[Re:] [olloczky:] Zajos szomszédok - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


updog
(senior tag)
Blog

2 felnőtt ember nem tudja a gyerekét csitítani

Azért azt különböztessük meg hogy egy hat hónapos hasfájós gyerekről van-e szó, akivel a szülei is szívesen megbeszélnék hogy fél éve minden nap ordít két órát, most már jó lenne ha abbahagyná, persze ritka hogy ezt megérti... vagy egy neveletlen 6-8-10 évesről aki ordítva veri magát a földhöz ha valami nem úgy van ahogy ő akarja.

És még ez esetben is vannak más lehetőségek, van a mi házunkban is egy 6 éves forma srác, akit az ötödiken is hallok már a parkolóból, amikor hozzák haza... Amikor még új lakó voltam, egyszer beszálltak mellénk a liftbe, én rutinosan megnyomtam a gombot, a gyerek azonnal agyérgörcsöt kapott és hisztirohama lett hogy nem ő nyomhatta.

Majdnem tettem egy megjegyzést az anyukájának, de a szeme mindent elárult... szóval óvatosan az ilyen gondolatokkal.

A másik, engem is rohadtul zavar a felső szomszéd kopogása, ha nem beszéltem volna már vele erről, azt hinném szándékosan oda****sza minden lépéskor a sarkát.

Voltam fent, a standard 50 éves, kvázi üreges faszerkezetű padló van a tizenpár centis födémen (mint általában mindenhol), vannak szőnyegei is. Ő is hallja a felette lakót, szerintem én is lehallatszok (főleg a gyerekek ha szaladgálnak). Ennél többet nem tudunk tenni, ez a panel...

[ Szerkesztve ]


Ghoosty
(őstag)

"Példa: 1,5 éve költöztem be a lakásomba. A beköltözés után 2 nappal (már nem pakoltunk semmit) kaptam egy példányt a házirenddel, amin az állt, hogy "OLVASD EL ÉS TARTSD BE". Máig nem tudom, hogy ki írta és mi zavarta. Pedig szavamra, változttam volna :)"

Miből gondolod, hogy baja volt? Ez alapján én annyit látok, hogy jött egy új lakó és kapott egy példányt a házirendből. Amit nyilván be kell tartani. A csupa nagy betű meg nem minden esetben jelent kiabálást/felháborodást. Persze írhatott volna szép hosszú levelet is, de a lényeg ugyanez.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Az új lakónak csak be kel tartania, míg a régi betartatja. Az nehezebb! :D


Eastman
(őstag)
Blog


+

facebook.com/pesticetli

[ Szerkesztve ]


Spet
(addikt)
Blog

Akkor csak, hogy lásd a teljes képet (és ne csak a levegőbe írjak):
- gyerek már rohangál, abban a korban van (hallgatjuk ezt jó fél éve)
- ha kapja a lábas kismotort, akkor néz ki a fejéből mint borjú az új kapura, hogy mit kell csinálni (többször szálltak már ki előttem liftből, kellett a gyereknek 10-15 másodperc mire kievickélt 1,5 métert magából)
- ha leviszik játszótérre (mellettünk van rálátni ablakból), akkor szülő áll egy helyben mint a tuskó, aztán gyerek is megáll és nézi a szülőt. Ebben nem fárad el, hogy utána ne felettem dübögjenek.
- kulturáltan több alkalommal lett szólva nekik, szintén úgy néznek ránk mint borjú az új kapura (ja ők nem hallanak semmit)


Avicularia
(addikt)

más: furcsa, hogy még nem jött senki a "szexeljetek vissza még hangosabban" hülyeséggel, de örülök

Erről jut eszembe, örök emlék.
95-ben történt, én 26, volt nejem 23 volt. Hozzánk is lejött egyszer a felettünk lakó kb. 45 éves nő és becsöngetett. Elmondta, hogy túl hangosan ágyazunk, amit elsőre nem értettem, mert egy kihajtható szivacsos kanapén aludtunk abban az időben és ha dobáltam volna se lett volna hangos. Aztán leesett, hogy arra gondol hogy hangosan szexelünk. Mondom a nejemnek, hogy jöjjön már ide, mert a felső szomszéd szerint hangosan szexelünk. Erre kijött a nejem és közölte a nővel, hogy jöjjön le este, és én majd jól megdugom őt is és akkor nem fog panaszkodni. :D
Nő tök vörös arccal szó nélkül elhúzott, két hétig ezen röhögtünk. :D


bkercso
(nagyúr)
Blog

Meg is válaszoltad, miért csak egy cetlit dobnak egymásnak az emberek. ;]


Eastman
(őstag)
Blog

ENNYI ! :D


Ghoosty
(őstag)

Azért kíváncsi lettem volna, hogy ti mit szóltok, ha tényleg lejött volna, hogy "Akkor jöttem nyomni az édeshármast".


