[Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Alg
(veterán)
Blog

Én már 15 éve sem értettem, miért vannak ennyire lemaradva az autógyártók fedélzeti elektronika fronton. Sok százezer ft felárért raktak be akkor (is) extraként olyan fedélzeti egységet, aminek a tudása egy alsó kategóriás mobil vagy pár 10ezer ft-os kínai tablet szintjét kaparászta alulról...


hcl
(félisten)
Blog

Vagy miért nem szabványosítanak, legalábbis gyártón belül. Sokkal egyszerűbb lenne. Ahogy BiP mondja.
De én okosTV-knél is régóta pofádzom ezt.


E.Kaufmann
(addikt)

Volt a samunak olyan TV-je vagy 10 éve, aminek a "számítógépe" cserélhető volt. Akkor 80ezerért :DDD . Jobban megérte lesajnálni a gyári rendszert és bedugni egy droidos HDMI stick-et.


hobizoli
(nagyúr)

5-10 ev alatt valtozik a juzer igeny is
2004-5-ben senki nem gondolta, hogy egy Apple kijon egy iPhone-l, es mekkorat fog utni a mobiloknal is, es atrendezi a piacot
volt kijelzo meret, normalis felbontas, animalt fluid UI egyben
elegge lathatoan erre eleg nagy igeny is volt a vevoi oldalrol
de az utan 5-10 evvel is meg göthedék tamagocsikat "tervezni" elegge rohejes hozzaallas
mindezt egy eleve olyan termeknel, ami tobb evnyi keresetebol all ossze egy atagjuzernek meg innen nyugatabbra is, szoval nagyon nem arrol kene szo legyen, hogy egy csorigner 3. vilagbeli senkinek kell megoldani vmit fruttiert

ebben amugy mit tervez az autogyarto maga?
kijelzo is eleg szabvany, legtobbszor a 1-2DIN szabvanymeretet hasznaltak 2010-12 elott mindenben IS
meg tipikusan egy beszallito tolta nekik mindig komplett egysegkent

csak autogyartoknak meg nem a polc legalja kotlákat kellett volna megvenniuk ezektol, meg tovabbrakni az autoba 10-15x felarral, amikor a vevo zsebeben levo korabeli Galaxy S2-3 meg iPhone 4-5 korbehugyozta kepessegben sokkal kevesebbert...
...es azon is zsiiiiirosra telekereste magat annak a gyartoja

sogornak is F31 335XD is, nezed a kijelzot benne, es kajakra mintha 640x480 lenne, vagy max 800x600
ehhez kepest a Tesla egy TV-t rakott be, sokkal nagyobb felbontassal, meg olyan fluid UI-vel, hogy siiirsz

egyedi UI operacios sw-nek is mi az ertelme van egy Android mellett, ami mar akkoris reg futo tema volt?

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

a szórakoztató cuccot gyakran külsősöktől veszik az autógyárak.


Alg
(veterán)
Blog

Mondok jobbat:

Nincs beépített kijelző, csak egy nagy üres hely a középkonzolon egy mágneses töltővel.
Autóhoz jár tablet, felárért cserélhető, vagy akár a saját tabletet is használhatod a megfelelő applikációval.

Bónusz: a tablet wireless kulcsként is működik, otthon wifiről tölti le a frissítéseket (pl. térkép), meg biztos még ezer hasznos dolgot ki lehet találni hozzá.


hcl
(félisten)
Blog

Igen :D

@bambano : Ez nem akadálya semminek.

@Alg : Akár így is.

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

amikor egy autóba vehetsz kisebb meg nagyobb (prémium kijelzőt), és ugyanakkora a helye, és a kisebbnél kétujjnyi fekete takarólemez van, attól sírok...


qnadam
(veterán)

pioneernak van olyan autórádiója, aminek csak valami egész minimális kijelzője van, van viszont telefontartó rajta, és azon jelenik meg az ui nagyobbik része.


F.E.K..
(senior tag)

.vaaaagy Andoid auto/CarPlay képes "kijelző", és meg is van oldva a szórakoztató/navigációs központ része a dolognak. (nem én találtam fel, mielőtt... :D )

Persze ehhez az autó specifikus részekbek fixen kell külön kijelzés/kezelőszervek, de a navi/media fogyasztást onnantól a telefonod/tableted/stb. kezeli és frissíti...


sh4d0w
(félisten)
Blog

Korabbi munkahelyemen vki mutatott egy 2500 soros powershell appot... ebbol 2000 sor volt a GUI.


