üzenetek

hozzászólások


Meridian
(aktív tag)

"Repülhetünk egy és többszemélyes hajókat, melyek közül az utóbbiakra segítségül hívhatjuk barátainkat pl. a lövegek kezeléséhez, vagy felvehetünk NPC-ket, sőt akár játékosokat is. Ez utóbbihoz egy ingame contract rendszer áll majd rendelkezésünkre, mely biztosítja, hogy az alkalmazott se maradjon fizetés nélkül, és amelyen belül a szerződés lejártakor a két fél értékelheti egymást, s később a kapott feedback alapján már könyebb megkülönböztetni a megbízható segítőt illetve munkaadót a megbízhatatlantól.
A játékban megszerezhető legnagyobb hajókat igazán csak a guildek (corporationok) engedhetik meg maguknak, a hatalmas fenntartási költségek, és a 10-20 akár 50 fős legénység miatt."

Na, pont valami ilyesmiről beszélgettem egy haverommal, hogy az EVE online helyett valami ilyesmi jellegű játék kellene, ahol a guild építhet saját csatahajót (ez megvan az EVE-ben is), de annak irányításában akár többen, vagy sokan is résztvehetnének.

Pl egy csatahajón lehetne a helyszínre utazni (mert nagyobb a hatótávolsága - kb mint a SW-ből a Csillagrombóló vs Tie Fighter), ami egyben szállítja a vadászgépeket is - ezeket külön játokosok szólóban irányíthatják ( és mekkora feeleing lehet már az, mész a hiperűrben egy hajón, miközben a saját kis gépedben várod az érkezés, kilépsz a hiperűrből, beáll a hajó pozicióba, kinyilnak a hangárok kapui és a játokosok a vadászgépeikkel kirajzanak a hajóból, de közben a nagy szállítóhajót is többen tovább irányítják, mivel ez egyben egy csatahajó is) de mások meg a csatahajón tevékenykednek. Pl a sérült hajókat, vagy mentőkapszulákat vonósugárral elkapni, bevontatni, és "elsősegéylt " végezni, hoyg aztán egy újabb vadászgépbe ülhessen a pórult jár pilóta és mehessen ki tovább durrogtatni :) de ugyanígy a lövegtornyokba is emberek lehetnének, stb, stb.

Amúgy az egész nyilván az eredeti SW hagulatát idézi, és pont ez az ami nagyon hiányzik a EVE Onlineból, mert az inkább egy gazdasági technikai szimuláció - aminek szintén megvan a maga feelingje, de kevésbé akciódús...


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Van itt még némi info:[link]


Shing
(őstag)

Jó leírás, kössz h felvilágosítottad a népet. :DDD Ilyen irányba kellene haladnia a játékiparnak. Összetett, érdekes játékmenet amiben rengeteg potenciál van. De hát amíg meg is kapják a 10 pontot az interaktív mozik, addig ne várjunk mást.


mrhitoshi
(veterán)
Blog

Engem érdekelne. Meg is venném a végleges verziót, de a dátum nagyon baljós. A tervezett teljes megjelenés 2014 vége- 2015 eleje.
Mass Effect 4 nehogy közbeszóljon. ;]


Szőrös 
(veterán)

Ez hogy jön ide ?


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

A kettő nem fedi egymást, eléggé különböző játékok.
A támogatók pedig már sorban kapják majd a game modulokat.


mrhitoshi
(veterán)
Blog

Nagyon félreértettetek. :DDD
Meg akarom venni a ME4-et, de ha egy időben jönnek, akkor csak az egyik marad.


Teasüti
(veterán)
Blog

Amiről beszélsz az engem inkább a Csillagközi rombolóra emlékeztet.
Na azt fasza lenne lemásolni. :K
De legalábbis a legénység óriási munkáját és hősies tettekre való lehetőséget, ami látható a sorozatban.

[ Szerkesztve ]


MerLinh
(senior tag)

na jó de az nem jelenti hogy később nem veheted meg, és mivel ez mmo, nem fogsz lemaradni semmiről =)


huskydog17
(addikt)
Blog

Köszönjük a leírást! :R
Nekem az írás alapján nagyon hasonlónak tűnik, mint az X széria.


