üzenetek

hozzászólások


Koszta
(tag)

Én abszolút elégedett vagyok a telefonnal. Bár a GPS tényleg nem a legjobb, de ha van mobilneted, akkor viszont gyorsan talál jelet és tartja is.

Nyilván ma már lehetne jobbat venni, de én egy ideig még biztosan nem váltok (hacsak nem történik valami váratlan ezzel).


Xabi78
(aktív tag)
Blog

Amikor én kezdtem, még nem volt hozzá rendes magyar ROM, úgy kellett jBarttal főzőcskézni. A használható információkat egy orosz fórumról kellett vadászni, google translate-tel egy kínszenvedés volt. Amikor jöttek a stabil magyar nyelvű ROMok, akkor végigpróbáltam egy csomót, hátha jobb lesz a GPS, de az mindnél rapszodikusan működött. Volt, ahol a közelségszenzor nem működött jól (telefonálás közben repülőgép üzemmódra kapcsolt), volt, ahol a fényképezőgép lett isntabil. 2-3 havonta ROMcsere. Végül a magyar nyelvű rbaratos 113-as már egészen-egészen kiváló volt, de addigra már sajnos elveszett a varázs. Nagyon jó a nagy akksi, sajnos, de nem minden.
1,5 évet töltöttünk együtt, az azért nálam szép időszak, de csak lecseréltem egy fiatalabbra, és a Hongmi az nagyon szuper - eddig :)


Athoszka
(tag)

Én nekem jól működött a vbarat féle rommal. A gps is tűrhető volt. Aztán a needrom-ról felraktam a Lenovo P770 samsung S3 halentech mod rom-ot. Ezzel a GPS nagyon jó volt. 5-10 mp belül talált műholdat. Azóta én is cseréltem S660 váltottam, ami bejött eddig. A GPS is jó benne nem volt még vele problémám. Az aksi idő is jó. Egyedüli probléma vele, hogy az automatikus fényerő szórakozik benne.


426os
(őstag)
Blog

Szerintem sok minden függ a rom-tól. Pl én azt tapasztalaom, hogy a gyári 4.1 romok jobb akksi időt produkálnak, mint az egyébként szintén elég jó rbarat-féle portolt 4.2.2. Továbbá amíg nem a gyárit használtam nekem nagyon hiányzott a Lenovo-féle kamera app is. A GPS meg szintén úgy viselkedik, mintha lelke lenne a telefonnak, nem mindig fixál gyorsan, de most mióta visszatettem a 4.1-et (rbarat féle multilang), nem nagyon volt vele gondom, míg 4.2.2 alatt baromira kiszámíthatatlan volt.
Mondjuk van egy-két fordítási hiányosság ebben a rom-ban (még).


Atomcsirke
(aktív tag)

OK, így már értem a ROM-vadászat okát. Nálam egyáltalán nem volt kritérium, hogy a ROM magyar nyelvű legyen, én minden telefonomat - kezdve a Ericsson GH 172-es "féltéglával" :D - angol nyelvi beállításokkal használtam.


sentinel
(aktív tag)

Sziasztok!

Egy belakott rendszeren lehet megcsinálni a memória összevonást (repartition)?

Folyamatosan panaszkodik hogy kevés a hely a Belső Tárhelyen :S

Ha igen, akkor mivel a legegyszerűbb?


426os
(őstag)
Blog

Ezen a linken a Memory repartition résznél le van írva rendesen. Én mindig frissen telepített rendszerrel csináltam, de elvileg nem lehetetlen belakottal sem.
Mégpedig úgy, hogy legelőször készítesz egy TWRP backup-ot az egész telefonról, megcsinálod a partícionálást a leírás szerint (factory resetet is!), majd visszaállítod a data partíciót (csak ezt, mást nem).
Ezt most a gyakorlatban nem próbáltam ki, de elvileg működőképesnek kellene lennie. Mindenesetre, saját belátásod szerint járj el. Még annyit megjegyeznék, hogy érdemes a 2Gb+512Mb opciót választani a leírásban szereplő 2,5Gb helyett. Így is bőven lesz elég hely az alkalmazásoknak és marad egy kis usb tárhely vész esetére.


sentinel
(aktív tag)

Szia,

CWM van fent nekem. Abból csináltam egy backupot, de nem mertem rá visszatolni partícionálás után.
Én ezzel csináltam végül előtte mielőtt írtad: Mt657xRepartition_EN.apk

