Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


arty
(veterán)
Blog

remek írás, ha alápincézett lenne a házam, azonnal belevágnék egy építésbe.... tényleg nagyon drága a bérlet és elég kényelmetlen az utazgatás is (nameg rávenni magunkat az utazásra)

első covid lockdown óta itthon edzegetek, ill futok, én terembe már tuti vissza nem megyek, mert így legalább SOHA nem hagyok ki edzést :)


arty
(veterán)
Blog

.

[ Szerkesztve ]


copass
(veterán)
Blog

gratula. szuper cikk, alapos.
egy apróság: társasházban elég sok probléma van a rezgésekkel. hiába a legjobb gumipadló. idővel az alattunk lakó ki fog borulni és feljelent.
azokkal a társasházakkal is gond szokott lenni, ahol üzlet van a földszinten és oda költözik be egy edzőterem.volt olyan hogy a 3-ik szinten is érezték a rezgéseket.
sajnos a rezgésnek nem tudsz az útjába állni újítépítésűnél se, panelnál meg teljesen esélytelen.össze van vasalva minden-mindennel. zaj úgy megy benne mint kés a vajban.
csak egy példa panel rezgésre: felettem lakó az ablaka alá felrakott egy klímát, ha bekapcsolja remeg az én falam is 2-3 panel osztásban...

[ Szerkesztve ]


nemlehet
(őstag)
Blog

Remek cikk, de tapasztalatból tudom, hogyha nem zajszigetelést figyelembe véve készült a födém megfelelő csillapítással akkor sajnos utólag bármit rakhatsz rá.. Szóval társasház emeletén tényleg csak akkor érdemes elkezdeni ebbe fektetni ha biztos vagy benne, hogy Vazul néni nem jön fel átvágni a torkod éjszaka. Ehhez még csak különösebben hepciásnak sem kell lenni, iszonyat zavaró tud lenni az edzészajból adódó dübögés, főleg ha valaki kicsit dobálja is a súlyokat.

A többi része csillagos ötös.


ncc1701
(veterán)

Tök jó cikk. De ahány emberrel találkoztam a konditeremben, aki csinált otthonra konditermet, mind abbahagyta, és ruhafogasnak használta idővel.

Nálunk a covid nem volt gond, a konditerem tulaja sem ellensége a pénztárcájának, úgyhogy aki akart, az járhatott edzeni, úgyhogy jártunk.

Azon felül nálunk eléggé összeszokott, normális csapat van, gyakorlatilag baráti társaság, épp ezért kb senki nem nagy ki edzést. Eszem ágában nem lenne otthon bohóckodni, mikor rendes terembe járthatok, gépek nagy választákával. Kerül, amibe kerül.


bigmasterg
(addikt)

Én covid alatt csináltam saját termet és azóta is itthon edzek.
Az jogos hogy itthon könnyebben kalandozok el / a teremben könnyebb fókuszáltnak maradni.
De nálunk bezárt pár terem, a többiben meg olyan tömeg van, hogy csúcsidőben lehetetlen leedzeni.

Kép, igaz ezen nincs rajta minden cucc, csak egy része.


ncc1701
(veterán)

Ez fasza, de ehhez hely is kell. :) Nálunk covid óta baromi nagy pangás van, de más konditermek is erről panaszkodnak. Nem mozognak az emberek, mert lusták/drága a bérlet, stb. Tömeg nálunk sosincs, van, h 2-3-an vagyunk lent.

[ Szerkesztve ]


