üzenetek

hozzászólások


macskea
(őstag)

Őszintén meglepne, ha ennek a kijelzőnek bármi köze lenne az e-inkhez. Leginkább egy kétpálcás pontmátrix LCD jut róla az eszembe, de e-ink semmiképp.

Egyébként a cikk egyik első mondatában kevered is a két dolgot, majd alkalom adtán - meg ha kiderül milyen kijelző van is benne valójában - javíts.

Amúgy köszi a cikket. :R


joghurt
(addikt)
Blog

Ez mire jó, azon kívül, hogy mutatja az időt? Az írásból nekem az jön le, hogy kb. semmire sem.

Attól miért lenne úszásra tervezve, hogy 1 m-ig (!) vízálló? Ezt már egy fejes túlteljesíti, ráadásul egy kétezer forintos, nyomógombos Decathlon-gazdaságos óra is tud 5 métert. Még a pulzusmérés sem megy ("másnál működik" vs "olvastam már róla, hogy valaki hallott olyat, akinek azt mondták..."). Semmilyen úszással kapcsolatos funkciót nem említesz, pl. hosszak számolása, karcsapás-számlálás stb. (Ebből a fordulók számlálását a legtöbb ilyen órában a gyorsulásmérőből automatikusan megoldják, de még a butábbakon is van alkalmazás az órára, amin érintéssel lehet léptetni.)

Mint írtad, az okos funkciói erősen korlátosak.


DrBubo77
(veterán)
Blog

Az a baj, hogy egy csomó oldalt végigtúrtam, de nem találtam semmilyen infót eddig a kijelzőről.


macskea
(őstag)

Világíts rá szemből, ha ott lesz a számok alatt az árnyékuk, akkor valószínűleg mezei LCD. Árulkodó lehet még a pixelek alakja is, a éles kontúrú négyzetek, akkor is gyanús, hogy LCD. Illetve e-ink esetén, ha oldalt vált, vagy ott kell maradnia az előző oldal szellemképének kicsit, vagy a teljes kijelzőnek csinálnia kell egy fekete-fehér oda-visszát. Szóval sok dologból ki lehet találni, hogy e-ink-e vagy sem. De így a képek alapján nem. :((


DrBubo77
(veterán)
Blog

Tapasztalat szerint nem csak 1 métert bír ki. :)
Úszásnál elvileg mér csapásszámot, kalóriát, időt. De nem úsztam vele, így ezt nem tudtam kipróbálni. De a cikkben szerepel, hogy négyféle úszásnemet ismer.
Másnál működik a pulzusmérés, itt a fórumon beszéltük.

A múlt héten volt alkalmam élesben is kipróbálni. A telefonom egész héten némára volt véve, az órával volt összekapcsolva. Volt olyan helyzet is, amikor a csengést meg sem hallottam volna a hangos zenétől, de az órán egyből éreztem, hogy hívnak. Meg azt is, amikor SMS-t kaptam. Szóval nem olyan tragikus ez.


qqzs
(őstag)

sokan keverik az e inket meg az e papert. szerintem ez e paper akar lenni de lehet csak akar :) pebbleben e paper van

[ Szerkesztve ]


joghurt
(addikt)
Blog

Tapasztalat szerint az enyém is túlélt már 10 métert, pedig nem búváróra. De ha víz kerül bele, akkor kicsit macerás a garancia.

Azt olvastam, hogy négyféle úszásnemet ismer. De nem mindegy, hogy ezeket csak a kalóriaszámlálás miatt különbözteti meg, vagy ténylegesen használható csapásszám/hossz statisztikákat is ki lehet nyerni belőle. Neadjisten még azt is megmondja a gyorsulásérzékelő alapján, hogy (az órás kezeddel) mennyire jó stílusban úszol, és a húzás melyik részén kellene dolgozni.

Google barátom azt mondja, hogy számolja is a tempókat és a kalóriákat. De nem tesz többet ennél. Persze ezért az árért ne is várjuk el tőle!

