[Re:] [erdoke:] Miért vesz bárki margarint? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


pulyka jocó
(senior tag)
Blog

Biztos nyalogatják :DD


lapa
(veterán)

azért annyi süleményt sütnél, mint egy átlag nagymama hamar vége lenne a havi kosztpénznek.

amúgy egyetértek. most épp az a legújabb, hogy a vajat repceolajozzák, még a kocsiba is fejvakarva raknám. persze tudom van abban is, még a schwechatiban is. meg van vajazott margarin is, gondolom az eladások azért nem felfele mennek, szóval remény az van.

amúgy nem értem min csodálkozol, az 1.0 bármit megvesz mert már a termék látványából elhiszi a tévének, hogy az a legjobb.


Dany007
(veterán)
Blog

Gyűlöltem a margarint világ életemben...
Az igazi vajat meg imádom. Akár csupaszon magában is.

Mostanában már meg meg eszek 1-2 komolyabb vénuszt, de csak nagyon ritkán. Utána hónapokig megint nem bírom megenni a margarint... Teavaj viszont bármikor jöhet.

Múltkor épp olyan "margarint" vettünk ami már vajjal volt "keverve" vagy nem is tudom... De az már egészen finom volt. Olyan ehető fajta. De azért az igazi vaj közelébe se érhet...
Szerintem kezdenek a margaringyártók is rájönni, hogy muszáj valami extrát beletenni mert a sima mezei margarint már a kutya se eszi meg.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

Az emberek lusták, a margarin meg könnyen kenhető. A vajat azért managelni kell, hogy a puha kenyérre rá tudd oktrojálni.

vaj FTW amúgy, mi is rend szerint azt esszük (20-ból 19-szer), de van itthon margarin is, mert ha gyorsan kell kenni, és nincs valamiért mód a szigorúan felügyelt mikrózásra, akkor ez marad. De ha csak lehet kerüljük, ránk is szokott romlani.

[ Szerkesztve ]


lapa
(veterán)

vajat mikrózni? nem izéli szét a mittoménmit benne? volt már tej mikrózásnál szó erről, de nem tudom vajra is áll-e.

mondjuk sok függ az edényzettől is, nálunk bödönben van amiből nem egyszerű szeletet vágni. de normál vajtárolóval meg nem feltétlen tompa kenőkéssel szerintem nem kéne gond legyen.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

nincs más megoldás. pontosabban van, kint hagyjuk éjszakára, így reggel kellemesen kenhető.

azonban pl. este, amikor a hűtőből vesszük ki, akkor mikrózni kell, mert a kenyerünk olyan omlós, hogy nem bírja meg a vékony szeletet elkenést

pontosan 12 másodpercet kell mikrózni a max. 10 dekás darabot, akkor jó lesz, egy másodperccel előbb kiveszed nem ér semmi, egy másodperccel később hopp vajleves.

nálunk műanyag vajtartóban van, alja vastag lapos, teteje búra. így szeletelhető is lenne, ha kellene szeletelni, de fentiek miatt nem kell.

arról nem tudok, hogy mit izél mivel.

[ Szerkesztve ]


lapa
(veterán)

mert a kenyerünk olyan omlós

haha amikor a first first world problem second first world problemet szül. nálunk maradékevőfalván nincs ilyen gond látod.


DeFranco
(nagyúr)
Blog

elmorzsoltam egy könnycseppet a frissen facsart cékla-répa-almalé felett

az előző beleesett és elsózta


SDDS22
(tag)
Blog

Nos, ez érdekes, mert van egy haverom, aki azt sem tudta hogy a margarin létezik, végig azt hitte hogy ő bizony vajat eszik. Na ez akkor vált viccessé mikor elindult az S betűs üzletlánc egyik Egerben kihelyezett pontjára hogy (este 8 órakor) vegyen a vajat. Mondanom sem kell hogy nem hogy vaj, de még margarin sem nagyon volt. Elmondása szerint egy jó fél órát nézte a hűtőt, aztán bekattant hogy Vénusz az "vaj" márka, na akkor elvett egyet és elballagott a pénztároshoz. Az kioktatta hogy ez is vaj-pótlék. Erre a haver visszaballagott és elvett egy még drágábbat, gondolván az már biztos vaj, de azért a pénztárost még megkérdezte, aki inkább rá mondta hogy az, minthogy küszködjön vele. Na így lett 130 Ft-os margarin helyett, 420 Ft-os "vaj".


