üzenetek

hozzászólások


Wolverine
(félisten)
Blog

Nagy általánosságban olcsóbb és finomabb; és nem tart több ideig, ha beleveszed, hogy a rendelés után mennyi idő múlva hozzák ki...


germanh
(senior tag)

ez igen :K
I <3 PIZZA :R


Akheron
(senior tag)
Blog

Igaz. :) Meg a meglepetések... sok pizzériával kapcsolatban úgy éreztem, hogy orosz rulettet játszom, főleg amikor valami húsosabb pizzát rendeltem. ;) Igazából összesen kettővel voltam megelégedve: az Avantival és az Unicornis étteremmel. Az Avantival azért akadtak gondok, de az Unicornistól mindig nagyon finom pizzákat kaptam. Persze akkoriban is voltak ilyen "prémium" pizzák, meg jóval drágább éttermek, de annyit már végképp nem ért meg nekem egy pizza.


Leslie_K.
(tag)
Blog

Nagyon klassz lett az írás!


footy
(addikt)
Blog

Uh de megéheztem :R

Majd ha lement az államvizsgám leírom a gyrosom receptjét :))


raczger
(őstag)
Blog

szépeka pizzáid, szívesen megkóstolnám:) huhh meg is éheztem nagyon, nem lesz ez így jó:S
amúgy tesóim szoktak még nagyon finom, jó és szép pizzákat csinálni, rendes cserépkályhában sül az hmmm az az igazi!


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

Dagasztáshoz én például tisztított csapvizet használok, sóból tengeri sót, lisztből kenyérhez a teljes őrlésűből kb.negyed rész teljes őrlésű rozslisztet, negyed teljes őrlésű tönkölybúzalisztet, + négyféle magot és még pár dolgot, de most sütöttem a titkos adalékaim nélkül és nem lett az igazi. :)
Pizzatésztát a fiam kedvéért csinálok, de ő nem csipázza a teljes őrlésű lisztet, ezért kenyérlisztből sütöm, a mennyiséggel nincs baj, mert elfogy három-négy pizza is a családban.
A gép nagyon jól megdagasztja, ha jól találom el, nincs egy kis tészta sem a kezemre ragadva, de kicsit ragacsosabbra gyúrva is nagy segítség, mert csak kis átgyúrással kell vesződnöm.
Sütni egyszerűen tepsiben szoktam, nálam a sütő alján, a lemezen van két cserép. Szoktam alá sütőpapírt tenni, úgy könnyen válik el a tepsitől.


Korcsii
(őstag)

ehh... most éheslettem... megyek is enni :)

egyébként jó cikk :R

[ Szerkesztve ]


Akheron
(senior tag)
Blog

Én is betettem egy járólapot, de csak közvetlenül a tepsi alá, hátra, mert ott égetett a gázsütő. :) A kenyerekhez lenmagot és/vagy szezámmagot szoktam adni, viszont korábban idegenkedtem az élesztőtől, így csak kelesztetlen kenyérkéket sütöttem, úgy negyed kilós méretig - mert afelett a sűrű tészta nem igazán sült át és száradt ki rendesen.

Mostanában meg inkább csak amolyan "placcs" fajta kelt lepényeket sütök: rádobom a sütőlapra a tésztát, kicsit megvágdosom, aztán hagyom, hogy teljesen szétkelje magát, amerre csak akarja. Nagyon tetszik az így kapott rusztikus külső. :) Tönkölylisztet én is szívesen használnék, de mindig felmegy a vérnyomásom, mikor meglátom az árcédulát. A mai napig nem értem, hogy mi kerül annyival többe benne...


Sanyi2007
(aktív tag)

Hello Akheron, ha jössz hozzám vásárolni számtech cuccot, és hozol ilyen pizzát, akkor máris egy jó alkupozicióban leszel! :)
Éljenek a reformkaját! :)


pdave
(aktív tag)

jó a szalámi a pizzára, csak sok sajtot kell rá tenni, és akkor nem szárad ki


Akheron
(senior tag)
Blog

Ezek szerint tényleg okkal drágább? Akkor ideje változtatnom a hozzáállásomon. :) Sajnos úgy tapasztaltam, hogy az árkülönbségeket legtöbb esetben az eredményezi, hogy az üzlet vagy a forgalmazó egzotikumnak könyveli el az árut: így lesz a bioboltban 400 forint fél kiló magyar szójabab, meg 300 forint a 120 forintos (nem bio) kukoricaliszt.


makso
(tag)

De jó neked,h ennyire ráérsz... :DDD


afterburner_
(őstag)
Blog

szepen nez ki a pizza, én kb 1 eve kezdtem el sütkérezni, többek közt pizza, de mostanaban kezdtem el langost is csinalni, nahmeg rengeteg etelt receptkonyvbol es nagyon szeretik a foztjeimet, legalabbis még senki nem halt bele, én mondjuk azert kezdtem el fozni mert meguntam nagymama zsíros, sűrűn ismétlődő főztjeit, nem bantam meg :D

első ranezesre baromi neheznek tunt nekem ez a sütés főzés dolog, de ha picit gyakorol az ember, csodákat lehet művelni a konyhában :DD

Grat a cikkhez!


Akheron
(senior tag)
Blog

Ez egy nagyon lényeges megfigyelés - tényleg ráérek. :) De ami még lényegesebb, az a ráérés oka: mivel szinte mindent magam készítek, sokkal kevesebbet kell költenem, így dolgoznom sem szükséges annyit. Szóval ahelyett, hogy jól fizető, de idegesítő munkával előteremteném a pénzt a késztermékekre, régi ember módjára különféle szakmákban igyekszem jártasságot szerezni.

Például sajtkészítéssel is elkezdtem kísérletezni. :) Forralással és savasítással a házi tejből nagyon egyszerűen lehet friss sajtot készíteni, csak az így készült sajt egyáltalán nem olvad hő hatására. Pizzára tehát nem használható, de rántani például ideális. Próbálkoztam már mozzarellával is, de azt nagyon elrontottam.

(Sajnálom, hogy csak albérletben, és társasházban lakom, mert így sok háztáji feladattal egyáltalán nem tudok megismerkedni.)


JOTI
(tag)

:)
Nekem kedvett hoztál a sütögetéshez ;)
Egyszer én is csináltam pizzád de szegényke nem akart megsüli :B
Széle már átcsapott a fekete színbe de a belseje még nyers volt...
de MOST már tudom a helyes utat :R :K


helkis
(addikt)

gratula! :R házhozszállítás van? ;]


philoxenia
(MODERÁTOR)
Blog

A valódi mozzarela tudtommal eredetileg bivalytejből készült, ami sokkal zsírosabb a tehéntejnél, a tehéntejeknél viszont az abrakoltatott, azaz szemes takarmánnyal etetett tehenek teje a zsíros. :)

üzenetek