Avicularia
(addikt)

Megoldottuk volna, de erről inkább nem írnék itt nyilvános fórumban, kiskorúak is vannak itt :)


updog
(senior tag)
Blog

Nem is azért mondtam mert nem hiszem el, vagy nem láttam/hallottam még ilyet.

De mit tudnál csinálni? Látod, ahhoz is hülyék hogy megértsék a problémát.

Ráhívod a gyámügyet mert bamba a gyerek (és a szülő)? Kötelezed napi fél óra rohangálásra odakint?

Egyszerűbb beletörődni. Ezt az egyet nem lehet objektív mércével mérni, és ez jól is van így.

Ha feljönne az alsó szomszéd, hogy hangosan dübörög a gyerekem (mert szokott, bár abban biztos vagyok hogy nem annyira sokat és durván mint amit téged zavar), elnézést kérnék és mondanám hogy már csak 16 év, nyugodjon meg én is azt várom :D


Ghoosty
(őstag)

Nekem is van fantáziám. :D


Somatom
(addikt)
Blog

Tíz óra elmúlt, ugye?
Kertváros, ugye?
Csendháborítás, ugye?
:DDD


Spet
(addikt)
Blog

Van olyan lehetőség: hozok otthonról egy 15x15-ös gerendát és elkezdem verni a mennyezetet, hogy érezzék a törődést ők is. Ha azzal mennék neki a betonnak, biztos hallanák ők is ;]

16 év múlva meg kezdődik a 2-es fázis? :DDD


vamzi
(őstag)
Blog

28 évet húztam le panelban, ebből 6 évet kollégiumban, ahol eleinte 6-an, végül hárman laktunk egy szobában, így mondhatni immunis lettem a zajokra. Amit sosem tudtam elviselni az a kutyaugatás és igazából csak ez az egy dolog, ami a 28 év vége felé kitudott forgatni magamból. A megoldás az lett, hogy napközben felvettem a kutya ugatását, letisztítottam a felvételt, felerősítettem, végtelenítettem és visszajátszottam abban az időben a házimozin nagy hangerővel, amikor a tulajdonost zavarta. Ezt követően kicsit gyakrabban vitték le a kutyát sétálni és így jelentősen kevesebbet ugatott.

Aztán 3 éve elköltöztünk családi házba, ahol már semmi sem zavar és én sem zavarok senkit.


bkercso
(nagyúr)
Blog

:C :C :R


Simi37
(őstag)
Blog

Zajos szomszéd az itt is van de picit másféle. Egy nagyobb nyitott udvar van tőlünk kb 70 méterre légvonalban. Valami kisebb oktatási intézmény van a közepén. Olyan 500nm a telek azon része ahol nem az épület áll és ott van 8 kutya akik mindig máskor egyszerre vagy felváltva ugatnak de jellemzően este 11 után. Szerencsétlenségemre pont odanéz az összes ablak a lakásból. Szaladgáltunk vele mindenhova de valakivel jóban lehet a tulaj, mert minden lepattant róla. Hát az lett a megoldás, hogy minden nap füldugóval alszom.

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

a szexeléshez egy dolgot tudok javasolni, mivel szerintem semmi nem lesz hatásos:
megkérdezed a pasit négyszemközt, hogy eddig csak éjjel kettőkor ment a műsor, most meg már délután is, mi történt?

a zajhoz meg annyit, hogy vagy beletörődsz, vagy költözöl, más nem szokott megoldás lenni.


Somatom
(addikt)
Blog

Van egy harmadik megoldás is. Az ellentétes hanghullámok kioltják egymást. Nehéz eltalálni, de nem lehetetlen. Egyszer szóltam egy szomszédnak, hogy nekem sokkal kényelmesebb lenne, ha nem tolnám ki az udvarból a Harley -t, hanem az ablakánál bemelegíteném. Értette, így nem kellett kísérleteznem a kioltáshoz megfelelő fordulatszám eltalálásával. :)

[ Szerkesztve ]


Kolondrum
(félisten)
Blog

Mindenki máshogy van nevelve. Amikor találkozik A és B verzió egymással egy helyen és időben. Pont pár napja mondta a szomszédunk, hogy mi ritka csendesek vagyunk, igaz ez kertes ház, más vonalon értette.
Itt mondjuk vasárnap délben benzines permetező, este 9-kor láncfűrész ami okoz némi feszt. Előbbi simán csak kijött permetezni a nagyvárosból és nem ismeri a helyi szabályokat, utóbbi meg passz. :DD ritka.

[ Szerkesztve ]

üzenetek