Maradt egy 80 MB-os rész a telefonmemóriának, vajon ide lesz szemetelve valami? Sajnos a 2.5 GB-os partíciót választottam, azt írták itt :(

[ Szerkesztve ]


426os
(őstag)
Blog

Ha a MicroSD van beállítva alapértelmezett írásra, akkor nem nagyon fog odakerülni semmi, nem baj, hogy ilyen kicsi lett. Csak, ha véletlenül megmurdál a memóriakártya, vagy anélkül használod akkor amíg nem kap másikat gond lehet a kicsi hely miatt, de ez nyilván elég ritka eset :) Nekem a 2gb untig elég, most is van vagy 800Mb hely még.

Azért is jobb a TWRP, mert emlékeim szerint a CWM-ben nem lehet szelektíven menteni/visszaállítani, míg a TWRP-ben kitudod választani, hogy mit szeretnél menteni, vagy visszaállítani. Több mindent lehet benne állítani, egyszerűbb kezelni is. Igazából ezer éve nem használtam cwm-et, lehet, hogy a felsoroltakat tudja már az is.

Más: Nektek mostanában hogy szuperál a GPS? Nekem egy ideje az EPO-t képtelen letölteni és az A-GPS-t is úgy kell ráerőszakolni YGPS-el, különben nem frissíti, nélküle meg percekig tart a fixálás. Néhány óra múlva meg ugye elévülnek az A-GPS adatok, ezért megint YGPS-ezni kell.

[ Szerkesztve ]


sentinel
(aktív tag)

Szia,

az EPO letöltés nekem sem megy most valamiért :(

Az SD-t alapértelmezett írásra lehet akkor is állítani ha már be van lakva a rendszer?

Most néztem, a telefonmemória 80MB és abból 60MB szabad úgy, hogy semmi nincs oda telepítve. Remélem nem fog tovább nőni, nincs kedvem újrapartícionálni :)

Most nézem a fényképező a kisebb helyre ment :( Ezt hol lehet beállítani hogy a nagyobbra mentsen ami most a belső tárhely?

[ Szerkesztve ]


sentinel
(aktív tag)

Most nézem, hiába van Belső Tárhelyre állítva a Viber, de csak szemetel képeket a Telefon Memóriába is :S


426os
(őstag)
Blog

A beállítások/tárhely menüpontban az alapértelmezett írás lemezt állítsd át a microsd-re. Csak egy újraindítás kell neki, illetve érdemes átmásolnod a cuccokat is a kártyára hogyik app se hiányolja a szemetét.


nagysusu
(csendes tag)

Persze hogy van, kérdés hogy mit csináltál vele hogy ilyen lett?


viztelen
(tag)
Blog

Sziasztok.
Van ötletetek, hogy miért lehet az,hogy bizonyos naptár-bejegyzések nem szinkronizálódnak a telóra?

A google-féle megoldásokat -
https://support.google.com/calendar/answer/114500?hl=en vagy https://support.google.com/calendar/troubleshooter/2819319?hl=en#ts=2819330,2819377 - próbáltam wifivel és mobilnettel is , de egyik sem hozott eredményt...

Az rbarat féle And411 S113mod (v39) ROM-ot használom jelenleg.
Korábban az apeelme-féle ROM-ot használtam, de annál egy idő után nem működött a GPS (hiába módosítottam a gps.conf-ot)

Előre is köszönöm a segítséget

[ Szerkesztve ]


viztelen
(tag)
Blog

közben még kiderült, hogy ha módosítom azokat a bejegyzéseket gépen böngészőből, amiket nem láttam telón, akkor valahanyadik módosításra beszinkronizálja...


dpetibane
(tag)

Sziasztok,

epo beállítások nem jönnek le már régóta a telóra. Erre van valami megoldás?


Xabi78
(aktív tag)
Blog

Ha rootolt a telefon, akkor a marketről szedd le ezt:

MT GPS EPO Fix

Elindítod, követed az utasításokat, és kész.


dpetibane
(tag)

Amikor rábökök hogy letöltés az app-on akkor azt írja ki hogy jogok superuser jogok elutasítva. Megcsinálom amit ír és utána sem tölti le a gyárin az EPO fájlokat.


Silentfrog
(veterán)
Blog

-

üzenetek