Makibes F69 - Úszásra tervezve

Jó üzemidejével és vízállóságával talán társ lehet a mindennapokban és a sportolásban egyaránt. – írta: DrBubo77, 8 éve

Előszó, külső, kijelző

Előszó

Az F69 egy apró, vizes dizájnú dobozban érkezik. A felnyitás után rögtön az órafejjel találkozunk, kellően kipárnázva. Ez alatt található a használati utasítás.

A csomag legalján található a töltőkábel, a mágneses dokkoló és a szíj hármasa. Az óra gumiból készült szíjjal érkezik, de mivel 18 mm-es szabványos szélességű, ezért könnyen cserélhető akár fémre, akár bőrre is. A fekete színben rendelt órához mellékeltek egy ajándék sárga színű szíjat is. A TinyDeal európai raktárából érkezett, vám és ÁFA fizetési kötelezettség nélkül 45 dollárért.

Külső, kijelző

Az óra előlapján egy 128x128 pixel felbontású kapacitív LCD panel található 1 colos átmérővel. A kör alakú kijelző csak fekete-fehér színeket jelenít meg, valószínűleg e-ink technológiát használ, ezért napfényben is jól olvasható. A bekapcsolható kékes színű világításnak köszönhetően az éjszaka sötétjében is használható. A világítás bekapcsolásához mindössze 2 mp-ig kell nyomni a kijelzőt. Nálam időnként csak többszöri nekifutásra kapcsolódott be a kijelző, talán az érintés technikája is fontos. A világító kijelzőről készült képek vaku nélkül, mindössze az óra fényét használva készültek, vagyis szabad szemmel is ugyanilyen módon látható.

A készülék 38 x 38 x 10 mm méretű. Egyáltalán nem mondható nehéznek, a súlya mindössze 34 g. IP68-as tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben védett por ellen és víz alatt folyamatosan használható akár 1 m mélységig. Éppen ezért nem tanácsos búvárkodni, miközben a csuklónkon van. Tapasztalatom szerint azért 1 m-nél nagyobb mélységet is kibír. Szaunában és forró fürdőben szintén nem ajánlott használni a gyártó ajánlása szerint. Viszont úszás vagy zuhanyzás közben nyugodtan viselhető.

Az eszköz semmilyen fizikai gombbal nem rendelkezik, ezért a kikapcsolt órát önmagában sajnos nem tudjuk bekapcsolni. A töltőbölcsőre csatlakoztatva viszont az óra automatikusan bekapcsol. A gyári szíj háromféle színben érhető el: fekete, sárga és szürke.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Lenovo Watch 9 – hibrid legenda

    A PC-s területen népszerű gyártó a viselhető eszközök egyre bővülő piacán is szerencsét próbál hibrid órájával.