üzenetek

hozzászólások


zone
(őstag)
Blog

Ha csak egyetlen tárhelyen létezik az a 4 tera anyag, azt ugyanúgy veheted semmisnek.


Skyhigh
(aktív tag)
Blog

Igen tudom, azóta már 3 TB két darab WD30EFRX - en van amik egymás között szinkronizálják az adatokat


Skyhigh
(aktív tag)
Blog

Lehet ez laptop függő (szerintem), nekem a korábbi Lenovo T420-ban ment 40-45 fok körül, most a T460-ban (az SSD-t át tettem máshova és egy 320-as Samsung HDD van benne) alapjáraton 42 fok. A T450 és T480-ban amik SSD-vel szereltek is 48-55 fokon szoktak lenni.
Bár ezek mind 2.5-ös eszközök és úgy tudom, hogy jobban is bírják a meleget


zetor2000
(senior tag)

Bááá... ilyenem van, csak 5ös. Megfőnek benne a korongok, hiába hotswap + alu.


zetor2000
(senior tag)

Fene tudja, nappali bútornak lehet, drágábban, de vettem volna egy Corsair Obsidian 1000D-t :D
Ami ebbe nem megy bele, azt kár erőltetni. Ráadásul szép is - bár ez relatív, igaz, az ára is az. De ilyet 1x veszel jó esetben, és a belét cserélgeted.


Skyhigh
(aktív tag)
Blog

Anno kb 15 éve én is úgy voltam, hogy az akkori házam marad évekig, mert a HTPC ami még volt az itx-es lesz vagy kisebb, de aztán úgy alakult, hogy új lakhely és ott már csak 16 cm széles a hely, igazából már nincs szükség két gépre, akkor legyen valami tartós és mutatós, ekkor döntöttem, a Cooler Master Elite 361 ház mellett. Azóta eltelt pár év, megint új lakhely és itt már volt 24 cm széles hely, cserébe a mélységre már csak 40 cm így a CM már durván kilógott, gyerek is van ő pedig folyton mászókának nézte.
Tehát az elmélet nálam is az volt, hogy nem kell új ház, de így vissza gondolva ahogy az életem alakult, biztosan nem volt tartható, ezt viszont előre nem láthattam.
Mindenesetre írtam egy új elemzést ide az új házról, most lett korrektúrázva, nem tudom mikor jelenik meg.
Abban a házba nincs már gond a melegedéssel.

[ Szerkesztve ]


Skyhigh
(aktív tag)
Blog

Arról nem is beszélve, hogy 5 év múlva ki tudja milyen előlapi portok kellenek.
Én most vettem észre, hogy csak type c - type c kábelek vannak itthon (5 db) , pár napja amortizáltam le az egyetlen type c - type a kábelt, tehát jól jön egy type c az előlapon, amire korábban nem igazán gondoltam.


zetor2000
(senior tag)

Type C a világ, most mindenen az van, mindenbe az kerül, lassan még az Apple termékek is C-sek lesznek. Innen akkor levezethető, hogy egy ilyen csatlakozó jól jön. Ha van 2-3-4-több, akkor az "profit". :)


Jesus_Shaves
(tag)

De a type-c csak egy forma, a protokoll a lényeg. Nekem például nincs is type-c - type-c kábelem, mindegyiknek A-s az egyik vége, adapteren is az van. Szóval hiába van az alaplapon hátul és a gépházon elöl type-c, nem sokra megyek vele.


Skyhigh
(aktív tag)
Blog

Nem vagyunk egyformák, mások az elvárásaink.
Mondjuk anno már a Nexus 5x telefonhoz is már csak type c - type c kábelt adtak, a 65W-os töltő amit vettem kb 2 éve azon is 3 type c és egy type a van. Arról nem is beszélve hogy a telefonokhoz ma már töltőt sem feltétlenül adnak, így pl ha még van lenovo laptop töltő is otthon aminek szintén type c a kimenete, akkor gyorsan ellepik a lakást a type c eszközök.
Nekem az eszközeim (telefon, laptop, stb) mind legalább 1,5 évesek, mégis a type c az egyeduralkodó, leszámitva azt a 2 db pen drive-ot ami A-s


zetor2000
(senior tag)

Igazad van, azért is írtam fentebb, hogy nettó sz*rrágás a gyártó részéről, hogy csak USB 2.x sebességgel működőt épített be.
Az USB 3.x csatlakozóinál megmaradt az "A" típus is, de szerintem lassan-lassan elkezd majd kikopni. Nem most, majd 4-5 év múlva. Amikor kábé már mindenen IS a "C" kialakítású lesz. Ha jól belegondolsz, praktikusabb is, mert nem kell forgatni, hogy csatlakoztatni tudd.

üzenetek