[Re:] [Castell:] Burkolt áremelés - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


woodworm
(veterán)

Szintén lidl látogatók vagyunk, az egyetlen cukormentes kóla amit meg tudok inni, az a fekete freeway. Véletlenül hasonlítottam össze a mizo zorba és lidl krémfehér sajt hátulját és meglepődve vettem észre, hogy a gyártó ugyanaz, az ár másfélszeres a tescoshoz képest.

Felvágottat jelenleg nem vagyok hajlandó fogyasztani csak itt a kisboltban kapható füstölt olaszt. Erdélyből importálják és ott még nem felejtik el a húst beletenni a sok szója helyett. Elég nehéz volt kinyomozni, hogy mégis milyen felvágott az és ki a forgalmazó.


Ellia
(addikt)
Blog

Egy kiss off:

Csak egy tipp, hogy húzd ki tovább a Mach 3-as borotvafejjel pár perc ráfordítással:

Mikor már érzed, hogy nem vág rendesen, hanem tép akkor feszíts ki egy farmar darabot (egy kis darab szövet is elég), és a vágásiránnyal ellentétesen kezd el mozgatni (tolni) rajta úgy, hogy rányomod. Ha jól csinálod újra éles lesz és egy ideig ki lehet tolni az élettartamát :)


vhw
(addikt)

Vagy térjen át és vegyen egy vállalható biztonsági borotvát, hozzá 200-300 Ft-ért 5 db-os double edge pengét.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Sörből jó ideje már szinte csak importot iszom, mert 95%-uk kukoricás, ami egy elég karakteres felmosórongyízt hoz magával, másnaposságról nem is beszélve.


Agostino
(addikt)
Blog

na, az a finom kóla csak a freewayből is a cukormentes. nekem amúgy behűtve a márka is bejön, de ez már ízlések és pofonok. én szerencsére nem tudom megkülönböztetni az édesítőszert a cukortól, szóval ez nem aggaszt : )


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Én egyik cukormentes kólát sem tudom meginni, borzalmasak, ebbe beleértem a glükóz fruktóz sziruposakat is

Külföldről ha hoznak, valódi cukorral, az finom.
Nem tudom másnak milyen ízlelőbimbóitok vannak, de sokan még a margarinos pirítóst is megeszik.
Meg nővényi habot nyomnak a süteményre.
1,5%-os (tejízmentes) tejet isznak.
A kávéba, tejszín helyett sima tejet raknak.

Sokan olyan jó ízűen eszik, csak nekem se ezeket kínálgassák.
Sajnos én óriási különbséget érzek az ízek között.

ui: a zöld banán nem finom


UnA
(Korrektor)
Blog

"Nem tudom másnak milyen ízlelőbimbóitok vannak..."

Nem tudom, érdemes-e a többieket csépelni, amikor te pedig megiszod a kólát... ;]


Ringman
(nagyúr)
Blog

egységárat kell nézni


Lauda
(félisten)
Blog

Bizony. Tescoban is mosolygok, mikor viszik a kiscikkelyes medve sajtot, mert 280ft, a macko pedig 350, pedig egységárban az olcsóbb. És látszik, hogy az árakat nézegeti, tehát nem konkrétan medvét akar venni. :D


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Én kapásból egységárat nézek ,ha valami épp akciós akkor is.

Ha tudom, hogy valami fogy otthon / mint pl a whisky ;] / akkor megveszem, mert nem romlik meg, és max a következő évben elvisszük nyaralásra.


nemlehet
(őstag)
Blog

Nagy anyám mondta mindig, hogy akkor vedd amikor olcsó, ne akkor amikor kell :D Mondjuk ehhez kell hely tárolni, de alapvetően nagy igazság. Mióta én is inkább így vásárolok kb 1/3-val kevesebbet költök kajára. Főleg a sajton meg a husokon lehet így nagyot spórolni ha van fagyasztó.


UnA
(Korrektor)
Blog

Sajtot fagyasztani? :N


mephi666
(nagyúr)
Blog

fagyasztunk mi is húsokat, virslit, sajtot :K sőt kenyeret is, ha már szikkadt, de még nem penészes (bundás kenyérnek tökéletes és gyorsan kiolvad... melegszendvicsnek annyira nem, mert a széle könnyen kiszárad)

[ Szerkesztve ]


UnA
(Korrektor)
Blog

A sajt minősége szerintem határozottan romlik a fagyasztástól, de te tudod....

