[Re:] [Jack Hunter:] Irány a tenger! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


gabor15
(csendes tag)

Szia!

Itt nem az a kérdés h melyik bank állította ki a kártyát hanem h Visa vagy Mastercard.
De ha Németországban tudtad használni, akkor Horvátországban is rendben lesz minden.

Apró az tényleg jó, mert elképzelhető h kisebb üzletek, kv-zó vagy bolhapiacon csak kp-t fogadnak el.
A 10 Gb adatcsomag bőven elég lesz.

Egy tipp: Ha lehet a munkádat (céges telefon, laptop stb) hagyd otthon. Telefonról töröld le a céges email fiókot (ideiglenesen) stb. Sokat fog segíteni. :D

@Una
...és egyszer, ha lesz rá lehetőség, nézd meg az óceánt is – ott érezni igazán a természet erejét és az ember kicsinységét

Én a hegyekben éltem meg ugyanezt néztem egy kilátóról a panorámát (felvonó vitt fel oda) kristály tisztán el lehetett látni több 10 km-re akár. Jött egy kis hó és 5m-re nem lehetett látni.


totron
(addikt)

Mit tanultál carbonara és gnocchi téren? Mi volt jó ragu?


GreatL
(őstag)

Nem tudom... komolyabb úszótudás nélkül nem sok értelme van a tengerezésnek nagyon sehol. Inkább utószezonban nézd meg egy százasból néhány gyalogtúrával fűszerezve. Vagy egy fürdősbusszal menj le egy vagy két napra.


mephi666
(nagyúr)
Blog

carbonara-ban volt roppanósra pirított bacon, ami sokat dobott rajta, gnocchi-nál pedig megvilágosodtam, hogy nekem kell megcsinálni a tésztát, mert tökéletes, puha volt az ott fogyasztott... nem olyan gumi, mint a bolti, amikkel eddig próbálkoztam... ragut meg nem variálták tú: ízvilágban elég közel állt a marhapörköltömhöz, csak sűrűbb szafttal, darált húsból (a korábban alkalmazott receptem is jó volt, amibe ment zeller, répa és egyebek, de nem feltétlenül kell így túlvariálni)


UnA
(Korrektor)
Blog

OFF-OFF: nem kell félni a toldalékos szavaktól ;)
- carbonarában
- gnocchinál


Ed3r_X_
(nagyúr)
Blog

Most jöttem haza Olaszországból. Mi négyen voltunk (én, párom, párom két gyereke). A szállást márciusban foglaltuk még a Bookingon, Riminiben. Ez 249 euró volt, 3 éjszaka, egy háromcsillagos hotel, svédasztalos reggelivel, a parttól kb 200 méterre.

A vendéglátóhelyek rohadt drágák voltak, első nap sikerült is egy eléggé lightos (a 13 eurós 8x8 centis lasagne kocka kiverte a biztosítékot..) ebédre elverni 73 eurót. A második naptól inkább elmentünk a helyi mekibe és 35-40 euróból mindenki jóllakott. Vacsorára a helyi boltban vásároltunk hidegélelmet. Béreltünk még egyik nap napernyőt (fullos, közvetlen a parton, 30 euró), meglátogattuk San Marinot, vettünk pár apró olcsóbb csecsebecsét. Összesen üzemanyaggal kb 300-ból megjártuk.

[ Szerkesztve ]


mephi666
(nagyúr)
Blog

...napernyő bérlés Grado-ban egy napra 8.5eur... parttól 100méterre keleti árusnál 20eur-ért vásárolható... közeli lidliben 8.9 :DDD (persze hogy ott vettünk és vittük minden nap magunkkal)

...nálam a palacsinta verte ki, ami egyik hely feltöltött képei közt rohadtjól nézett ki: 7eur, nutellával töltött, leöntve csokiszósszal, mellé tejszínhab, ostya, stb... és a tésztája mintha ilyen amerikai palacsintatésztából készült volna, majd megmikrózták volna :U mondtam asszonynak, hogy oda kéne nyitni palacsintázót+lángosozót és adni a palacsintát 1eur-ért, lángost meg 3-ért :) teltház lenne folyamatosan, ha sütnénk nonstop a frisset :K

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(addikt)
Blog

Külföldön ne várj magyar palacsintát. A lángos sütés sem akkora biznisz, mint elsőre gondolod.
A külföldiek többsége ránézésre fánkot vár, a lángos helyett. A tejfölös lángos komplett katasztrófa ilyen elvárás mellett.
Aki evett már török lángost, az inkább a törököt szeretné enni. Illatosabb, a felülete egy picit ropogósabb, belül lágyabb a tésztája. Nem tudom mit csinálnak másként, de ízletesebb.


Somatom
(veterán)
Blog

Mint a németeknél a gulasch. :N


Ed3r_X_
(nagyúr)
Blog

Itt is lett volna asszem 15 euróért, de az jóval messzebb a parttól és értékmegőrzőt nem tartalmazott. Napágyból is csak kettő járt hozzá.