Az appját mindenki erősen szidja, és a megbízhatóságára is többen panaszkodnak. (Mint pl. nálad a pulzusmérés.)


macskea
(őstag)

Nem minden madár bagoly, de minden bagoly madár. :) Az e-paper egy általános gyűjtőnév minden olyan kijelzőtechnológiára, ami visszavert fénnyel működik, és ezáltal alacsony energiaigényű. Az e-ink egy konkrét megoldás ezen a csoporton belül. Szóval nem keverik a kettőt, hanem teljes a fogalomzavar. :)

Egyébként a klasszikus Pebble-ben a Sharp alacsony energiaigényű monokróm LCD kijelzője van. Ami tulajdonképpen nem e-paper, de már a Pebble sem hivatkozik rá úgy. Csak a legelején nevezték annak, után akkurátusan eltüntették mindenhonnan ezt az infót. Klasszikus Kickstarteres projektlefutás...


ALBY
(senior tag)

1 méterről az IP68 szabvány beszél, ami annyit tesz hogy bedobják egy káb vízbe és élje túl.
Nem azt jelenti hogy 100cm mélység után beszakad az óra és annyi.
Nincs gomb nem, össze van minden ragasztva, vízálló a háza, semmi extra és lehet benne úszni és maradjunk is ennyiben.

A régi első Pebble classic sokkal jobb szerintem, akár használtan is.
Vagy csak egy MiBand egy mezei korrekt vízálló óra mellé.


DrBubo77
(veterán)
Blog

Igen, az 1 métert a szabványból vettem.
Az egy érdekes dolog, hogy a víz mozgását is időnként érintésnek érzékeli. Ezért is jó a képernyőzár.


macilaci78
(nagyúr)

128×128 pixeles kijelző. Szóval ez a körbe írható, vagy a kör köré írható négyzet felbontásának felel meg?

Van még pár betűhiba, -hiány a cikkben.

13 ezret sokallok egy ilyen úszásra kihegyezett óráért. A medence hossza fix, az úszómester megmondja. Nem egy komoly matematikai teljesítmény számolni, hány hosszt úszik az ember, és az sem, hogy mondjuk 10 hosszon megszámolja az úszó a karcsapásokat és kihoz belőle egy átlagot. Gondolom, a kalóriát a gép is egy átalány alapján saccolja mérés helyett.

A használható üzemidő, egyszerű app persze előny, a korlátozott funkciók és a visszajelzések alapján a korlátozott megbízhatóság nem.
Hasznos lenne, ha tudna hívást fogadni, vagy úgy elutasítani, hogy egy előre megírt válaszüzenetet küld a telefon, pl "Nyakig ér a víz, majd visszahívom."

Mindezekkel együttvéve köszönjük a tesztet és a fáradozást. :R


DrBubo77
(veterán)
Blog

A felbontást nem szemmel állapítottam meg, hanem az adatlapról. Én a köré írható négyzetre tippelnék, de megpróbálom megnézni közelebbről.

Többször átnéztem, hogy ne maradjanak benne hibák, tévedések. De nincs kizárva a hiba lehetősége. Ha leírod, milyen hibát találtál, kijavítom.


macilaci78
(nagyúr)

Ki tudom én is javítani. ;]
Két, vagy három hibát találtam benne, de ezért még egyszer nem olvasom el a teljes cikket, hogy megtaláljam. Annyira nem zavaró.


DrBubo77
(veterán)
Blog

Azt írták, hogy van korrektor és automatikus. Mivel megjelent, azt gondoltam, hogy korrektor is átnézte és javította, ha maradt benne esetleg hiba.
Most látom, hogy korrektor vagy. :)


đe$|re
(senior tag)

13k? 7k volt gearbestről. Ennyit simán megért.
Úszást jól bírja, csapásszámot, kalóriát kiírja.
Egyszerűbb egy ilyen eszköz, mint mindig számolni, hogy most mennyi karcsapásod volt egy hosszon. Akármennyire is egyszerű.

