[Re:] [mexel:] Módosítás alatt - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


tobias40
(addikt)

Az benne van a file-ben megnéztem de így sem indul.

Fura mert megnéztem a kártyán levőt,abban uaazt írja de a file 1 KB.a belsőn meg 0KB pedig uanaz van beleírva! :U

Tehát ha visszarakom a kártyát akkor arról indul automatikusan a box?
Mert akkor így arról nem tudok semmit átmásolni csak ha azt lementem pc-re és onnan másolom?

[ Szerkesztve ]


tobias40
(addikt)

Bazz most megint újra indítottam és most van gyári táv! ;]

Nem értem de mindegy a lényeg hogy van..

Ti milyen sorrendben szoktátok belakni a rendszert? CE vagy LE esetén?


divan
(senior tag)

Még azt megpróbálhatod, hogy ezt letöltöd, kicsomagolod, belépsz ssh-n, és kiadod a következő parancsokat:
systemctl stop kodi
systemctl stop eventlircd
Majd belépsz WinSCP-vel a /storage/.config/rc_keymaps/ könyvtárba, és bemásolod a fent linkelt csomagból a mecool fájlt, a /storage/.config/rc_maps.cfg fájlt, pedig felülírod a linkelttel.
Majd ssh-n kiadod:
ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
systemctl start eventlircd
systemctl start kodi

Mire beírtam, jó lett. Mindegy már nem törlöm.
Nekem több boxom is van, így egyből tudtam másolni egyikről a másikra, de ha ez nem lehetséges, akkor le lehet menteni pc-re is, és onnan visszamásolni. Sok idő lesz, arra számíts, nagyon sok kép keletkezik egy belakott rendszeren.

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

Semmi de semmi nem változik ezzel a módszerrel sem távban sem semmiben. Winscp-vel is simán elérhetők a fájlok. Ugyanúgy működik minden kivéve az aml_autoscript működik máshogy mintha sd-ről menne ( leegyszerűsítve kb)
Ahogy eddig másolta be valaki a távhoz a fájlokat azt itt is így kell tenni.
Ahogy írtam a CE-be semmi beavatkozás nem történik hiszen azt te töltötd le a hivatalos helyről, és a system és kernel és dtb nem változik.
Mindent ugyanúgy kell a CE-vel a későbbiekben csinálni mint sd-ről, csdak a telepítés változott ezzel a módszerrel.

Ha valaki utána elindítja a hagyományos sd-s vagy Pen-es régi CE-t vagy LE-t akkor lehet hogy nem fog indulni az emmc-ről a felrakott CE, de akkor android alól meg kell csinálni az uopdate-t ( az helyrerekja az aml_autoscriptet) és ismét működik.

De a CE és a Droid nem szólnak bele egymásba és egymás fájljaiba, mindössze egy helyen vannak most.

X96-ra még nem tudok semmit mert nem sikerült még szereznem x96-ot. Amint kész vagyok pár más dologgal foglalkozom ezzel is tovább, egyelőre akinek olyan boxa van amin megy örüljön, akinek éppen nem megy majd keresünk megoldást, ott semmi sem változott nekik. Csak szerettem volna minél hamarabb kitenni a leírást hogy aki tudja használja :)

divan: én le sem szoktam állítani a kodit, csak az előre megírt conf-ot és a fájlt bemásolom, kilépek a winscp-ből, újraindítom a booxot és megy a táv. Ha jó a conf akor minden esetben működik. Kb pár mp bemásolni ezeket. De így dualban akár android alatt totalcommanderrel is lehet pl pendrive-ról, nem kell gép hozzá max egy egér. :)

[ Szerkesztve ]


divan
(senior tag)

Előtte nekem is ment így, de volt egy gép, aminél sehogyan sem lett jó, csak akkor mikor kiadtam a ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0 parancsot. Ahhoz viszont le kellett állítani a kodit. Azóta így szoktam csinálni. :)


mexel
(veterán)
Blog

Igen, az előfordul, lehet nekem szerencsém volt, vagy inkább az hogy nem a meglévőt szoktam módosítani hanem újat bemásolni.
Ha viszont droid alól csinálod most TC-vel akkor közben a kodi nem fut és a .confighoz hozzáférni :)
Ez pl egy előny lehet a dualban :)
Android alatt: Fájlrendszer gyökér/data és ott van a CE storage

A droidos TC nem a legkényelmesebb de egérrel kezelhető jól ha az ember megszokta és sok mindent meg lehet oldani vele. ( csak a beállításokban be kell állítani hogy root jogok mindenhol és akkor lehet vele kárt okozni :DDD )

[ Szerkesztve ]


tobias40
(addikt)

Tehát ha a bent hagyom az sd kártyát amin a régi CE van akkor melyik lesz az elsődleges?

