üzenetek

hozzászólások


CirrMee
(addikt)

Ha ott a mesh, ráadásul ugyanattól a gyártótól, egyszerűen teljesen logikátlan nem használni. Két router, két külön SSID (smart nélkül dupla annyi). Nem lenne logikusabb, ha a teljes házban csak egy SSID dolgozna? Nem az a logikusabb, ha a kettő közötti váltás szinte észrevétlen...?


cyber86
(őstag)

De csak itt ami lényeg nekem, hogy a 2 router közt a kommunikáció ne lassuljon be ha a pc-met a 2 routerre kötöm kábelen és ezt a részét nem tudom hogyan kezeli aimeshben.


CirrMee
(addikt)

Egy okot mondj, hogy miért lassulna. De őszintén...


VGYke
(addikt)

Aimesh-be drót nélkül és dróttal is össze lehet kötni a 2 routert, nyilván a drót stabilabb. Nekem drót nélkül van összehozva.


cyber86
(őstag)

Beállítottam aimeshbe. Egyenlőre semmi gond. Viszont ami tetszik, hogy a fő router bejelzett, hogy új fw jelent meg a másodlagos routerre és pont a kábeles aimesh részén fixáltak valamit.


VGYke
(addikt)

Fájó szívvel búcsúzni vagyok kénytelen a csoporttól, a saját AC86U routerem 5 éves korában elhunyt. Temetéséről később fogok intézkedni...


cyber86
(őstag)

Sajnálom. Nekem még gari időbe döglőtt meg. Mi lesz helyette?


VGYke
(addikt)

Most agyalok az utódon. Lehet hogy AX86S (az AX86U butított változata), vagy használtan Asus ROG Rapture GT-AX6000 (ha találok neki másik, jelenlegitől nagyobb és szellősebb helyet, meg ha az eladó enged még egy kicsit). Sajnos nem tudok csillió forintokat rááldozni.


cyber86
(őstag)

Jó választás mind2. Csak ha én cserélnék akkor már olyan kéne aminek minden portja 2,5 G-s.


VGYke
(addikt)

Egyáltalán van olyan, amelyiknek minden portja 2.5? A te routered elhalálozásának mi volt a jele, ismérve?


cyber86
(őstag)

Egyenlőre nem találok legalábbis halandóknak szánt verzióba. Igazából ha jól emlékszem csak annyi, hogy mikor haza értem nem volt internet meg talán csak a power led világított de már nem emlékszem és hiába kapcsoltam ki-be csak a power led világított és elvileg alaplap hibás lett aztán adtak egy zsír újat így újra pörög a gari.

szerk: neked mit csinál?

[ Szerkesztve ]


VGYke
(addikt)

Nem voltam otthon, ki volt kapcsolva 12 napig. Amikor hazaértem, este bekapcsoltam, de mivel szerintem már akkor nem világítottak a LED-ek, azt hittem nem kapcsoltam be, megnyomtam a bekapcsolót, amivel még a boot alatt kikapcsoltam...
Ezután ismét bekapcsoltam, LED-ek állapotára már nem emlékszem, de életre kelt még használtam lefekvésig.
Reggel már nem volt net. Hiába kapcsoltam ki majd be, semmi nem történt és egyik LED sem világított. Később, a vizsgálódás alatt láttam csak, hogy ha áram alá helyezem, a tápból kb. 130 mA áramot (kb. 2,5 watt) azért felvesz a router és a 4. LAN LED nagyon halványan pislákol.
A NAS e-mail üzenetéből tudom, hogy az internet kapcsolat olyankor szakadt meg, amikor mindenki aludt...


cyber86
(őstag)

Akkor ott is szerintem alaplap. Csak nekem nagy mákom volt, hogy asszem 3 hét volt hátra a gariból és elötte döglött meg.


ddmb
(aktív tag)

Hogy lehet a router menüjében megnézni, hogy egy adott kliens mennyi adatot küld/fogad real-time?

