üzenetek

hozzászólások


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Üdv!

Mi a helyzet a banki aklalmazásokkal? Volt egy poco x3-mam, amit sikerúlt eladni mielőtt szétvertem volna a trágya logikátlan reklámokkal teletömött menüjei miatt. Nem mertem romot cserélni nehogyne menjenek a banki appok.


mrnobody
(tag)
Blog

Szerencsére nagyon sok Gapps-os ROM van, amin működnek a bankok alkalmazásai. Most van elkészítés alatt a következő írásom, a MinmicroG bemutatásáról. Sikerült alatta beállítanom az OTP alkalmazását. Úgy érzem lassan leváltom a Realme GT Master-t egy régi telefonra, ahol MinmicroG-t fogok használni.


nonsen5e
(addikt)
Blog

Ez több dolgon is múlik. Első sorban azon, hogy az adott alkalmazásban hogyan van a custom OS / root detekció implementálva.

Leginkább csak azon múlik, hogy mennyi időt vagy hajlandó potenciálisan rászánni a működésbe hozására. Banki appoknál nálam eddig mindig elég volt egy Magisk hide / Zygisk deny list kaliberű alap dolog.

Aztán voltak olyan appok amivel sooookat kellett szenvedni és ilyen elder wizard szinten 5-10 helyen is blokkoltam, rejtettem el az app listát, módosítottam a build.prop-ot, klónoztam az alkalmazást work profilba, rejtettem el.

Így eddig csupán egyetlen egy alkalmazás volt amit nem tudtam működésre bírni (nemID).


hcl
(félisten)
Blog

Sok nem megy, tök banktól függ, utána kell nézni. Van, amit Magisk-kel meg lehet oldani, de az is macera nekem. (Meg helyből nem akarok rootot, mert az alapból pofon lenne annak, amiért ROM-ot cseréltem :D )
A Simple pl. megy, nekem meg annyi elég is (fizetni bankkártyával szoktam, banki üyeket meg számítógépről...).

@cikk :
"Ennél nagyobb gond az előlapi kamerám alacsonyabb felbontása. Gyári ROM esetén a Quadbayer szűrőnek köszönhetően 16 MP-es képeket lehet készíteni, míg LineageOS alatt csak 4 MP-es képek készíthetők."
Mondjuk egy előlapi kameránál majdnem mindegy is a kamera mérete miatt, és amúgy elég gyanús, hogy fizikailag csak 4MP is annak a kamerának a felbontása, csak felskáláz :D És ez teljesen telefonfüggő, hogy mennyire működik pl. egy kamera - és a legtöbbjén az official-lel minden jól szokott.

"Használati szempontból legtöbben Gapps-szal fogják használni a rendszert. A MindTheGapps csak a legszükségesebb szoftvereket tartalmazza, így mindenki eldöntheti, hogy mely Google szoftvereket szeretné telepíteni a Play áruházból. "
Mivel alapból az szokott lenni a baj, hogy miért van tele felesleges cuccokkal ;]

Amúgy örülök ennek a cikknek is, jó lett :)

[ Szerkesztve ]


mrnobody
(tag)
Blog

Köszönöm szépen! Lelkes amatőrként ez egy nagy segítség, hogy lendületben maradjak. :)
Készül a MinmicroG leírás. Lesz benne Owncloud a haladóknak és lesz benne Microsoft felhő kezdőknek.
Ha utána lesz igény, akkor készül az Owncloud telepítésről leírás, olyan amit egy kezdő is meg fog érteni.

[ Szerkesztve ]


tomazin
(veterán)
Blog

Hasznos leiras, plane,h az aurora meg az fdroid is emlitve van, ehhez nekem kellett ido mire megtalaltam oket. (Yalppal probalkoztam meg, apkmirror, apkpure, de az aurora a legjobb).
Cib megy rajta, hakolas nelkul.
Ami problemas lehet a kamerakezeles (sok kinlodas utan sem megy nalam a makro)
Davx is nagyon jo,h emlitve van.


hcl
(félisten)
Blog

Ezek közül bármelyik tud automatikus frissítést? Aptoide is elvileg tud, aztán ami eszközön eddig feltettem, nem csinált semmit :D


tomazin
(veterán)
Blog

Hat ezeket meg telefonokkal ezelott probaltam. Az aurora ugy vettem le nem tud, max egy update all gomb van.(de neked gondolom nem ez kell)


hcl
(félisten)
Blog

Mindegy is, ha tud mindent frissíteni (ami úgysem lesz, és akkor gondolom amit nem tud, azt nem fogja) az már jó.
Tartalék telóm szokott Google mentes lenni, arra kéne valami, ami tud autopudate-t.