[ Szerkesztve ]


DrBubo77
(veterán)
Blog

Hol 7k? Én itt 33$-t látok, ami 9k fölött van.


đe$|re
(senior tag)

Június végén akciós, 24$ körüli áron volt, akkor csaptam le a ketyerére.


DrBubo77
(veterán)
Blog

Én 40$ körüli áron rendeltem. Igaz, hogy EU raktárból, hogy vám és áfa ne legyen és mihamarabb ideérjen.
Neked nem kellett utána ilyeneket fizetned.


đe$|re
(senior tag)

Kínai raktárról jött, vám és áfa nélkül. 13$-t írtak a csomagra.


DrBubo77
(veterán)
Blog

A cikken vagy az órán?


DrBubo77
(veterán)
Blog

Rávilágítottam szemből, a számoknak nincs árnyékuk. Közelebbről megnézve a róla készült képeket, jól láthatók a pixelek. Fekete-fehér oda-vissza váltás nem látszik, elég gyorsan vált.


macskea
(őstag)

Így érzésre illetve némi keresgélés után valami igényesebb monokróm LCD lesz az. Ahol volt utalás a kijelző típusára, ott rendre LCD-t írtak. Mondjuk óra felhasználás kapcsán nagyjából mindegy is, a fogyasztása annak is minimális, talán kevésbé trendi, de mindenképpen gyorsabb.

Egyébként még egy, de tuti módszer jutott az eszembe, meg kell nézni polarizált napszemüvegen keresztül, közben forgatva az órát. Ha bizonyos helyzetekben elsötétedik a kép, akkor biztosan LCD.


nyisziati
(veterán)
Blog

Köszi a tesztet!

"Az óra gumiból készült szíjjal érkezik, de mivel 18 mm-es szabványos szélességű, ezért könnyen cserélhető akár fémre, akár bőrre is."

Ez nagyon hasznos infó, remélem más tesztelők is átveszik. Nem mindegy, hogy egy bazári szilikonszíjjal lehet csak viselni, vagy lehet hozzá rendelni (vagy a helyi órásnál venni) normális szíjat is.

Persze tininek mindegy, de egy bizonyos kor/státusz fölött már nem.


SzaboZE
(addikt)

A pulzusmérő nem működik, az alvásfigyelő nem működik, csak a sajt szoftverrel megy, ennek ellenére elégedett vagy 13e ft-ért vele? Hát nem tudom, ennél azért sokkal jobb vételek vannak ...


SzaboZE
(addikt)

Ja. :) [link]


DrBubo77
(veterán)
Blog

A mérés pontosságával kapcsolatban az embernek nem lehetnek túl nagy elvárásai. Azt itt a fórumon derítettem ki, hogy másnak megy a pulzusmérés. Tehát én fogtam ki egy hibás példányt. Ezek alapján az alvásfigyelés is működhet másoknál. Azt írtam is, hogy elég sok kompromisszummal kell együtt élni.

Én viseltem strandon, a hullámmedencében is és semmi baja nem lett.
Annyira van vízálló, mint egy "vízálló" Sony, ami szintén IP68-as. :)


macskea
(őstag)

Hát nem tudom hogy vagy vele, de egy bizonyos kor vagy státusz felett sem megyek bőrszíjas órával a medencébe. Ez egy sportóra. Bizonyos kor vagy státusz felett - haha - az embernek van külön-külön órája hétköznapra, sporttevékenységet monitorozni meg az öltönyéhez. Már ha a koron meg a vélt státuszon kívül igénye is van... :P


DrBubo77
(veterán)
Blog

bőrszíjas órával a medencébe :DD


joghurt
(addikt)
Blog

A krokodilbőr bírja a vizet, nem? :DDD


macskea
(őstag)

A kígyóbőr is, csak az a lényeg, hogy vizikígyó legyen. :DD


DrBubo77
(veterán)
Blog

Lefotóztam, megnéztem jó közelről, megszámoltam. A köré írható négyzet felbontása a 128x128 pixel.


nyisziati
(veterán)
Blog

Puff neki, azt az igénytelen mindenit... :DDD Remélem korbácsolás azért nem lesz.

