üzenetek

hozzászólások


Dinomano
(senior tag)

Ez vagy érint valakit, vagy nem. Nekem mindegy, nem szoktam sem streamelni, sem felvenni videókat. (Max. régebben csináltam pár gameplay videót.)
Bár nem értem én sem, hogy miért kell dedikált VGA a felvételhez...


Yany
(addikt)
Blog

Munkához nagyon jól jönne, fejlesztésnél gyakori a screen capture bemutatni dolgokat, reportolni hibát, stb.


Dinomano
(senior tag)

Erre nem gondoltam, alapból a YT gamer arcok ugrottak be...


Dinomano
(senior tag)

Fogyasztásra milyenek kb. az Intelhez képest? AMD Dedikált VGA-k általában többet ettek mint ellentábor cuccai.


Yany
(addikt)
Blog

Intelnek nincs hasonló cucca sem. Mivel akarod összehasonlítani?


Csupingo
(veterán)

Ez egy jó kérdés. A 8 magos 5700g tdp-je 65W, olyan sokat nem ehet az igp. Persze ha valakinél 50W is sok már, akkor talán van olyan dvga, ami kicsit kevesebből hozza ezt, de nem biztos. Azért az igp-k étvágya nem olyan nagy.


Dinomano
(senior tag)

Intel Iris xe?

Anno Intel 620-on játszottam Dishonored 2-öt és Fallout 4-et. Minimumon és 720p-n egész vállalhatóak voltak.
Neten Vega 8-at 15 watt fogyasztásúnak írja. Azért az szép, ahhoz képest, hogy egész jól megbirkózik játékokkal.


Neovenator
(senior tag)

Nagyon szép, alapos teszt, köszönjük! :)

Egy hiányom van csak, a 1050Ti LP, szintén az MSI féle szokásos köntösben.


danih
(addikt)
Blog

Radeon 780M iGPU-n a Starfield egész jól elmegy, nagyvárosban 30-35, zárt térben 50-60 fps (vsync on).
1080p FSR2/66%, árnyékok-zöldségek Low, többi Medium


GAI
(senior tag)
Blog

A 1050Ti a maga idejében nem low-end kártyának számított, ezért nem szerepel a cikkben. Nem a low profile kártyák bemutatása volt a cél (az csak véletlen, hogy pont olyan lett az összes), hanem a maguk idejében leggyengébb GPU-k összehasonlítása a korabeli IGP-kkel.


danih
(addikt)
Blog

Azért van a kettő közt korreláció, ugyanis pont hogy a legtöbb low-profile kártya a leggyengébb GPU-kkal került összeszerelésre...


GAI
(senior tag)
Blog

Többnyire igen, de a 1050Ti alapvetően nem low profile kártyának volt tervezve, csak készült belőle olyan verzió is. De egyébként pl 1650-ből is van, ilyen alapon az is be kellett volna kerüljön. Sőt, régebben egészen magas kategóriás kártyákból is készítettek low profile változatot, pl GTS 250, ami ugye egy 9800GTX átnevezve
Szóval nem feltétlenül alsókategóriás az, ami low profile, és ennek a cikknek nem volt célja a magasabb kategóriás low profile kártyák tesztelése.


Neovenator
(senior tag)

De egyébként pl 1650-ből is van, ilyen alapon az is be kellett volna kerüljön.

Egyébként igen, de nem akartam kukacoskodónak tűnni... :DDD

Amúgy persze jogos, hisz most már a 4060-as is kijött LP-ban, azt meg igazán nem lehet már belépőszintnek nevezni. A 1050Ti szerintem csak azért kerülhetett volna esetleg be, mert szellemiségében talán passzolt volna, lévén egy alacsony fogyasztású, all-around, kedvező árú, mindenes megoldás volt. De mondom, ez legyen a legnagyobb probléma az életben...köszönjük az írást. :)


GAI
(senior tag)
Blog

Igen, ez egy külön cikk lehetne, hogy melyik a legjobb low profile kártya... és akkor persze életszerű körülmények között kéne tesztelni, tehát SFF gépben, meg az ahhoz adott gyári táppal, hogy egyáltalán meghajtja-e és nem fő-e bele :) Ez is egy érdekes cikk lehetne, bár talán méginkább rétegitény, mint ez az IGP-s :)


Dinomano
(senior tag)

Laptopban dedikált VGA-m 1050Ti, meg korábbi asztali gépemben is az volt. Szeretem, jó kis kártya. Mostanában kezd minimum config lenni, jó sokáig kiszolgált. Talán ez a fajta kártya az, ami eddig a legtovább megvolt nekem. (Vagy versenyben van a HD5670-el. A maga idejében az is egy jó választás volt.)