Mert nekem az sd indul ebben az esetben!


mexel
(veterán)
Blog

Ha bent hagyod az sd-t vagy pent mindig az fog indulni.
De viszont ha azon a normál eredetui indítási mód van ( nem másoltad rá amit én zipben feltettem) az felül fogja írni a dual indítóját. 3 féle indítás nem működik egyszerre. Ha az eredetit kiveszed akkor csak a droid fog indulni amíg újból meg nem csinálod droid alatt az updetet ahogy már írtam sokszor.

( ezért érdemes a régi belakott SD-ről, penről elmenteni az aml_autoscriptet stb ami rajta van a ygökérben, majd felülírni azzal amit én raktam fel zip-ben és úgy indítani. A rendszer beállításai ettől nem vesznek el viszont a dual is működőképes marad.

Azt ekll megérteni hogy a "gyári " CE indító és a dual indító ütik egymást, ha a dual már működik utána a "gyári" törli a dual indítását. ( nem az adatokat csak az indítást! ) Ez 1 mozdulattal visszahozható.


tobias40
(addikt)

Librelec-et is megcsinálod így duál boot-ra?

Ha most van egyik boxomban az sd-n LE de felrakom a CE-et a leírtak szerint,nem kavar be semmibe igaz?


mexel
(veterán)
Blog

Nem kavar be, hiszen a LE az sd-n van. Azt kiveszed és ott az asztalon csak nem lesz vele semmi :) De ha elkezded használni azon a boxon amin a dual CE -van akkor ha elindítod a LE-t akkor utána nem indul majd a dual csak ha android alól újra indítod az update-t ahogy fentebb írtam.
( ezt kb szerintem eddig 10x írtam le :) )

[ Szerkesztve ]


RedCat
(senior tag)

Mini M8S II 905x 2 GB rammal.

"Egyértelmű lesz: megkérdezi hogy szeretnénk a CoreElecet telepíteni? Válasszuk az igent szerintem.
Pár pillanat alatt telepíti és a box kikapcsol."

Eddig jutok el. Kiveszem a sd kártyát és az android indul el. Mi lehet a gond?
Az uEnv.ini-t nem szerkesztettem, mert úgy látom ugyanaz a file van beleírva, mint ami az én boxomhoz is kell.

Hogyan tovább?


mexel
(veterán)
Blog

Előtte droid alól elindítottad az update fájlt emit írtam? Ha a box kikapcsol lehet mnégegyszer elindítani úgy hogy kiveszed az sd-t vagy pent, indul a droid és akkor megint berakod a pent vagy sd-t amin van ez a rendszer. Akkor megint megcsinálod az update rsézt. Ez a legeslegfontosabb része csak és kizárólag ezen múlik az indulása.

He ezek után sem indul akkor vagy nem volt hely a system-en és nem másolta fel, vagy a box recoveryje- vagy update.ja nem engedi lefutni a zip fájlt. Ezért kell egy olyan boxot szereznem ami ilyen hogy megtaláljam a megoldást. Addig nem tudok mit mondani.
Ha nem indul ( és 100% hogy mindent jól csinál valaki) akkor egyelőre nincs más megoldás, akkor az a box nem szerencsés egyelőre.