A baj, hogy itt a sajáttal úgy elzavartak volna, hogy na. Arrébb volt szabadstrand jóval, ez viszont a napernyős céghez volt elkerítve.


Hieronymus
(addikt)
Blog

Megeszem, de nem szeretem. A cigánypecsenyét is telenyomják paradicsommal.
A töltött káposzta német adaptációja nem rosszabb a magyarnál.

Egy kis érdekesség.
Németország egyik legkedveltebb étele a Döner - Kebab, röviden döner.
Jelenlegi formájában egy Németországba bevándorló török, Kadir Nurman kezdte el készíteni. Ő találta ki a hetvenes évek elején azt a forgatószerkezetet, amit ma már mindenütt használnak. Sohasem szabadalmaztatta a találmányát. Az utókor tovább fejlesztette a szerkezetét. Ma már kapható teljesen automatizált berendezésként is.
Berlinben egy állatkert melletti pályaudvaron kezdete el gyártani a dönert, Rövid idő alatt kedvelt étellé vált a német nyelvterületen. Törökországban összesen néhány helyen árulják. Nem vált sikertörténetté.

A döner több fajta húsból készülhet. A király kategória bárányhúsból készült. Alternatívája a birkahús. A borjú/marha húsból is finom. A szárnyasok például pulyka és tyúkhúsból készültet én nem szeretem.

Sertéshúsból csak a görögök csinálják, Gyros néven terjedt el Magyarországon is. Van egy serpenyőben készült változata, érdemes kerülni. A felesleges zsír nem tud elfolyni és megváltoztatja az ízt.


Somatom
(veterán)
Blog

Nekem az a halálom, amikor a németek a panírozott rántotthúst leöntik szószokkal. :O
A döner az egész régióban ismert. A görögök gyros -nak, az arabok meg shawarma -nak, vagy kebab -nak hívják.

[ Szerkesztve ]


mephi666
(nagyúr)
Blog

itt szabadstrand volt, aminek egy része bérelhető napernyősre kialakítva, mellette meg egy füves placc, ahol mindenki fúrta le a saját ernyőjét, rakta ki a strandsátrát-napágyát :) annyira szimpatikus volt az egész, hogy 99%-ra oda megyünk jövőre is, mert annyi lehetőség van a környéken, hogy 20 évig minden évre jutna újdonság... (ha semmi nem újul, akkor is)


Phülöp
(addikt)
Blog

"mondtam asszonynak, hogy oda kéne nyitni palacsintázót+lángosozót és adni a palacsintát 1eur-ért, lángost meg 3-ért :) teltház lenne folyamatosan, ha sütnénk nonstop a frisset"

Ebbe azért már jó néhányan belebuktak. Lángost a magyaroknak kell sütni, nem az egyéb népeknek, akik csak pislognak, hogy mi ez az olajos gecvaj.


Somatom
(veterán)
Blog

Nem biztos. Német haverok két pofára tolták a házi pörit. Közben kérdezték, hogy tulképp mi ez. Amikor mondtuk, hogy marhagyomor, meg sertésköröm, akkor félúton megállt az evőeszköz, de akkor már mindegy volt, úgyhogy vállrándítás után tolták tovább.


mephi666
(nagyúr)
Blog

...jót kell csinálni: nem a reggeli 2 tüskén meg 1 kőbányain túllevő kőműves a célközönség, aki azt szereti, ha tocsog a zsírban és annyira fokhagymás, hogy egész nap elnyomja a leheletben az alkohol utánpótlást is :DDD a palacsinta szerintem tuti nagyot menne és azt egyszerűbb jól sütni... lángoshoz meg nagy rutin kell és lehet azt is úgy jóra csinálni, hogy nem fekszik ki tőle a nép...


Somatom
(veterán)
Blog

Corfun voltam "magyar" étteremben. Két görög csaj vitte, az egyiknek a pasija volt magyar. Volt az étlapon palatsinta. :O

[ Szerkesztve ]


KISDUCK
(addikt)
Blog

Németek nem értik a lángost, azt hiszik desszert és nutellával meg ilyen hülyeségekkel eszik, ha feléjük árulja valaki. Nekem meg az volt furcsa amikor a németek a négercsókot belerakták a zsömlébe és kétpofára falták, mondták hogy együnk mi is, de inkább passzoltuk. Annyira már eltér a kultúránk hogy legyenek ilyen gasztronómiai bukkanók.


Somatom
(veterán)
Blog

Vágom. Kamionosként és utazó, motoros hobóként rengeteg ilyen furcsaságot látok. Egyik exem kiköltözött spanyolba. Kérdeztem, mit vigyek, amikor mentem hozzá .... látogatóba:
- Kenyeret, szörpöt, kolbászt, meg gulyáskrémet. A túró Rudi megromlott volna. :)

[ Szerkesztve ]


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Jó ez a lista :)

üzenetek