Tehát távolról érem el az anyámnál lévő routert, és tudni szeretném, hogy épp netezik-e. Mert ha nem, akkor újraindítanám a routert... Amúgy nektek is sokat vacakol az ASUS-os domain-es elérés? Sokszor nem érem el a routert a domain címmel, csak az IP-vel - gondolom ez azt jelenti, hogy nem megbízható a DDNS

[ Szerkesztve ]


NoX
(senior tag)

General / Network Map


ddmb
(aktív tag)

köszi


ddmb
(aktív tag)

kliensre lebontva nem lehet amúgy? Mert ha én külső hálózatból rácsattogok egy másik routerre, akkor annak lesz adatforgalma, már csak azzal, hogy rá vagyok csatlakozva...

most jött ki amúgy a 386.13-as merlin, és a logban azt írják, hogy mostantól ez a router End-of-Life-os lett, és csak tényleg a nagy securitys hibákat fogják javítani ezentúl... mit jelent ez? Le kéne cserélni? Vagy nem kell aggódni? :)

[ Szerkesztve ]


cyber86
(őstag)

ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.386_51925 Version 3.0.0.4.386_51925 66.2 MB 2024/03/29
- Fixed command injection vulnerability.
- Fixed the ARP poisoning vulnerability. Thanks to the contribution of Xin'an Zhou.
- Fixed code execution in custom OVPN. Thanks to the contrubution of Jacob Baines.
- Fixed the injection vulnerability in AiCloud.
- Fixed stack buffer overflow in lighttpd. Special thanks to Viktor Edstrom.
- Fixed CVE-2023-35720
- Fixed the code execution vulnerability in AiCloud. Thanks to the contribution of chumen77.
- Fixed the XSS and Self-reflected HTML injection vulnerability. Thanks to the contrubution of Redfox Cyber Security.

*Please be advised that due to a security upgrade in AiMesh, we strongly recommend against downgrading to previous firmware versions, as this may lead to connection issues. Should you encounter any difficulties, resetting the AiMesh router to its default settings and re-establishing the mesh connection can resolve the problem.

Please unzip the firmware file, and then verify the checksum.
SHA256: f092a5b2a59a2ac6068dc219688d326d26115e97dfc97d64ad1b1cec515788f7


NoX
(senior tag)

Én is olvastam azt a megjegyzést, és kicsit elszomorított. Szerintem ez a router még nagyon-nagyon sokáig jó lehetne.
Lehet impulzus vásárlás, de én ennek hatására rendeltem most meg az RT-AX86U PRO-t.

A teljes End-of-life termék lista itt tekinthető meg:
https://www.asus.com/event/network/eol-product/

Switch-nek, AP-nak, AiMesh-nek természetesen továbbra is használható marad biztonságosan.
Egyébként valószínűleg továbbra is lehet használni nyugodtan router-ként, mert fog érkezni biztonsági javítás hozzá, ha kiderül.


ddmb
(aktív tag)

Már régóta szemezek az AX86U_PRO-val, de egyszerűen olyan jók ezek az AC86U-k is, hogy nincs kedvem hozzá :) nem is az anyagiak miatt, hanem azért mert rámenne nem kevés időm, mire átváltanék teljesen.. Ráadásul nincs 1db AXes eszköz a családban (EDIT: csak most tudatosítottam, hogy a nemrég kapott céges laptopomban már Intel(R) Wi-Fi 6E AX211 160MHz wifikártya van, de ez még mindig kevés ok a váltáshoz :) )

Merlint vagy az eredeti firmware-t használod egyébként? Ha merlint akkor szoktad használni a Transmission-t? Nekem itthon 500megabites netem van, de a torrent letöltés routerrel sose ment 130-150megabit fölé. Megnéznéd nekem hogy ez az AX86U tud-e többet?

[ Szerkesztve ]

üzenetek