta, amikor még vártuk. Aztán az orvosihoz képest 99,1% pontosságú.

Az igaz, hogy kell egy hiteles vérnyomásmérő ha gond van. De hányunknál áll az a polcon? Én 40 vagyok és most kezdek gondolkodni, hogy lehet lassan kéne. Na, ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha nem is lesz hiteles, de hellyel közzel jó lesz és miért ne lenne, akkor pont arra jó lesz, hogy a figyelmed felhívja és ha más nem, vegyél egy hitelest, mert mondjuk ideje figyelni rá.


niof
(addikt)

Nem akarok beléd állni, de nincs igazad. Annyi mindenen múlik a vérnyomásmérés, hogy azt egy bármilyen okosórába beleintegrálni, gyakorlatilag lehetetlen. Csak indulj ki abból, hogy hogyan fogja a vénákat elszorítani? Raknak bele pumpát?
De nem bánom, ha van itt gyakorló orvos, írja már le pls!, hogy van e kifinomultabb módja a vérnyomásmérésnek, mint a pumpálós módszer! De csak találomra rákeresve a módszerekre, itt egy oldal, ahol leírják az optimális mérést és a körülményeit. Ezt meg sem tudod közelíteni egy órával, bármennyire szeretnéd. Konkrétan, semmit sem fog érni az egész.


SharpSA
(veterán)

Majd lesz hozzá egy speciális szíj… :D


niof
(addikt)

Százezeréé!...
Szia uram! Kici-óccó-vérnyomásmérős eppöl szíj húszasé? ;]


Kbali
(nagyúr)

A Huawei Watch D ilyen, van egy külön betét a szíjhoz. Minden, csak nem praktikus.


kchris78
(veterán)

40-esen mar ott lenne a helye a polcon egynek... sokkal hamarabb johet valami mar manapsag sajnos ami a vernyomast befolyasolja. Amugy sajnos egy pumpás csuklos mero se ad teljesen korrekt erdeményt akkor az óra? En nem bizok sajnos benne. Pedig!!! Tokjo lenne nekem olyan meres ami akkor szuletik amikor nincs rajtam meres-stressz, ani befolyasol.

[ Szerkesztve ]


rankesz
(veterán)

Mérd sűrűn, akkor megszokássá válik. Nekem is fehér köpeny fóbiám volt, aztán tavaly annyit mérték hónapokon keresztül hogy már a hajnali vérvétel közben is kb. aludtam tovább...


V.Stryker
(nagyúr)
Blog

Régen a repülést, az űrutazást is lehetetlennek hitték. A technika fejlődik. Egyébként meg nyugodtan engedd el, egy jó Casio-ba nem fogsz csalódni.


niof
(addikt)

Ezért írtam, hogy ha van itt orvos, mondjon erről szakmai véleményt. Nem véletlen törik bele minden gyártó bicskája. Ez egyébként nem hit kérdése, egyszerűen nem így működik ez a dolog.


Sungoo
(addikt)

Valahol igaza van a kollégának. Vérnyomás higanymilliméter értékét karóra szenzorokkal még nem lehet meghatározni. Még mindig az “elszorításos” módszert használ a legmodernebb mérőeszköz is, az úgynevezett “bedobbanást” mással nem lehet előidézni.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

"Még mindig az “elszorításos” módszert használ a legmodernebb mérőeszköz is"

Érdekes, de nem. (Ezzel nem azt akarom levezetni, hogy az aw majd ilyen vérnyomásmérő lesz, amit írok, csak érdekességképpen.)
Amit te írsz, az a diszkontinuus vérnyomásmérés. Létezik azonban a (klinikai, főleg intenzív ellátás során használt) kontinuus vérnyomásmérés, ennek is van több változata. Nem tudom, jártál-e már intenzív osztályon (remélem nem!), ott vannak betegfigyelő monitorok, amin folyamatosan kijelzésre kerül többek között a pulzus, vérnyomás, véroxigénszint stb. Ott sincs a beteg karján egy eszköz, ami folyamatosan "elszorít-enged", hanem vagy intraartériás mérés történik ("véres" mérés) vagy pl. ujjpletizmográf mérés ("vértelen"). Van ultrahangos, tonometriás vérnyomás-meghatározás is.
Az ujjon elhelyezett eszköz áramlásváltozással méri a vérnyomást. Egy ilyen elven működő eszközből elképzelhetőnek tartom a csuklóra szerelt eszköz kifejlesztését, de ez nem tudom hol tart.


V.Stryker
(nagyúr)
Blog

Van csuklós vérnyomásmérő. igaz, nem hiszek azokban sem. De ha már csuklódon az óra, egy spec szíjjal miért ne lehetne?

Az más, hogy ismerem az apple-t és valszeg külön megvásárolható, méregdrága szíjról lesz jó. :DDD De azt is tudjuk, hogy az apple nem egy non-profit cég.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

A csuklós vérnyomásmérő, amit te írtál, ugyanazon az elven működik, mint a felkaros. Néhány plusz dologra kell figyelni vele, például, hogy a csuklód méréskor a megfelelő magasságban legyen, különben a hidrosztatikus nyomás fals mérést eredményez. Nekem van csuklós és felkaros is, jó mind a kettő, csak a csuklós - bár egyszerűbbnek tűnik - némi tanulást igényel.


V.Stryker
(nagyúr)
Blog

Őszintén szólva én a legjobban a régi higanyosban hittem. Anyám egészségügyes, megtanított használni, ott nagyon nem szól bele a technika. :DDD

De tegnap rábeszéltetek és rendeltem egy Omron -t...természetesen ilyen okos verziót, hogy az apple egészség egyből tudja átvenni a vérnyomás értéket. :D


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Nekem is az egyik okos omron. Jó a saját appja is, és legalább nem kell kézzel írogatni az eredményeket, meg így hátha nem vesznek el az adatok.


kleinguru
(addikt)

Ilyet használok én is, meg vagyok elégedve vele.

Ha megadod az engedélyeket, akkor automatikusan bekerül a saját appjából az egészség appba.

Nekem a fegyelemmel szokott bajom lenne, nem nagyon sikerült fegyelmezetten a napi 4 db mérés, ha mégis, akkor pár napnál nem tartott tovább. Már arra is gondoltam, hogy veszek még egyet, hogy legyen a munkahelyen is. Egyelőre nem mérem :N

[ Szerkesztve ]


Sasi001
(aktív tag)

Ultra 2-nél a digital crown-nak másnál is van egy kis minimális oldal irányú mozgása? Pl. Ha rajta tartom az ujjam és óvatosan mozdítom oldal irányban.

üzenetek