Mondjuk én, ha okosórám lenne, leginkább azt hordanám mindenhova. Mert azért venném főleg, hogy egyből lássam, kerestek-e, van-e üzenet, ha a teló csak bizonyos távra van tőlem... Vagy akár zsebben, lenémítva.
Az igényes kinézet csak plusz.

Úszni nem szoktam, a vízállóság nekem csak egy kézmosás kibírását jelenti. Úgyhogy azért lenne jó akár a bőr, akár a fém. Meghát maga az óra se kétpálcásnak nézzen ki.

[ Szerkesztve ]


macskea
(őstag)

Hát igen, csakhogy ez nem okosóra, hanem connected watch. Sportra.


nyisziati
(veterán)
Blog

" Külön-külön állíthatjuk, hogy a bejövő hívásokról, az üzenetekről és a közösségi oldalak értesítéseiről akarunk-e a karórán értesülni. "
"Az óra rendelkezik pulzusmérővel."
"Képes az alvásunk monitorozására."
"Mindezek mellett természetesen rendelkezik stopper- és ébresztőórával. Elvileg található benne elhagyásjelző funkció is: ha eltávolodik a párosított telefontól vagy megszakad a kapcsolat, rezgéssel jelzi a felhasználó számára. "

Ennyi nekem elég is lenne "okosságból". :))

+1: "Az e-ink kijelzőnek köszönhetően a kijelző mindig olvasható, még sötétben is, hála a bekapcsolható háttérvilágításnak."

Ilyennel meg nem is találkoztam, de ez nagyon felhasználóbarát opció, pláne üzemidőben. Meg éjszaka sem süti ki az ember szemét, ha hajnalban ránéz.
Úgyhogy nekem úszás nélkül is nagyon szimpatikus - és még jól is néz ki.

[ Szerkesztve ]


macskea
(őstag)

.

[ Szerkesztve ]


DrBubo77
(veterán)
Blog

Lehetséges, hogy valamiféle LCD a kijelző, de elég jó így is az üzemidő. És az előző órámon zavart, hogy csak gombnyomás után mutatta az időt.


Carlas
(senior tag)
Blog

Hát ez baromira nem e-ink. Ezt honnan szedted? Mezei LCD. Szerintem ezt javítani kellene. Az e-ink full máshogy néz ki. De van ahol írják is hogy mezei LCD, több oldalon. A cikk frankó az óra is egészen megérte de ez nagy tévedés.

[ Szerkesztve ]


DrBubo77
(veterán)
Blog

Javítom a cikket.
Egyébként olyan oldalt is találtam, ahol IPS kijelzőről beszélnek.


Carlas
(senior tag)
Blog

Az a baj hogy a kínai leírások, főleg ha agyártó nem nagyon létezik csak az ebay-en akkor sokszor kamu, kamu képekkel stb. De ha jól megy jó vétel. Köszi a javítást


DrBubo77
(veterán)
Blog

Sajnos gyártói oldalt nem találtam. Az e-ink kijelzőre vonatkozó részeket csak áthúztam, hogy akik később olvassák a fórumot, azok is lássák, miről van szó.


Carlas
(senior tag)
Blog

Mert nekik nincs. Valaki legyártja, valaki logózza, de maga a név/márka nem létezik. Sok ilyen van. Nem baj ez ha jó.


pomorski
(őstag)

Én még csak most jutottam el az írásodhoz. Köszi a bemutatót!


caprine
(aktív tag)
Blog

Azért 45 dolcsiért már igazán bírhatná a szaunát:) Igazából nem is értem, ha kíbírja az 1 méteres víz folyamatos nyomását, akkor egy 60-70 fokos gőz miért árt neki?


DrBubo77
(veterán)
Blog

Nekem is azok voltak. :D


bodrizmus
(újonc)

Sziasztok!

Nem teljesen egyértelmű számomra: úszásnál lehet vele hosszakat mérni? Ha igen, hogyan?

üzenetek