üzenetek

hozzászólások


eFeMeR74
(senior tag)

Kb ugyan azt éred el. Csak ez gyorsabb és egyszerűbb.


eFeMeR74
(senior tag)

Vagy ahogy a kolléga ajánlja 1 factory resetel vagy valmilyen accu optimalizáló appal mint nekem( accubattery pro erősen ajánlott cucc)
Esetleg a play áruházból letöltesz eggyet amit utána törölhetsz is.
Pl: [link]


eFeMeR74
(senior tag)

Igazából egy teljes feltöltés és lemerítés. Az android rendszer monitoringozza az appok fogyasztást és egy ugynevezett battery.stat fileban tárolja. Új rendszernél ezek hibásan jelenek meg ezért fordulhat elő a gyorsabb merülés, lassabb töltés stb.
Legegyszerűbb szerintem egy kalibrációs app amit használat után törölhetsz is.
Leirás a kalibrációról és hatásáról:
[link] ;)


errorcode06
(őstag)

Kíváncsi leszek nekem mikor dobja fel (2003).


Zolii44
(tag)

Tudja valaki hogy a 13-as rendszeren, a fő képernyőn amikor balról jobbra húzom akkor bejön a Google keresés és a hírek. Ezt hol lehet kikapcsolni?


Cassi
(senior tag)

Beállítások -> Alkalmazások -> Alkalmazáskezelés -> Google, Letiltás gomb

Nem követtem az eseményeket, ezért meglepetésként ért, amikor ma reggel megjött a frissítés. Nagyon derék, egy piros pont jár a OnePlusnak.


Zolii44
(tag)

Köszi.

Közben nekem is felajánlotta a 14-es frissítést, felraktam, a 13.1-hez képest gyorsabb és gördülékenyebb, igaz csak 1 napot volt fent a 13.1. Nekem tetszik ez az új dizájn a 11-hez képest . :) Jól tudom hogy ehhez a telefonhoz 4 évig jár biztonsági frissítés?


eFeMeR74
(senior tag)

Igen, de 2020 tól ketyeg az óra :K


Cassi
(senior tag)

2024. októberben telik le a 4 év, ergó még kb. 1 évig lehet nyugodtan használni.

Elég barbár dolog egy ennyire jó telefont kidobni a kukába, de sajnos ez van.


Moleman
(addikt)

De miért kéne kidobni a biztonsági frissítés hiánya miatt a kukába? Ha nem frissült volna le magától 13-ra, én örökre 12-n maradtam volna, amíg az akksija meg nem hal.

A 10 éves telefonom a mai napig működik 4.4-gyel, a 7 éves előző telefonom is köszöni, jól van android 7-tel, amivel annak idején kivettem a dobozából. A laptopomat 12 évig használtam ugyanazzal a win7-tel, sose frissítek semmit, ha nem muszáj.
Legyen szó bármilyen eszközről, nekem eddig kizárólag a frissítések okoztak problémát, és nem azok hiánya.


sch_a
(addikt)

Tök jó, hogy működik a 10 éves telefonod, csak tele van sérülékenységgel. Én se szívesen használnék elsődleges mobilnak olyan készüléket, ami már nem kap biztonsági frissítéseket sem, ergo fokozott veszélynek vannak kitéve az adataid.

Kidobni persze nem kell, főleg amíg pl. LineageOS-ből ott vannak a heti buildek.


Moleman
(addikt)

Nyilván nem a 10 éves telefonomon vannak a banki alkalmazások (mert már fel sem lehet telepíteni rá), de egy android 12-vel ne kelljen már rettegni. :)
Mondom ezt úgy, hogy érzékeny vagyok az adataimra, de nem gondolom, hogy a biztonsági frissítések jelentenék az elsődleges védvonalat.


sch_a
(addikt)

Te tudod. ;) [link]


Moleman
(addikt)

Köszi, hasznos lista, végigpörgettem a címszavakat, android 13-ra is, NFC, AndroidTV, Samsung, Exynos, LG, szerencsére semmi olyan, ami érintene. A bluetooth szerepel párszor, de azt is csak akkor kapcsolom be, mikor épp ténylegesen használom a BT headsetet - évente kb kétszer. :)

Pont ezért mondtam, hogy nem ez az elsődleges védvonal, hanem pl az, hogy nálam se BT, se GPS, se NFC, se mikrofon, se kamera, se az adatkapcsolat nincs bekapcsolva, amikor épp nem használom, az alkalmazásoknak is csak egyszeri engedélyt adok, ha épp szükség van valamire.
Persze csak reménykedni tudok, hogy mikor látszólag ki van kapcsolva minden, akkor tényleg nem is fér hozzájuk senki. :DDD


sch_a
(addikt)

Na jó, én azt hittem okostelefonról beszélünk. :)

Az a baj, hogy van egy rakat library, class, amit a fene tudja, hogy pontosan mik használnak. Ráadásul privelege escalation esetén olyan mindegy, hogy te mihez adtál engedélyt... Sajnos hamis biztonságérzet, ha azt hiszed ezek miatt védve vagy. :( Nyilván nem arról van szó, hogy félóránként feltörik a telefonod, ha Android 12-n vagy, de épp elég csak egyszer benyelni valamit. Ezért mondom, hogy nem szívesen használnék ilyen telefont.

A banki alkalmazások meg remélem bizonyos frissítések hiánya esetén már nem is működnek. Legalábbis amennyire rápörgött a szektor az IT biztonságra, meg lennék lepve, ha nem így lenne.


Moleman
(addikt)

A banki alkalmazásokat, vagyis a Revolutot nem is értem, papíron az android 9-et most még támogatja, a barátnőm régi android 9-es telefonján látja is a play store, működik is. Az új telefonja sose látta, pedig az azt hiszem android 12.
Nekem a 8T 12-vel látta play store-ban, nemrég 13 alatt frissítenem kellett volna, és már nem látja...
Innentől semmi értelme az egésznek, mert ha nem akarod kidobni akár a zsír új telefonod, mert épp nem látja a play store-ban a Revolut appot, akkor apkmirrorról kell letöltened, ami máris nem egy életbiztosítás.

Más banki alkalmazással még nem volt semmilyen problémám semmilyen telefonon.


g0dl
(addikt)

Át lehet állni LOS-ra


Norby86
(őstag)

Milyen újdonságok vannak ebben az Android 14-ben? Megéri feltenni?


gazee
(tag)

Megkapta mindeni a 14es Droidot,
OTA-n?


errorcode06
(őstag)

Nem. Oxygen updater sem dobta még fel. Kb2003.

[ Szerkesztve ]

üzenetek