üzenetek

hozzászólások


SunyaMacs
(aktív tag)
Blog

Ha megnyomod a bekapcsoló gombot, átugordja azonnal azt a képernyőt, összesen 2x kell egymás után. Ha visszazárod a bootloadert, akkor elméletileg eltűnik.
#29360: Akkor nekem ezért nem ment egyszer az OTA frissítés, én a gapps-re gyanakodtam. Szeptember óta nem is frissítettem az LOS-t :D


SunyaMacs
(aktív tag)
Blog

Ajánlom az IFIXIT leírását, elég mutatja a lépéseket. A hármas pontban mutatja, hol vannak a pántok, amik tartják és hogy alul hol nem érdemes feszgetni. Nekikezdésnek a hangerő és slider gombok közötti részt ajánlom, utána jobb oldalt lent. Persze mielőtt nekikezdesz, ne felejtsd el kiszedni a SIM tálcát :)


UberMutant
(őstag)

még annyit, hogy a tapadókoronggal húzás sokat segített a "pengető" benyomásában , amit fentről lefelé / majdnem függőlegesen érdemes nyomni, nem vízszintesen oldalról.
viszont tényleg vigyázni kell, hogy ne a képernyőt kezdje szétszedni az ember ( az ifixit leírásban külön felhívják erre a figyelmet).

sajnos én kifelejtettem a leszorító pántot összerakáskor, remélem nincs rá szükség a mindennapokban.

[ Szerkesztve ]


#30610944
(tag)

TWRP az 3.3.1-1 volt. ez a legujabb azt hiszem.
Egy frissitest csinaltam mar OTA-n gond nelkul.
Mit jelent az, hogy titkositva van a telefon?


PistiSan
(addikt)

link Nálad itt gondolom nem ez van.


#30610944
(tag)

Ja nem az van nalam, de ezt hogy tudom bekapcsolni meg gyakorlatilag mit jelent?

Amugy most jott egy OTA frissites az elobb.

[ Szerkesztve ]


SunyaMacs
(aktív tag)
Blog

A belső tárhely titkosítása fájlrendszeri szinten, amihez a telefon indításkor meg kell adni a mintát / PIN-t, ami feloldja (és ez független a képernyőzártól, de amúgy lehet ugyanaz), enélkül csak egy katyvasz lenne a direktben kiolvasott adat. A Linux kernel dm-crypt titkosítási eljárását használja hozzá.
A TWRP-ben is fel kell oldani ahhoz, hogy hozzáférj a tárhelyhez.


#30610944
(tag)

Van errol valami leiras valahol? Erdekel ez a dolog. Lehet megcsinalnam magamnak is.


PistiSan
(addikt)

Ha nincs titkosítva a telefonod, akkor ha el hagyod/el lopják, akkor be kapcsolják, és akár twrp alól simán le tudják menteni a telefon teljes tartalmát.
Ha titkosítani akarod ezt olvasd el előtte mindenképpen: link Ha esetleg ezek után titkosítasz a gyári twrp-vel, írd meg volt e gond, remélhetőleg javították már. Örülnék ha lehetne friss twrp-t használni.


#30610944
(tag)

Amugy azt vettem eszre, hogy amiota fent van a Lineage OS azota eszmeletlen sokat javult as akku teljesitmenye. Amig aludtam csak 1 szazalekot merult standby-ban. Ez nagyon rendben van. És napi szinten eleg egyszer tolteni a korabbi 2-3 helyett.
:Y


PistiSan
(addikt)

Én 2 naponta töltöm általában, de keveset is használom, inkább üres járatban merül a telefon, igen jobban gazdálkodik az akkuval szerintem is az LOS. Amúgy az is lehet, hogy mivel teljesen újra raktál mindent, a sok évek alatt felgyűlt szeméttől meg szabadult a rendszer, sokszor egy újra rakás, vagy gyári beállítások visszaállítása csodákra képes.


#30610944
(tag)

Teljesen szuz rendszer volt rajta mielott felraktam a Lineage OS-t. Kislanyom hasznalta csak meseket nezett rajta.
En arra tippelek amit te is mondtal, hogy joban gazdalkodik as uj rendszer as energiaval, plusz a Google appok hianya nagyon pozitiv hatassal van szinten az akkura.


PistiSan
(addikt)

Ja, hogy te nem raktad fel a gapps csomagot? Én még ezt nem mertem meg lépni, amúgy én is azt hallottam, hogy jó hatással van a teljesítményre.


#30610944
(tag)

Pont a privacy resze miatt raktam fel. A google meg nem tul privacy.
😃


PistiSan
(addikt)

Ami nekem hiányozna, gmail, telefon számok szinkronizálása, drive, google kepp, meg egy csomó app aki a play áruházban elérhető, de az f-driodban mondjuk nem, banki app is hiányozna, apkmirrorrol meg nem szívesen szedek le ilyeneket. Egyenlőre úgy érzem magamat szivatnám a google appok nélkül. Nalad mi a helyzet ezekkel a dolgokkal? Nyugodtan fejtsd ki, nem annyira aktív már a topic hogy szóljanak egy kis off miatt.


#30610944
(tag)

Most raktam ujra a masik telefonom. Arra sajnos nem tudom feltenni a Lineage OS-t mert a bootloader nem nyithato ki. Ott pl. ugy laktam be, hogy nem adtam meg Google account-ot es minden Google app-ot disable-re raktam.
Siman exportaltam minden fontos dolgot mielott ujraraktam es csak beillesztettem az export file-t es meg van minden. Egyedul a Google Play Store-ban megvett appjaimat nem tudom visszavarazsolni mert ahhoz be kene lepnem a Google fiokomba amit nem akarok. De mindenre van ingyenes Open Source alternativa hala istennek. Talan
Siman tudok pl. letotleni appokat ha akarok a Play store-bol anonymuskent (Auror Store, de az Fdroid is jo store) Google account nelkul, csak fizetoseket nem tudok.
Szoval nagyjabol minden megoldhato.


noorbertt
(őstag)

Ezekre ott a opengapps. Van nagyon minimális verzió is belőle, azért a banki appok nélkül már nem is olyan okos az a telefon..


#30610944
(tag)

Banki app nelkul is siman van elet. A banki appok majdnem ugyanugy neznek ki, mint ha bongeszobol mobil nezetben toltened be. Szoval sokat nem veszit az ember ha bongeszobol hasznalja.


PistiSan
(addikt)

Ezt használom en is, pont ezt mondtam a kollégának, hogy én nem tudnám jelenleg elképzelni a telefonom ilyen google szolgáltatások nélkül. Leginkább a play store kínálata hiányozna. De drukkolok a huawei-nek a HMS hez, az nekünk jobb lenne, ha nem lennénk ökoszisztémához kötve.

[ Szerkesztve ]


#30610944
(tag)

Mondom a Play store potolhato Auror Store-al. Gyakorlatilag egy az egyben Play store copy. En onnan toltok olyan appokat amik az FDroid-on nincsenek fent. Hasznalhatod ezt anonymouskent es ugy tolthetsz le, kiveve a fizetos appokat, vagy akar be is lephetsz a google fiokodba es akkor mindent tolthetsz le.

üzenetek