Drenadar
(veterán)
Blog

Támogasd most a fejlesztést, és majd megkapod a játékot :-D

Problem is solved :-P


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Csak ez ugye multi/mmo. De legalább olyan részletes lesz söt sokmindenben tultesz a x-en.


ViZion
(félisten)
Blog

Köszi az új cikket. Te egy kicsit nem beleőröltél-e? ;] :DDD


kriszpontaz
(veterán)

Szerintem én mindkettőbe beinvesztálok. Most kezdtem újra az ME sorozatot, legyen addig mivel elütni az időt :D.


mcsabee
(senior tag)
Blog

Kickstarteren 2.1 millió jött össze, nem pedig több, mint 5 millió.

Az a rész kicsit csalóka, hogy az eddig összegyűlt pénz töredéke lenne egy AAA kategóriás játék költségvetésének. A GTA 5-tel, Assassin's Creeddel nem versenyezhet, de egy átlagos AAA játék nem is annyiból készül, mint azok, 10-50 milliós költségvetés már AAA kategória, plusz marketing. Marketingre nekik nem igazán van szükségük, a játék potenciális közönsége a megjelenésig értesülni fog a cuccról, az átlagos konzol gamer meg nem célpont.


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Á nem, csak tényleg minden cikknél felmerülnek ezek és hasonló kérdések...


ViZion
(félisten)
Blog

Azért van ennél rengeteg drágább game: [link], [link], link és ezeknél nincs is átszámolva "mai" dollárra. Jó közép mezőny, reméljük elég lesz. Marketingre kell költeni, arra indig kell. Aki nem hirdet, az nincs, sajnos ez van. Persze olcsóbban megússza, gondolom nem lesznek nagy rendezvények, stb... de az érdeklődést fenntartani, híreket publikálni, stb. szintén erőforrásokat köt le, tehát nincs ingyen.


wednesday
(őstag)

Ez a szerencse, hogy nem kell komoly reklámtevékenységet folytatni. A mostani kiadók által finanszírozott AAA címek költségeinél a reklám, marketing elérheti a 70%-ot is a teljes költséghez képest. Egy GTA V-nél simán elképzelhető, hogy a 250 millás keretből 200 millió volt a reklám.


Drenadar
(veterán)
Blog

ez nekem olyan, mintha nem bíznának a játékban... mintha mindenki képébe akarnák tolni hogy na itt a gta új része... holott már magának a névnek el kellene adnia a játékot, főleg ha azt nézzük, hogy ez már az 5. része.

Mondjuk a SC is költ reklámra, ha úgy nézzük az összes kiadvány reklám...


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Meg a rendezvényeken való megjelenés is reklám, szóval azért van költség, de közel sem akkora.


Drenadar
(veterán)
Blog

igen remélem tvben meg youtubeon nem fogok ilyen reklámot látni... kiábrándító lenne...


big-J
(őstag)

A gyűjtés már a kickstarter előtt elindult a saját honlapjukon. Addig is mindenki kérdezte miért nem rakja ki kickstarterre, de nem került ki. Aztán az első generációs honlapjuk a nagy bejelentés után nemsoká összeroskadt.
Ezért amíg az új, terhelhetőbb honlap elkészült, elindították a kickstartert hogy a hírverés nem menjen kárba.

Egyébként a kezdeti vonakodás oka az volt, hogy míg a KS ~10% saját rész von el, direkt befizetéssel ~3%-ot kell adjanak paypalnak, hitelkártya szolgáltatóknak.