tomazin
(veterán)
Blog

Nem probaltam meg megnyomni, mert van 1-2 app amit nem akarok frissiteni. (Az is mennyire gaz mar,h nem engedi az appot megvenni mashogy, csak es kizarolag play accounthoz kotve...)


hcl
(félisten)
Blog

OK :)
A Play meg csak az app írójától függ. Az én appjaimban is azért van Play-es cucc, mert kb. ott érdemes terjeszteni. (Bár anélkül is elműködnek :) )


mrnobody
(tag)
Blog

Készül a következő írás, ahol DavX5 és Ownloud is lesz. :)
Még nem mertem mod-dolt Play-t telepíteni Gapps mentes telefonon, de vannak erre megoldások. Lehet egyszer ezt is kipróbálom.


martonl
(senior tag)

Kár, hogy Exynos chipes Samsung telókon még mindig nincs implementálva a VoLTE és a VoWiFi. :(


Zozo0525
(senior tag)

Szép írás, köszönjük.
Számomra hasznos volt
Zozo :R


mrnobody
(tag)
Blog

Köszönöm! :)
Már elkészült a következő, most korrektúrázásra vár.
Remélem érdekes lesz annak ellenére is, hogy Gapps mentes témákról fogok írni.


mrnobody
(tag)
Blog

Köszönöm, hogy megemlítetted! Nekem ez most egy hasznos információ, mert pont egy Samsung Galaxy S10e beszerzésén gondolkoztam. Nem találtam más, kis méretű készüléket, amire van rom választék.


martonl
(senior tag)

Nincs mit! Az S10e-t ajánlom (nekem is ez van), de a szoftver választék nem túl nagy. A rá írt Lineage egyébként teljesen jó, csak sajnos lassan egyre nagyobb gát lesz a két említett (de főleg a VoLTE) szolgáltatás hiánya.


mrnobody
(tag)
Blog

Meg fogom nézni, hogy van-e rá olyan rom, amiben van signature spoofing, mert erre szükségem van, hogy átverjem a safetynet-et. Kicsit már régi telefon, de pont emiatt olyan kicsi, akkor még volt igény kis telefonokra. Talán a crDroid-ból van rá Android 12 és elvileg tudja a signature spoofing-ot. Remélem nem igaz, amit a nemzetközi fórumokon olvasok, hogy Android 12 alatt nincs signature spoofing.


martonl
(senior tag)

Elvileg van olyan, itt körbe tudsz nézni.


martonl
(senior tag)

Bocs, az előző akart a válasz lenni.


y@g4n
(tag)
Blog

Olyannal ki találkozott, használt esetleg hogy egy community által gsi-re ráhúzott os-t használ?
redmi note 10-en vagyok, official lineage os támogatás még nincs rá, nekem nincs kapacitásom berhelni, de nem tudom mennyire biztonságos, előnyös, funkcionális ha így használnám. amit minimum el szeretnék érni az a googlementesség

ezt találtam: [link]

githubja az úrnak: [link]

xda-n: [link]


mrnobody
(tag)
Blog

Köszönöm! :)
Látom van hozzá LineageOS módosított verzióban, ahol működik a signature spoofing. :D


mrnobody
(tag)
Blog

Még soha nem csináltam GSI-ből készülékhez rom-ot, de biztos, hogy nem egyszerű. Kell hozzá a készülékhez szükséges forráskódok, hogy tudjon működni minden hardver.
Én anno, mikor megjelentek az első HDMI stick-ek, akkor próbáltam egyre Debian-t felrakni. Azon véreztem el, hogy a Mali driver-t nem tudtam beforgatni a kernelbe.
Valamennyi időt lehet beleölni, de ha nem megy, akkor érdemes elengedni.

Esetleg ez nem lehet jó? crDroid
Elvileg Gapps mentes rom és ha jól emlékszem a LineageOS az alapja.

[ Szerkesztve ]


mrnobody
(tag)
Blog

Esetleg néz ez van: Havoc
Remélem jó készülékre kerestem rá.

[ Szerkesztve ]


y@g4n
(tag)
Blog

Király, ránézek majd köszönöm, redmi note 4re is van, és pont rá is kerestem valamit

Okosórákat nézegettem még, vannak kínai varázslatok android 9et és felette futtatnak, azokra akarok még nézni valami hasonlót, bár gyanítom ezekre a gsi-t customizálni még nagyobb szívás.
pl: [link]


mrnobody
(tag)
Blog

Egy dologra figyelj majd. A Sunny a globál/India verzió, a Mojito a kínai verzió. Nem tudom mi lehet a különbség, de régebben a partíciók nem egyeztek. (Pl. Lenovo S650-nél pont ez volt az eltérés)
Aztán lehet nem lesz különbség custom rom esetén. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek