üzenetek

hozzászólások


talmida
(Közösségépítő)
Blog

Küldjek meghívót az itt megadott emailcímedre? Jofi, neked is? Vagy csak a receptet kéritek? Állítom, hogy sok hasonló jó receptet találtok akárcsak az én Pinterest oldalamon is. :K Szerintem érdemes regisztrálni. Én eddig semmi hátrányát nem láttam. A FB-omon se jelent meg semmi a Pinterest tevékenységemről. :B :N Szóval titokban lehet tartani ;] , ha a nagy nyilvánosságtól fél valaki. :B

A recept itt van angolul: :B Bocs, most nincs időm jobban lefordítani.

HOZZÁVALÓK
Ingredients
Crust: A tészta.
100g crushed whole wheat cookies (store bought or home-made) 100 gr darált süti vagy keksz
1 / 2 cup instant oatmeal (zabpehely)
3 tablespoons of brown =sugar barna cukor
pinch of salt= só
7 tablespoons unsalted butter, =melted olvasztott vaj
few drops of vanilla extract= vanilia aroma

For the filling: Töltelékhez valók:
40g powdered gelatine= zselatin por
1/4 cup water= víz
400g cream cheese, softened= krémsajt vagy inkább túró :B
250ml heavy cream 30% =tejszínhab
1 cup sugar (if you like more sweet add more sugar) cukor
1 tablespoon lemon juice =citrom juice
3 cups blueberries, washed and drained = áfonya

For the topping: Tetejére
250ml heavy cream 30% =tejszínhab
3 teaspoons of vanilla sugar =cukor
1 cup blueberries, washed and drained =áfonya

ELKÉSZÍTÉS
Crust: Tészta:
1. Mix together crushed cookies, oatmeal, sugar, salt, butter and vanilla. Press into the base of a 20cm
round x 9cm (8”x 3½”) springform pan and bake at 350°F (180°C ) for 12-15 minutes. Remove from
an oven and cool completely at room temperature.
Keverd össze a hozzávalókat, nyújtsd ki és tedd bele a sütőformába, majd a megadott hőfokon kb negyed óráig süsd.

Filling:
2. Soak the gelatin in a 1/4 cup cold water (for about 10 minutes), and then put on a fire and warp up,
stirring, until dissolved.
A zselatint áztasd be vízbe, kb 10 percig, majd melegítsd föl, kevergesd, amíg teljesen föloldódik.
3. Mix together cheese, heavy cream, sugar and lemon juice.
Keverd össze a sajtot vagy túrót a tejszínhabbal, cukorral és citromlével.
4. Puree blueberries in a food processor(a blender will work fine) and mix with cream cheese mixture. Egy turmixgépben keverd össze az áfonyával és a krémsajtos masszát.
5. Start stirring cheese mixture slowly, while pouring the warm gelatin, after ingredients have
combined, let it stand for a few minutes until it start thickens.
Óvatosan (LASSAN) keverd az egészhez a fölolvasztott zselatint, majd pihentesd addig, amíg besűrűsödik. Majd egyenletesen öntsd rá a tésztára. 4-5 órára helyezd az egészet a hűtőszekrénybe, de egész éjjelre is bent hagyhatod.
Now spoon over the mixture evenly into the chilled base, smooth the surface and refrigerate for about
4-5 hours, but best to leave overnight.
Before you unlock the spring form pan, run a knife around the edge of the cheesecake.
Topping:
6. Whip the heavy cream with vanilla sugar. Cover top of the blueberry cheesecake with whipped
cream and blueberries. Végül a keményre vert tejszínhabbal kend meg a tetejét.
Enjoy:) http://www.malacukierenka.pl

[ Szerkesztve ]

üzenetek