S.I
(kezdő)

nem kell mindenhova gumipadló, csak ahova erővel lerakod. :DDD
ha meg mellé megy, lesz egy kis horpadás a betonon a szimpla szőnyeg alatt :D tapasztalat.
2006 óta van lehetőségem otthon kondiszobához. kisebb kihagyásokkal, de azért volt használva.
ha azt nézném, hogy mennyibe fájt volna a terem, meg mennyit toltam bele, akkor gyanítom sokszorosan megtérült.
az első kombinált gép 12 évig bírta, 2018-ban cseréltem Hammer Ferrum TX3-ra, akkor vettem közösben családtaggal 220e-ért. de abszolút nem bántam meg. azóta majd' 2x annyiba kerül, most nézem.
mondjuk van láncozva pluszban még 60-70 kg rajta tárcsában. el is szakadt nyáron a drót, 12e-be fájt a cseréje egy vastagabbra.
jópár fajta lehúzást, felhúzást el lehet rajta követni. és szerintem a világ egyik legjobb bemelegítőgépe. a hajlított rúdja meg nagyon univerzális, jó a borítása.
gépen lábtolást, a fekpadon tudok lábhajlítást csinálni pluszban, meg valami rokkant vádlit.
abszolút nem bántam meg a vételt, az erőkeret nekem szükségtelen lenne, bár én tényleg csak rekreációs kondizást tolok már. fekve kimegy max 4-5x a 100 kiló, kb ez a kaliber vagyok.
kb. 90 kiló lenne az ideális tömegem, ezt onnan tudom, hogy mindig van rajtam 4-8 kg plusz kiló.
szóval nem használok nagy súlyokat. egykezes evezéshez is kb. 35-40 kg megy fel a súlyzóra.
van egy fekpad, -15, sík, 15, 30, 45 fokban állítható.
egy kétkezes a fekpadon, ami fekvenyomáshoz és bicepszhez is használható, mert közepes rúd.
scott rúd.
meg egy GazoFitness® Bicepsz-Tricepsz Rúd/ 4 markolatos/, ezt a nyáron vettem elég jól használható. mellről nyomáshoz, vállazáshoz is bevált. csak lezúzta a betont :D
2 pár állítható egykezes súlyzó. jó csomó kistárcsa, 0.5-2.5 kg. így kevésszer kell szétszedni.
1 pár tizes fém, 1 pár cement tizes. ugyanígy 15 kg-osból, meg 5 kg-osból.
meg egy római szék.

[ Szerkesztve ]


AxBattler
(félisten)

Nagyon jó, tartalmas cikk lett, köszi szépen! :R
Külön hasznos, hogy alternatívákat adsz beszerzési forrásokra, ez jó kiindulópont!

Sajnos nincs lehetőségem hasonló helyiségrész kialakítására, de ha egyszer majd családi házba költözök...
Az összehajtható szőnyeg és a húzódzkodó segítő addig is jól jöhet.


Vesa
(veterán)

'Nálunk a covid nem volt gond, a konditerem tulaja sem ellensége a pénztárcájának, úgyhogy aki akart, az járhatott edzeni, úgyhogy jártunk.'

Ehh...Smart! :U


ncc1701
(veterán)

Túl volt fújva az egész sztori így utólag... Az egészségem fontosabb volt, úgyhogy nekem kellett a rendszeres mozgás. Másoknak is, ahogy elnéztem.


KonzolKartel
(őstag)

Életvitelből adódóan én reggel 5:30-ra járok, de nálunk már akkor 10-15en szoktunk lenni. 7 órára meg már 20+, ami elég gyík mert kicsi a terem.


ncc1701
(veterán)

Jézus, 5:30. Kemény vagy. :)


Alusky
(tag)

Mindenki leszarta a járványt nálunk is, túl volt elégé fújva politikailag, világszinten is. Ez mondjuk látszik itt a fórumon is, hogy van néhány extra érzékeny tag aki még ma is fennakad ezen, mindenki más leszarta és élte az életét, én is. Mindkét pozitív teszttel mentem dolgozni is, mondjuk egyedül vagyok egyéni vállalkozó, úgyhogy igen nehéz lett volna a Földi fizikát és biológiát ismerve bárkit is megfertőzni.
Nagy hiba volt az egészet ennyire túltolni, mert ha most jönne egy valóban veszélyes betegség, senki nem hinné el és szétrobbanna a világon. Nem véletlen született meg a farkast kiáltó fiú története...

Én nyáron 4 előtt kelek és viszem a kutyákat sétálni amíg hideg van 5 óráig, mondjuk az nem egészen ugyanaz, mint egy edzés. :DDD
Ilyenkor télen már ráérek 8 előtt kelni.

