[Re:] [bambano:] Halászlé szabályok nélkül Bambanő módra - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


mephi666
(nagyúr)
Blog

van ilyen becsípődésem, hogy "karácsonykor mindig kell valami hal" ...volt, hogy főztem halászlét, nagy adagot, jártam a várost különféle hal-alapanyagért, filét is tettem bele, mert volt hogy asszony nővérének a lányát karácsonykor sürgősségire kellett vinni szép Y-os pontyszálka miatt... finom lett, kb 10%a ha elfogyott, többi meg ment a fagyasztóba, de kiolvasztva már nem volt jó az állaga :( ott megfogadtam, hogy magam miatt inkább veszek mindig ilyen mirelit balatonboglári(nak hazudott?) halászlét, ami teljesen elég... azt megesszük páran, nem kell kidobni... idén viszont felakadt a szemem, amikor láttam hogy a megszokott 1000ft körüli akciós ár helyett 2500 legolcsóbban :Y ...aztán ott volt mellette a sima hűtőben a filé afrikai harcsa... na mondom, akkor idén harcsapaprikás lesz, garantáltan szálkamentes, asszonynak se kell aggódnia, hogy fiunk torkán akad... :K mellé túrós csusza... semmit nem kellett belőle kidobni

mindig év végén megfogadom, hogy "jövőre több halat kellene enni" ...aztán kimerül annyiban, hogy sütök néha hekktörzset (évente 3-4x), eszünk párszor tonhalkonzervet meg néha füstölt sprotnit... esetleg panírozott halat rántunk, de abból is inkább a házilag készítettet szeretjük filéből, mert boltiból az olcsóbbak ilyen mócsingra darált szutykok, amiket formáznak és abba belemegy simán a szálka, bőr meg egyéb hulladék is... (sőt volt hogy a rendes panírozott drága filében is találtunk szálkát... az a tuti, amit én filézek/ellenőrzök)

üzenetek