[ Szerkesztve ]


haxiboy
(addikt)
Blog

Maradok az EVE-nél :D


mcsabee
(senior tag)
Blog

Nem mondtam, hogy nincs drágább játék ennél, pusztán azt említettem meg, hogy csalóka az AAA kategóriás játékok fejlesztési költségének töredékét említeni, mivel a legtöbb AAA játék nagyjából ennyi pénzből készül, plusz mínusz néhány millió (és még ki tudja, hol van ennek is a vége, lehet majd 40 milliónál áll meg, vagy ennél is többnél). Ahogy a te linkjeid is mutatják, van kb 20-25 ennél jelentősen drágább játék, ami elképesztően kevés, lévén évente több játék jelenik meg az AAA kategóriában, mint 20-25 (jóval több, ennek a duplája csak a komoly érdeklődésre számot tartó játékok száma), és ezek a listák is 10-15 évre visszamenőleg nézik az összegeket. Tíz évnél az kb 400-500 (ha nem több) komoly AAA cím, amiből csak 20-25 jelentősen drágább, mint ez. Nem számottevő.

Természetesen kell valamennyit költeni marketingre, de nem a "szokásosnak mondható" 50%-ot, hanem jóval kevesebbet. Ez a játék rétegjáték, így nem kell eladni mindenkinek, mint a legtöbb AAA játékot. Specifikus csatornákon lehet hirdetni, olyan helyeken, ahol "szinte ingyen" megtehetik ezt egy GTA 5-höz képest például, ahol ugye egy komplett épületet is átfestettek. Plusz pont ezért, mert rétegjáték, szájhagyomány útján terjed, a hírek, előzetesek pont azokat célozzák be, akik a potenciális közönséget jelentik. Nincs szükség arra, hogy a komplett GameStop üzletláncot kiplakátolják, hogy az average joe-k kikönyöröghessék a szüleiktől a Star Citizent.


ViZion
(félisten)
Blog

Szerintem ugyan azt mondtuk... :D
Tény, hogy nem kevés pénz, reklámra is kevesebbet költenek, de várjuk meg a végét, mjad a konkrét számokkal. Remélem megy még feljebb, lesznek még ladikok, bolygók, stb


.LnB
(titán)
Blog

Napok óta terveztem a cikk elolvasását, most végre sikerült. Tetszik, és a játék is, szerintem fizetés Digital Mercenary tulajdonos leszek :)
Az a Gift rendszer amiről egy korábbi topic-ban beszéltünk az mi is? Azzal mit kapok meg?


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Ha original backer veszi neked a csomagot, akkor ugyanazt ami a digital mercenary-ban van megkapod olcsóbban 5$-al, és kapsz a hajóra lifetime insurance-t


Szőrös 
(veterán)

occsóért megszámítom neked testvírem

:DDD


.LnB
(titán)
Blog

Azta honnan szereztél te ilyen hangulatjelet? :Y :C
Gondolom 5$ az az "olcsó" ? :D


.LnB
(titán)
Blog

Az lenne a kérdésem, hogy aki előfizetett már, az kap valami hírlevél félét a készítőktől? Vagy valamilyen információt?


Malibutomi
(nagyúr)
Blog

Minden héten hírlevél, minden pénteken egy 40-60 perces youtube műsor [link], ami összefoglalja a történéseket, bemutatnak egy-egy tagot a készítők közül, válaszolnak a fórumról kérdésekre stb.
Ezen kívül nagyon aktív a saját fórumuk, ott is lehet kérdezni a developerektől.


.LnB
(titán)
Blog

Youtube már megvolt, azt nézegetem is manapság.


.LnB
(titán)
Blog

Mantle támogatás bejelentve! Örülök neki mert 7770-em van, remélem játszható sebességgel fog futni. :C


shogilaslow
(tag)

Érdekesen hangzik :)

Jó GY.I.K. :)


Zyrius
(aktív tag)

Köszi :K a cikket, azt hiszem én is bedobok 35-40 dodót a srácoknak... valamiért úgy érzem, hogy ez az egész nagyon nagyot fog szólni!


bulldog51
(csendes tag)

Sziasztok

Jelenleg milyen előnyei vannak ha original backer vesz nekem csomagot ?

Maga a játék egy álom lenne, bő 20 éve várok egy hasonlót !


bulldog51
(csendes tag)

Ha már nekem nincs benne előny, de neki lenne, akkor is inkább azt választanám :)


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

wow :C mondhatni nincsenek rá szavak. 10/10

következőnek mehetne egy GTA style dolog is, hasonló megvalósítással...

[ Szerkesztve ]

üzenetek