Neovenator
(senior tag)

Nekem is sokáig volt egy teljes méretű 1050Ti a fő gépemben, nagyon szerettem, de lepasszoltam egy 1660Ti-ra végül...aztán a covid alatt úgy döntöttem pótcselekvésként, hogy összerakom a retró gépemet, amit annak idején el kellett adnom egy új gép építéséhez, csak sokkal kisebb helyen...Core 2 Quad Q9550... :D
Végül, 4 alaplappal később kilyukadtam egy olyan verziónál, amiben volt egy ebben az írásban is taglalt RX550 (azt is megtartottam, remek kis cucc retró konfigba) 8GB DDR2 társaságában, azt hittem, ennyi volt, visszakaptam a régi gépemet, csak egy slim mATX házban...de ha elkapja az embert a hülyeség, akkor el van kapva...végül kimaxoltam az egészet (irracionális pénzért nyilván :D ) és 16GB DDR2 került bele, egy MSI 1050Ti LP mellett, mert a Q9550 ezt még nagyjából ki tudja hajtani, de erősebbet már nem.
Meglepően fürge jószág a végeredmény, különösen a korához képest és ismét visszajöttek a jó érzéseim a 1050Ti-al kapcsolatosan is, ezért is jutott eszembe az írásban látott soksok LP kártya láttán, hogy talán belefért volna ebbe az előkelő társaságba...de persze igaz, hogy low-endhez tényleg kissé túl izmos, a 1650 LP-ről már nem is beszélve. :)


Dinomano
(senior tag)

iGPU vonal annyiban érdekel, hogy a kis fogyasztású cuccokat alapból szeretem. Anno, mikor még nem kereső ember voltam, gyenge gépen, low configon "szenvedtem" a játékokkal. Talán a nosztalgiafaktor miatt megmaradt bennem a kíváncsiság, hogy mennyire butítható egy játék. Ehhez a szemlélethez passzul az iGPU.

X Series S-t is azért vettem, mert tetszik a gép kívül-belül puritánsága... APU, memória, SSD, és ennyi.

ugyanígy érdekel pl. a C64-es Demo Scene is, hogy az egyszerű, öreg kis vasból mit lehet (még) kihozni "okoskodással".


Robitrix
(senior tag)

Nem kevés munkát tettél ebbe a tesztbe. Gratula a munkáért..... alapos lett....


Sanya
(nagyúr)
Blog

Átolvasni is nehéz volt, nemhogy lemérni az összeset, Gratulálok!


DonCosta
(tag)

Köszi a teszteket! Egy A10-7890K-m van és már rég elvesztettem a fonalat kb mihez mérhető... :R


alfa20
(senior tag)

Köszönöm az írást, gratulálok hozá, szép munka!


Stüsziteszt
(újonc)