bambano
(titán)
Blog

"Én azt hittem, már régóta egyértelmű, hogy a transz zsírok kerülendők": régóta egyértelmű, hogy ezügyben kb. semmit nem tudunk.


anjani182
(őstag)
Blog

Mi a vajkrémet szeretjük, szendvicsre szerintem jó alap, jó íze van stb. lehet kapni ízesítettet is!

A margarin témával azért nem értek egyet, szerintem a joghurtos Delma kifejezetten jó! Pl. az édeskés kalács félék úgymint briós, fonott kalács kifejezetten jók vele, reggelihez, teával.

Szóval nem értem a problémát... :F


lapa
(veterán)

ez mondjuk azért is lehet bonyolult, mert rá van írva a termékek dobozára mi van benne.

azért ha legközelebb taliztok említsd meg neki, hogy a rama (ő "kockavaj"-ként ismeri) papírja nem igazi aranyból van, ne gyűjtse.


SUPREME7
(őstag)

Baromira nem értek hozzá de a vaj-teavaj 70-80%-a meg zsír, nem? Gondolom az se túl egészséges...


djculture
(félisten)
Blog

118 bruttóból, 77nettó bére marad az embernek és azt veszi ami olcsó nem nézi hogy egészséges is legyen..
Én mondjuk margarint csak krumplipürébe használom, az tényleg azzal a jó ...tudom vaj...nekem úgy nem ízlik.

[ Szerkesztve ]


DeFranco
(nagyúr)
Blog

meg kell a hely a söröknek meg a rágcsálnivalónak meg az édességnek, meg a kutyaf@szajoghurtnak a büdzsében...

majd nézz szét egyszer hóelején pár bevásárlókocsiban mi megy ott. nem pénztelenség az oka ennek.


djculture
(félisten)
Blog

Ja lehet igazad van :) Viszont valaki meg azt mondja hogy húst se szabad enni meg tejet se meg semmit mert egészségtelen, majd napfénnyel fogunk táplálkozni:)


DeFranco
(nagyúr)
Blog

óriásrobotok élnek az amerikai nagyvárosok alatt

bemondták a tévében


erdoke
(titán)
Blog

Értem. Jöhetnek a linkek, vagy mi? Megérted, ha elolvasod?

(#11) anjani182
A margarin bizonyos növényi olajok "hidrogénezésével" (telítetlen zsírsavak telítésével) készül. Ez egyrészt mesterséges cucmót eredményez, másrészt a folyamat során néhány kellemetlen melléktermék is képződik. Ezektől a vaj mentes, és nem mellesleg majdnem természetes.

[ Szerkesztve ]


SUPREME7
(őstag)

Nem, csirkemellfilé, barnarizs némi zöldséggel napi négyszer kétszázgramm + 2g fehérje testsúlykilogrammonként. Ha pedig bírja a gyomrod akkor némi magvat magába, és ezt így nonstop, mást ne is egyél mert felfordulsz :)


lapa
(veterán)

vaj + tej a szabványos adalék, nem? meg szerencsendióval szokták még. meg gondolom leginkább a krumplifajta lenne fontos... dehát mi is a "lédig" típusút szeretjük legjobban. meg volt még valami barba, hogy egyszer le kéne önteni a vizet róla a keményítő miatt. legalábbis ilyesmi rémlik.

üzenetek