Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


wetomi
(aktív tag)
Blog

Remélem sok mindenkinek meghozom a kedvét a természetjáráshoz a bénázásaimmal. Zöldülés után már sokkal szebbek az eddig bemutatott helyek. Nézzétek meg személyesen!

Részemről amikor csak lehet, folytatom a természetjárást, de további beszámolóra most egyelőre várni kell. Élmények, fényképek és készülő anyag is van, de az ihlet talán az erdőben maradt.


zoo8800
(veterán)
Blog

Erre talán még sose voltam.

Apropó, mai Rám-szakadék :))


wetomi
(aktív tag)
Blog

A Rám-szakadék talán minden alkalommal másképpen néz ki, itt-ott feltölti a hordalék, vagy éppen kimossa az eső, nagyon nagy élmény arra menni.
Én ma délután Budaörsön voltam, de nagyon megérte. Viszonylag könnyű a terep, de csodaszép a kilátás.


szinpeti
(csendes tag)

Nagyon kár, hogy manapság már egyre kevesebben turistáskodnak.... öröm látni, hogy azért még akadnak vállalkozó szelleműek :)
Az Urak Asztalás volt rakétabázist egyszer én is meglátogattam, mondjuk már vagy 7-8 éve, de azóta jelentősen "állagromlott" :)))


zoo8800
(veterán)
Blog

Szerintem pont ellenkezőleg, egyre több a turista.


szinpeti
(csendes tag)

Nemtom éltél-e a rendszerváltozás előtt, én még emlékszem rá, hogyan rajzottak ki a munkáscsaládok, de százszámra a természetbe május elsején, meg az azt követő 2-3 hétvégén. Hihetetlen mennyiségű ember járta a nemzeti parkokat. Ez rég elmúlt már, a mai ember életritmusa nem is engedné meg talán. Mindenesetre abban igazad lehet, hogy talán mintha 2010 óta megint éledezne a természetjárás "sikkje".

szerk.: az első két mondatomban a '80-as évekről beszélek

[ Szerkesztve ]


Rive
(addikt)
Blog

...talán mintha 2010 óta megint éledezne a természetjárás "sikkje".

Hát, én a magam részéről inkább csak afféle a 'gépesített hadosztály támadása' jellegű 'megéledését' látom a természetjárásnak :(


zoo8800
(veterán)
Blog

Éltem, csak még kicsi voltam. Az elmúlt 10 év alapján ítélkeztem, mióta rendszeresen járok kirándulni.


wetomi
(aktív tag)
Blog

Ezt kifejtenéd bővebben? Kíváncsi vagyok.


Rive
(addikt)
Blog

A Börzsönyben szoktunk túrázni. Mindennapos a száguldó motor vagy a tahó bringáshorda előli félreugrálás, de a kvadok se ritkák. Akár a legszűkebb, egyszemélyes ösvényeken is. Kicsit már tele a t*köm.


wetomi
(aktív tag)
Blog

Így már értem, teljesen jogos. Nekem eddig a Pilisben meglepően jó tapasztalataim vannak ilyen téren, remélem nemfog romlani a helyzet.


Penty
(tag)

Három-négy évvel ezelőtt én is voltam azon a volt katonai bázison az Urak Asztalánál. Akkor Visegrádról, a Rigoletto Cukrászdától indulva a piros bicikliúton mentem nagyobb részben, majd dél felől közelítettem meg a területet.
Emlékszem, hogy nem mertem minden sötét helységbe bemenni, de a fenyves közepén lévő romos épületet bejártam rendesen, meg a hatajtós izé tetejére is felmentem. Viszonylag sok képet készítettem. Elég romos állapotban volt már akkor is az egész terület.
Pár hete megint el akartam menni arrafelé, de az időjárással megszívtam, így Borjúfőnél szégyenszemre vissza kellett fordulnom, mert máskülönben szétáztam volna. :O


freeapro
(senior tag)

A téma megérne egy komolyabb fényképezőgépet.


wetomi
(aktív tag)
Blog

Ez kétségtelen, és némi fotós tudást is. Szerencsére a két szemem egyelőre jobb. Személyesen sokkal jobb és ezt ajánlom mindenkinek a lehetőségeikhez mérten.