Látom, még ilyen hosszú idő után is akad hozzászóló -és némi halogatás után- én is megkockáztatom.
Nem vagyok egy hozzászólós fajta, de ez a téma számomra is van olyan érdekes, hogy ismeretlenként ide szemtelenkedjek a profik közé, és írjak pár sort. Valóban köszönet és respect jár a szerzőnek az alapos és nagy munkával járó cikkért. Mivel esetemben a szakmai hozzáértés hiányzik, teljesen érzelmi alapon közelítek a témához. Már nem a legfiatalabb éveimben, 2004-ben szereztem be egy  3D-s játékokat is futtatni képes PC konfigurációt. Alaplapra integrált igp volt benne. Akkor még úgy álltam a kérdéshez, hogy "minek az a vga, ha számítógép, fusson rajta a számitógépes játék, oszt kész!" Ugyebár én nem vagyok szakember, volt nálam dos rendszert futtató gép is, a parancssorok begépelgetése nem szerzett nagy örömet. A Windows és főleg az XP már más tészta volt. A fönt említett gépben egy Amd Athlon egy magos processzor tekert. (1900Mhz-en, amit a rendszer gyakran csak 1600-nak ismert fel.) Az alaplapra integrált videóvezérlő egy ProSavage akárhány elnevezésű cucc volt. Ezzel futtatni lehetett pl. a Phantom Menace-t nagyjából közepes (vagy csak low?) beállításokkal, elég élvezhetően. Legalábbis én élveztem. :) (Főleg, miután rájöttem, hogy a megfelelő drivereket is föl kell telepíteni a mellékelt CD-ről, hogy elinduljon a játék.
:)) Nagy öröm volt látni, ahogy a Win XP grafikus kezelőfelülete megtelik élettel.)
Később beszereztem a Robin Hood: Defender of the Crown játékot. Borzasztó lassan futott, klasszikus diavetítés élmény! És az egy külön érdekesség volt, amikor a térkép módot bekapcsoltam. Robin a bal felső sarokban magyarázott, viszont az arcáról hiányzott a bőr, csak a csont és az inak voltak meg, gülü szemgolyói rémisztően forogtak a csontos szemüregében. Azóta sem láttam ehhez fogható zombit. Már arra gondoltam, hogy visszaviszem a játékot, azzal, hogy szoftverhbás. Nekem egy Zombi Robinos kalózverziót adtak. Szerencsére mielött körbe röhögtettem volna magam, beszereztem és beraktam egy Ati Radeon 9250 videókártyát. Látványosan kisimúltak Robin Hood vonásai. Fölkerült a hús az arcára. Egy Forma 1 játék autói is fölhagytak a tatooini homokfutó üzemmóddal, és megjelentek a kerekek. :)
Hasonlóan ugrásszerű élmény volt még, amikor egy későbbi gamernek titulált konfigurációban a GT 640-et kicseréltem egy GTX 750 Ti-re.
Ezek a meghatározó élmények felkeltették az érdeklődésemet, a videókártyák világa iránt. Az igp és APU megoldások fejlődése, és általában a teljesítménybeli nüanszok is le tudnak kötni.
Mostanában beszereztem egy Ryzen 5700g-vel szerelt konfigurációt. Kicsit tesztelgettem, mielőtt beraktam egy videókártyát (GTX 1650 Super). Régebbi játékokkal szinte hasított. Többet is ki lehetett volna hozni belőle, de egyelőre gyári hűtő van.
Szóval érdekes volt a cikk! :C

[ Szerkesztve ]


GAI
(senior tag)
Blog

Örülök, hogy tetszett a cikk, és kellemes emlékeket idézett fel. Őszintén szólva engem is meglepett ennek a cikknek a népszerűsége, mert mindig is azt hittem, hogy ez a téma annyira rétegigényt fed le, hogy a legtöbb olvasó számára unalmas lesz. Ehhez képest olvasottságban már majdnem beérte a nagy videokártyás cikkem második részét, és csaknem 3x annyi hozzászólás született rá. Pedig azzal a cikkel sokkal több munka volt, és (számomra legalábbis) sokkal érdekesebbnek is tűnt, ennek ellenére kiábrándítóan alacsony érdeklődés mutatkozott rá annak idején, amikor megjelent, legalábbis a korábbi cikkeimhez képest...


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Én csak most futottam össze ezzel a cikkel, de minden elismerésem a szerzőnek, ez hatalmas munka volt!


smilecat
(aktív tag)

Elképesztő az a munka és energia amit ebbe a tesztbe fektettél! Nagyon köszönöm a munkádat, érdekes volt végigolvasni! :R


Postas99
(senior tag)

Először is :R Köszönet! Üditő írás és nagyon alapos.
Hatalmas munka, és részemre pedig fontos infó, és sok hasznos támpont.
Remélem lesz olvasottság mert megérdemled.


Rowon
(veterán)
Blog

Szép, összeszedett, hiánypótló munka, részemről hálásan köszönöm, hogy megírtad! :C :R Különösen tetszik, hogy az RX 6400 és az 5700G is szerepel a tesztben.

üzenetek