De a kenyeret abszolút nem értem, mert abban mi a ráció, hogy bevásárolsz egy raklappal (és fagyasztod), ahelyett hogy inkább frisset vennél?


mephi666
(nagyúr)
Blog

murphy-törvény: kenyér vagy este kellene, amikor nincs bolt, mert elfogy... ha pedig bevásárolunk többet, akkor tuti nem fogy annyira és ránk rohad :) és ahelyett, hogy ránk rohadna, inkább fagyasztjuk... (nem azért vesszük hogy fagyasszuk, hanem a megromlást/kidobást elkerülendően "megmentjük" ...utálok kaját kidobni... csomószor sportosra vesszük a figurát és csinálunk "mindent bele" kajákat... így készült pénteken jó rántotta, amibe beletettem a hűtőben talált szalonnát is: kajálás után kérdezett rá asszony, hogy ez az volt-e, mert az már avasodott :D ...jóízűen megettük azért)

sajt meg van olyan, ami kiolvasztás után kenődik/morzsálódik, de van normális is, amin nem lehet érezni a fagyasztást... nagyrészt pedig tésztába gyúrva, vagy spagettire/pizzára/lasagne-ra tesszük, úgy abszolút nem észrevehető

[ Szerkesztve ]


madgie
(titán)

Chipsből nemrég az Aldinál találtam normális ízűt, de arra rá is volt írva, hogy napraforgóolajban sült. A chipsek nagy része már részben vagy teljesen pálmaolajos, azt érzitek, a csokikat is az teszi ehetetlenné.


nemlehet
(őstag)
Blog

Zsíros sajtokat lehet, annak nem változik meg az állaga. (vagy alig észrevehető) A gagyi trappisták persze szétesnek fagyasztás után (sok bennük a víz). De mondjuk tésztára, vagy rakott tetejére úgy is teljesen mindegy.
Egyébként sokat számít, hogy milyen a fagyasztód, a kombi hűtőkben lévő -10-12 fokos nem igazán jó, mert túl lassan fagyaszt. Láda aljára rakva viszont nem képződnek hatalmas jégkrisztályok az ételben amik elrontják az állagot.

Kenyeret mi is szoktunk fagyasztani, semmi baja nem lesz. Persze nem olyan mint a friss, de mindig van bent 1-2 a mélyhűtőben. Sose lehet tudni. Elfeljtünk venni, nem volt olyan amit szeretünk, ránktört a pirítósmánia, a szomszéd kért... Csak simán kiolvasztva is elfogadható, de ha az ember bedobja a sütőbe pár percre akkor közel olyan mint a friss.

Amúgy az egész fagyasztásról nekem az a véleményem, hogy aki megengedheti magának az egyen mindig frisset, mert az a legfinomabb. Én sajnos nem tehetem meg, szóval vásárlok előre akciósan aztán nagy duzzogva elviselem ha esetleg nem olyan kirobbanóak az ízek.


UnA
(Korrektor)
Blog

Oké, lehet hogy én vagyok elkényeztetve :) mert elég sok bolt a közelben, még pékség is.

@madgie: hogy ha ennek az lesz az eredménye, hogy a népek leszoknak a csipszről, az már fél siker :D


Lauda
(félisten)
Blog

Péksüteményt/kenyeret én sem fagyasztok. Annyit veszek ami elfogy, ha nem fogyna el kidobom. Inkább többször frisset. Húsokat ugyan így. Karajt lefagyasztod, egy hónap után már nem olyan. Tökig vannak az üzletek áruval, inkább mindig veszek frisset ami elfogy. Ami energia elmegy a fagyasztásra, annyit nem ér az egész, főleg kenyérnél.

[ Szerkesztve ]


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Én mondjuk az üzletekből húst próbálok ritkán..

Sajnos köze nincs a húshoz sok esetben... Ég és föld egy háztáji csirke és egy bolti tápos vizes csirkehús között.

Az áruházakkal egy gond van, a bazi nagy választék...

Ha kenyérszármazékot kell venni, ami ritkás, akkor már csak zsemle, mert az kb el is fogy / Félegyházi Pékség még rendes kiflit/zsemlét csinál nem a vizes vackokat /

Avagy barnakenyér, de minimálisra csökkentettem a kenyér és cukorfogyasztást 2 év alatt...

[ Szerkesztve ]


snecy20
(veterán)

A 4dl-es sör, ami egyáltalán nem olcsóbb 20%-kkal, mint az 5dl-es társa.
Amúgy tényleg, számtalan terméket fel lehetne sorolni. Áremelés helyett, rosszabb esetekben még amellett megy a nettó súly csökkentése, és egyben a vásárlók hülyének nézése.


nemlehet
(őstag)
Blog

Nyílván sok függ attól hogy ki hol lakik. Ha 5 percen belül van 5 hipermarket akkor nyílván nem kell spájzolni.
De attól még rengeteget lehet spórolni a fagyasztással (persze nem a kenyér esetén). Pl alapból itt a környéken a csirkemell filé olyan 1400-1600, akcióban 8-900. Comb ugyan így. Tarjánál még nagyobb arányú akciók szoktak lenni. Sajton szintén 40-60%-ot lehet spórolni. Készételek nagy része is jól fagyasztható.

Nekem igenis számít és itt nem az eszetlen spórolásról van szó, hanem arról, hogy jobb dolgokat engedhetek meg magamnak ha erre odafigyelek, mert nem a hús viszi el az 1 adagra jutó költség nagy részét.

üzenetek