[ Szerkesztve ]


nemlehet
(őstag)
Blog

Itt azért inkább az ütközik, hogy volt ugye egy rendelet és korlátozás amit simán megszegett az edzőterem. Amit nyilván mindenki ért miért, de ez akkor se feltétlenül jó irány. Ugye nyilván lehet egy jó vastagot "rossz irányba halad a magyar társadalmazni", mert így utólag tényleg túlzásnak tűnik a korlátozás, de éppenséggel lehetett volna sokkal súlyosabb is az egész. "Hindsight is 20/20"

Plusz azért nem volt gyerekjáték a covid, a mi családunkban minden EÜ-s dolgozó heteket, sőt hónapokat töltött különböző covid osztályokon és tucatjával láttak harmincas minden előzetes betegség és kondíció nélküli fiatalokat megfulladni. Valamelyik variánsnál meg tiniből lett egy csomó és végül a halálozási arány nem volt magas, de amikor tizesével hordanak be 10-16 éves gyerekeket az elég para...


ncc1701
(veterán)

Mikor 10 fok felett van, akkor reggel 6-kor megyek 45 percet bicózni. Na, múlt héten volt még ilyen, a héten már nem nagyon látok rá esélyt...


ncc1701
(veterán)

Aki még arra is képtelen, h a saláyt testsúlyát kordában tartsa, az sztem ne panaszkodjon, h statisztikailag nagyobb veszélyben van. Úgy kb bármire. Ez alatt értem az alkoholistákat, és a nikotinistákat is. És most lehet feljelenteni a moderátoroknál, de tartom az álláspontom, valamint számomra felháborító, h az én általam is fizetett tb alapból kezelik őket a káros szokásaikból adódóan kialakult betegségükkel kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]


AxBattler
(félisten)

Szerintem ne erőltesd, a tagadóknak / hívőknek mindegy, csak képzelted az egészet, vagy csak gázlángoltak, és különben is minden relatív.


Egon
(nagyúr)
Blog

Nagyon jó és összeszedett írás, köszönjük! :R


nemlehet
(őstag)
Blog

Messzire vezet ez a vita és 1000% off is mellette.


troller
(senior tag)

Nekem 2000 óta van a pincében egy alap kondi. (30 éves voltam akkor, és abban az évben lett kész a házunk.)
Fekpad, két egykezes rúd, kb 50kg-ig pakolható, kétkezes rúd 120kg -ig, húzódzkodó rúd, rajta tornász gyűrű, állítható kötéllel TRX jellegű edzéshez, meg húzódzkodás/tolóckodáshoz.
Nekem ez bőven elég.
16 - 30 éves koromig jártam terembe, némi kihagyásokkal, nem hiányzik.
Olyan zene és/vagy jutúb videó megy, ami nekem tetszik, akkor és annyit edzek, mikor nekem jólesik, nem kell várnom, hogy végezzen valaki, nem kell más után pakolni (csak magam után ;] :D ), motiváció inkább jobb, mint sokszor a teremben volt anno.
Egyedül fekvenyomásnál éreztem hátrányát, mikor az utolsó ismétlés lent maradt és egyedül kellett lebirkózni magamról a sújt - jópárszor, mer :D t az ego otthon is ego... :D


S.I
(kezdő)

én hegesztettettem tem a padra :D alulra egy beakasztót pluszban hogy oda vissza tudjam engedni, ha gond van.
egyszer kellett csak leborítanom oldalra. az az egy szem tárcsatartómat (fából kendácsoltam magamnak) törte szana és széjjel. meg volt egy kis halálfélelmem, tényleg brutálisan meg lehet fulladni alatta, ha minden szarul üt ki.