Az uEnv.ini tuti jó akkor ha elindul az sd-ről aCE, mert ha az nem jó akkor már az sem indulna el :)

[ Szerkesztve ]


tobias40
(addikt)

Értem,igaz már leírtad csak azt kérdeztem hogy melyik fog előbb indulni a dual vagy az sd kártya de ezek szerint az sd kártya..
Tehát igazából mindig az CE sd indul ha bent van a boxban .


mexel
(veterán)
Blog

Így van. Írtam már hogy minden úgy működik mint eddig, semmi nem változik. Ha van a boxban egy sd vagy pen egy rendszerrel akkor az indul általában. ( dualnal nem mindig igaz, de általában igen, viszont akkor az felülírjaa dual indítását. ( 11x)


RedCat
(senior tag)

Megcsináltam 2x is android alól a frissítést + 2x CE alól a telepítést az addon-al. A helyzet változatlan...


mexel
(veterán)
Blog

Akkor sajnos a fentebb írt eset valószínű :( A fájlok fent vannak a systemen egyébként? ( pl droid alól látod tc-vel.) Ha azok igen akkor csak a recvery vagy update rész nem müxik.
Keresem a megoldást hogyan lehetne átverni ezeket a rendszereket hogy mindenképpen frissítsék az update-t. Sajnos van néhány típus vagy éppen fw ami nem enged semmit frisíteni a gyári update-n kívül :(

Próbáld meg esetleg a másik fájlt ami még feltettem, abban csak kettő van. De az sem fog segíteni ebben az esetben szerintem.( sőt szinte biztos)

[ Szerkesztve ]


RedCat
(senior tag)

Igen a fájlok fent vannak a system mappában. Nincs más program amivel ki lehet írni ezt a boot részt? Vmi recovery programmal?


mexel
(veterán)
Blog

nem ez nem kiírja, hanem átállítja az uboot-ot. ( ahogy a gyári CE sd-n lévő aml_script is csak az úgy hogy az az sd-n keressen először.
Próbálom kitalálni vagy inkább utánajárni/kérdezni hogy mi lehetne a megoldás arra hogy elfogadja ezt is.
Normál esetben működik, de sajnos ahogy létszik van pár box ahol nem.


fpunto
(csendes tag)

Tapasztalatok!

X96-II mini (905x 2/16) teljesen rendben van.

Tronsmart S95 Telos (905 2/16 minix rom) töröltem 1-2 alkalmazást, a system-en 200MB hely,
install_dual lefutott KODI alól és kipróbáltam kézzel indítva is - rendben lefutott. Újra induláskor csak az ANDROID indul el.

MXQPro (905 1/8) instal_dual futtat KODI alól, majd kézzel is. Hiba nélkül lefutott.
Indítás után csak a MXQPro felirat jelenik meg és kész. SD-t visszatével indul a CE.

Most itt tartok. Még van egy VORKE Z1 (912 3/32), de egyenlőre ezt nem bántom.


mexel
(veterán)
Blog

Köszi az infókat!

De ugye az megvan hogy nem az install_dualt kell többször indítani, az nem csinál az égvilágon semmi mást, csak az sd ről vagy penről felmásol kb 3-4 kis fájlt a belső memóriára.
Amit futtatni kell az az "ezt_inditjuk_androidbol.zip" fájl, amit android alól kell futtatni úgy hogy előbb indítjuk a droidot és utána tesszük be az sd-t vagy a pent. Akkor újraindul a rendszer sd-ről vagy penről, és kikapcsoljuk és kivesszük az sd-t.
Olyan sd-t ne tegyünk már be amin a hagyományos CE van mert az törli az indítási megoldásunkat.

Ha ezek után nem indul semmi sd- nélkül akkor kel visszaraknoi pl egy gyári CE-t és a fogpiszkálós módszerrel indítani. Az akkor visszaáll az eredeti állapotra.
Akárhányszor resettel indítunk, mindig az utlsó verzió marad meg. Tehát ha a gyári CE-t indítjuk akkor az marad, és nem fog a dual indulni, ha pedig a dualost indítjuk az marad meg.

Kb mint a katonaságnál, mindig az utolsó parancs érvényes.
A Dual addig működik amíg nem lépünk be pl resettel a recoverybe vagy nem indítunk el egy "gyári" CE-t vagy LE-t, mert azok átírják a dual autoscript parancsát. Akoor mindig újra kel futtatni android alól aztaz autoscriptes zip fájl. ( azt tartalmazza)
Nem tudom máshogy körbeírni :)

Persze vannak boxok amin nem fog menni sajnos így valószínűleg, de kb 90 %-ban mennie kellene ha mindent jól csinálunk.

üzenetek