Writz
(tag)
Blog

Ahh igen.... Nincs is szebb látvány mint a Törökugratóról szemügyre venni az M0-áson tolongó autósokat. ;]


Bohus
(aktív tag)

1993-ban 4 hónapnyi szolgálatot töltöttem a MH 11/1 légvédelmi rakétaosztálynál. A laktanya Szentendrén (Izbég), a harcálláspont az Urak Asztalán volt, ennek maradványait fényképezte le a fórumtárs. A fegyvernemet itt 50km hatósugarú Volhov légvédelmi rakéták képviselték, ezek irányítását még nem integrált elektronika végezte. A rakétaosztály helyhez kötve működött, de mobilizálható volt, az irányító (valamint tápellátó, radar...) berendezések teherautók kabinjaiban voltak elhelyezve. Ezeknek a védelmét szolgálta a védett garázs.
A szerbiai harcokban 1999-ben ilyen - igaz módosított radarú - technikával tudták befogni a majd megsemmisíteni az USA egyik F-117-es lopakodóját. Azóta már elavult, kivonták a hadrendből.
Eredeti fotóm nincs, fényképezőgépet még a laktanyába sem volt szabad bevinni. Kerékpárral 2005 körül mentem vissza először civilként, addigra ami mozdítható volt azt elvitték. Már nehéz volt összevetni azzal a képpel a látottakat, amik az emlékeimben fennmaradtak.


Bohus
(aktív tag)

Hja, az aláírásomban szereplő aranyköpés - amit már rég le akarok cserélni - az egyik felettes hadnagyomtól származik. A technika megbízhatatlansága miatt (csöves elektronika) a gyakori javítgatások közepette állandóan ezt hajtogatta...


Alg
(veterán)
Blog

Május elsején voltunk a Börzsönyben (Nagymaros - Zebegény - Törökmező - Nagymaros), Zebegény után olyan kétautós off-road össze-vissza csapaós kikericses rétet szétvágós redneck brigádba szaladtunk hogy hajjaj, nem győztünk ugrálni előlük :(

Urak Asztalát meg felvettem a listára a Nagy-Kevély meg a Csergezán kilátó mellé :)

[ Szerkesztve ]


wetomi
(aktív tag)
Blog

Köszönöm a plusz infót, biztosan nagy élmény volt a szolgálat!
Itt csak kevés képet raktam fel, de nagyon szétlopták. Már a linkelt blogon található 1-2 évvel korábbi fotókon is még jobb állapotban van. Az általad láthatott 2005-ös helyzethez képest is biztosan sokat romlott. A rongálás mellett az időjárás is dolgozik serényen. Ha teheted, azért menj vissza.

(#18) Alg
A Csergezán kilátóval nagyon jó ötletet adtál. Hétvégén lehet, hogy elmegyek arra. Az elmúlt hetekben a térdem kicsit keresztülhúzta a túrázást, de úgy néz ki, ismét jöhetne egy nagyobb kör, arra pedig még nem voltam.


Alg
(veterán)
Blog

Nekem meg pont a Dobogókő-Visegrád kék szakasz van betervezve már kb. hónapok óta, csak valahogy mindig elmarad (ha ráértem, inkább teljesítménytúrára mentem) - ellenben a Pilisborosjenő - Dobogókő már sötétben, csukott szemmel hátrafelé is menne szerintem :DDD


Lomha 8V
(addikt)
Blog

"Reggel ettek és volt náluk sör, tovább nem is gondolkoztak."

Nem értem, mi ezzel a baj? Én nyaralni is mindig így indulok. :DDD


wetomi
(aktív tag)
Blog

Csak annyi, hogy kevés :D Fejenként a 2,5 doboz (mert egyet elajándékoztak) bizony kevés arra a bő fél napra, ha még túrázol is és rögtön kiizzadod. Még legalább annyi kellett volna és akkor azt mondom OK, felkészültek.

üzenetek