van ilyen becsípődésem, hogy "karácsonykor mindig kell valami hal" ...volt, hogy főztem halászlét, nagy adagot, jártam a várost különféle hal-alapanyagért, filét is tettem bele, mert volt hogy asszony nővérének a lányát karácsonykor sürgősségire kellett vinni szép Y-os pontyszálka miatt... finom lett, kb 10%a ha elfogyott, többi meg ment a fagyasztóba, de kiolvasztva már nem volt jó az állaga ott megfogadtam, hogy magam miatt inkább veszek mindig ilyen mirelit balatonboglári(nak hazudott?) halászlét, ami teljesen elég... azt megesszük páran, nem kell kidobni... idén viszont felakadt a szemem, amikor láttam hogy a megszokott 1000ft körüli akciós ár helyett 2500 legolcsóbban ...aztán ott volt mellette a sima hűtőben a filé afrikai harcsa... na mondom, akkor idén harcsapaprikás lesz, garantáltan szálkamentes, asszonynak se kell aggódnia, hogy fiunk torkán akad... mellé túrós csusza... semmit nem kellett belőle kidobni
mindig év végén megfogadom, hogy "jövőre több halat kellene enni" ...aztán kimerül annyiban, hogy sütök néha hekktörzset (évente 3-4x), eszünk párszor tonhalkonzervet meg néha füstölt sprotnit... esetleg panírozott halat rántunk, de abból is inkább a házilag készítettet szeretjük filéből, mert boltiból az olcsóbbak ilyen mócsingra darált szutykok, amiket formáznak és abba belemegy simán a szálka, bőr meg egyéb hulladék is... (sőt volt hogy a rendes panírozott drága filében is találtunk szálkát... az a tuti, amit én filézek/ellenőrzök)