[ Szerkesztve ]


GeryFlash
(veterán)

Ezt a ,,kendácsoltam" szot nem is ismertem, de nagyon tetszik :)


sherlock82
(aktív tag)

Nagyon jó kis írás, ügyes vagy. Mivel lakában lakom, ezért kézi súlyzóval, fekvőtámasz kerettel, masszázs hengerrel megelégszem. Én hetente max 2 jutok el a helyi sportcsarnok edzőtermébe mellette itthon edzek. Ha enyhébb az idő akkor kondiparkba is letudok menni.
Heti 3 futás és lehetőség szerint biciklizés mellett ennyi fér bele.


kurta9999
(tag)

Szuper cikk, tetszik.

"Amennyiben betegek vagyunk, de erőnk teljében érezzük magunkat, ugyanúgy edzhetünk, méghozzá anélkül, hogy kockáztatnánk ezzel mások egészségét."
Betegen sosem edzünk, pihenni kell, ha lehetséges. Inkább gyere helyre pár nap alatt, minthogy kockáztasd a komolyabb betegséget és a több edzéskiesést. Nekem a pár napos edzés kihagyások kifejezetten jót szoktak tenni, lehet aztán csak én edzem túl magam, vagy nagyon a határon vagyok..

Muszáj belinkelnem "trollkodásként" a saját termemet is, bár ez nem épp ilyen kultúrált - én csak a minimálisat voltam hajlandó vidékiként erre költeni :DD :DD

[link]

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(veterán)

Emberfüggő. Én anno jártam lázasan is, semmi bajom nem lett tőle. Az az alapelvem, h ha dolgozni tudok menni, akkor edzeni is, és fordítva. De ez baromi régen volt, nem szoktam beteg lenni.


hegedus001
(tag)

Mindig is akartam egy saját kondit, viszont így 28 évesen, soksok próbálkozás után rá kellett jönnöm, hogy alkalmatlan vagyok fejben az otthoni edzésre. Nem tudok normálisan oda koncentrálni. Ha lesz egy házam lesz egy edzős helyem, de nem tudom, hogy akkor menni fog-e az át stzellemülés. (hoome office sem megy, nulla lez a hatékonyságom)

Kell a bérlet, kell a motiváció hogy "ki van fizetve" kell a teljesen más környezet, kellenek az emberek (nem beszélgetek, de a nagy hegyomlás emberek motiválnak) . Mióta elköltöztünk Békásra, 3 kondiba jártam. 0-24 esbe, és akkor meló előtt is tudtam menni, (ekkor 2 körül már keltem, hogy egy teljes testes edzést le tudjak tolni, ez kb 10K volt)

Aztán egy jobb és sokkal közelebbi edzéterembe jártam, 13 k ért. Undorítóan zsúfolt volt.

Aztán jött a jelenegi havi 20 k ért (nagyon fáj kaidni)

De bőséges hely van, sosem kell semmire sem várni (csúcsidőben sem) közel van, és van Szauna is :)
Termszetesen korlátlan használattal. Ha beteg vagyok, akkor szauna, ha nem akkor heti 3-4 ritkán 5 edzés és szauna.

Persze ha elköltözünk innen is, akkor megint kell egy új helyet keresnem, de eddig én nagyon elégedett vagyok a ostani teremmel.

A cikk az viszont pazar!

[ Szerkesztve ]


sherlock82
(aktív tag)

Bár konditermem nincs itthon, csak pár eszközöm.
Ez lenne a következő eszközöm, mi a véleményetek róla:
https://gymbeam.hu/powerbag-gymbeam.html?campaignid=19686835195&adgroupid=&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAmNeqBhD4ARIsADsYfTfRVJEKUqhhGj06b1y8OZH5WQDJLdVrQB5zw7c3aHrMwfHXjn45RV0aAgvdEALw_wcB&fbclid=IwAR115gp9IK6xWzCeuSZRHKFLwmMYXN9IQiubVetKwnNEKv8cLDDdL5DVVbM#51211


troviko
(senior tag)

Amilyen régen kondiba járok, már összejött volna egy ilyen terem ára. Mondjuk hely nincs. Meg motiváció sem az otthoni edzéshez. Súlyzóim vannak, kb. 25 éve, ha életemben 5-ször használtam őket...

Amúgy nagyon jó írás, köszönjük! :)

üzenetek