Lenry
(félisten)
Blog

tudod melyik gyártó ugrotta ezt meg? a Dacia. a Springgel.
nem tud semmit a multimédia rendszer, de van benne Android Auto meg Carplay. kész, lehet hátradőlni meg vállat veregetni, mert nincs vele több teendő

[ Szerkesztve ]


frescho
(addikt)
Blog

Az UP-nál még tovább mentek, még 7"-es kijelző sincs. Fabrikáltak egy tartót a telefonnak USB kivezetéssel. Rövid kábel és egy app, így még a board computert is helyettesíti.


qnadam
(veterán)

mondjuk az upból kispórolták még a letekerhető hátsó ablakot is. és annak is van egy bizarr hangulata, amikor egy korszerűnek mondott villanyautóban halogénizzók világítanak elöl.


KROK640
(veterán)
Blog

Idén mondjuk még én sem nagyon használtam az ODD-t, de eddig azért havonta 1-2-3 alkalommal kellett, jobb volt a gépházban bent :)
Na és milyen gép lesz az utód?


KROK640
(veterán)
Blog

Igen. ezt én is tapasztaltam, hogy sokaknak meg sem fordult a fejükben, hogy mp3-at DVDre is lehet írni, mindeközben nekem az első mp3-akkal teli DVD-m már 2003-ban megvolt :)

Egyébként óvatos voltam az mp3 listákkal egy idő után, mert egyszer jött egy arc, hogy neki ez kel l(DVD-re) és kb 600db szimpla mp3 volt összeírva egy listára, persze külön szám mindegyik. Megcsináltam neki, de egy egész délután volt mire összeválogattam egyesével neki a számokat, úgyhogy utána bevezettem, hogy komplett albumokat lehet csak válogatni, ha pedig valakinek a sok kis vegyes kellett, akkor különféle CD mixekből válogathatott, de ezek előre elkészített lemezképek voltak. Ha peche volt akkor hiába csak 5 szám kellett neki az öt különböző lemezen volt, akkor vehette meg mind az ötöt. De ilyen kb sosem volt, általában 2-3 lemez befedte a legnépszerűbb igényeket, és még sok bonus tracket is kapott mellé.


KROK640
(veterán)
Blog

Persze, az esetek nagytöbbségében túloznak a kedves ügyfelek.
De pl ha nekem nem lenne TV akkor észre sem venném :D de ugyanez vezetékes telefonra.

Az internetnél meg mint mondtam nekem rendszerint éjszaka szeret elmenni, van, hogy észre sem veszem, azt meg már megtanultam, hogy pár óra múlva magától megjavul, már rég nem is telefonálok miatta (akkor is kb ugyannyi idő még helyreállítják).


KROK640
(veterán)
Blog

Én 128kbps alatt hallottam különbséget, és 128-192 max 256-os mp3-akat gyűjtöttem/csináltam, a felett abszolút nem érte meg.
Meg volt dinamikus is, és szerencsére a telefonom (Nokia 5510) kezelte ezt meg az mp3 pro-t is, így a 64MB memóriája nem volt olyan vészes korlát. Csak az volt a bosszantó, hogy hogyha megvolt a lista, hogy mi megy a telefonra, akkor még ki kellett "bakelni" a számokat, vagyis mp3 pro-ra vagy dinamikusra konvertálni.


frescho
(addikt)
Blog

Mondjuk az ablak nem is férne el abban a kis ajtóban, vagy csak tenyérnyit lehetne letekerni. Sokkal jobban zavar az atom sötétített hátsó szekció. Igazi szükségmegoldás, mert kellett valami amivel lehúzzák az átlagot. Csak annyit gyártottak ami ehhez elég volt. Ha a Dáliához viszonyítjuk, akkor szuper jószág, de egy Levél sokkal autószerűbb.


hcl
(félisten)
Blog

Akkor veszi észre az ember, amikor valami olyan fut, ami megy másfél napig, és érzékeny a szakadásra :D

üzenetek