üzenetek

hozzászólások


razorka777
(veterán)
Blog

Az amúgy is haldokló robotos táblagép fronton nem ez fogja megváltani a piacot. :)


Somatom
(veterán)
Blog

Haldokló? A Samsungnak a megjelenés után szüneteltetnie kellett az S8 és az S8 Ultra rendeléseit, mert nem tudott belőlük eleget szállítani.
Ezekre a Zs kategóriás vackokra nyilván nincs akkora igény.

[ Szerkesztve ]


joey04
(titán)
Blog

+1


<Adamsky>
(nagyúr)

Nem értem a "Zs kategóriás" besorolást, akárcsak a teszt kissé negatív, lekicsinylő hangvételét. Én márciusban vettem amazon-ról a 4/64-est Édesanyámnak 67e Ft-ért. Akkor én nem nagyon találtam jobbat a célra.
És, hogy mi volt ez?
• Huawei T5 10 leváltása
• 10"-os kijelző
• elég RAM és háttértár
• kis súly
• minőségi összeszerelés
• bloatware mentes rendszer

Atomstabilan működik, jönnek a frissítések, és jó esély van a droid 12-re is (legalábbis voltak ilyen hírek).

Egyébként 2021 szeptemberi megjelenésű a tablet. Hogy-hogy most került bemutatásra? :F


pècsimunkás
(addikt)

Annyira azèrt nem vacak. Nekem "ingyen" volt Realme Gt2 pro mellè egy 4/64- és, ès elèg sokat is használom.
Jó kézben fogni, szèp a kijelző, ès jó az üzemidő.


Somatom
(veterán)
Blog

12 egy tucat tablet.


Danipicur2
(tag)

Droidos táblagépek most is nyüzsögnek a High és Low Enden, középről koptak ki totálisan, ahogy ez a Realme is inkább a Low End vonalat erősíti :( Középen meg marad opciónak a 9. (Lassan 10.) generációs iPad, én már 1.5 éve nyúzom a 8. Gent nagy megelégedéssel.


erahurka
(félisten)
Blog

Elég negatív a teszt hangvétele, mintha eldöntötte volna az író, hogy első pillanattól fogva gyűlölni fogja ezt a terméket. Pedig a tablet topikban best buyként hivatkoznak rá 100-80k alatt ha a külföldi rendeléseket és a használt piacot nem vesszük figyelembe.


Sgr_A
(addikt)

Ott van a mi pad 5


razorka777
(veterán)
Blog

Középkategóriás jó ár/érték arányu táblagépekre gondoltam. :)
Az lemaradt a HSZ-ről.

A csúcskategória az rendben van, azt nem vitatom.

[ Szerkesztve ]


fatorzs
(tag)

90k-ért vettem májusban a 6/128 verziót, elégedett vagyok vele. Még idén lesz android 12 rá, biztonsági frissítést pedig, ha jól tudom 3 évig kap.


Donki Hóte
(veterán)

Kedves Bone123, a teljesítményteszt táblázatának fejlécében Samsung Realme Pad van, gondolom, hogy ez tévedés.


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Privát üzenet, hamarabb észreveszi. :)


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Részemről egy picit többért egy alap iPadet választanék .


hegedus001
(aktív tag)

8. Gen es alap iPadek már 100 k alatt vannak. Másfél évesek most kb. Sok sok év van még bennük. Igaz, csak 32 GB osak. De netflixre meg böngészésre több kint elég az is.


Dr.NX
(addikt)

Nézőpont kérdése. Én filmnézésre a Realme Padet venném. Könnyebb, olcsóbb, 4 hangszóró, bővíthető a tárhelye, és az 5:3 képarány miatt nagyobb a hasznos képterület (71% vs 56%, 2,4:1 szélesvásznú film esetében).
Amúgy nyilván jó az iPad is az ársávban, erősebb hardver, hosszú szoftvertámogatás, nagyobb fénysűrűség, stb.
Igazából nem egy kategória a kettő, csak méretben.


erahurka
(félisten)
Blog

Újonnan? :Y

#16Dr.NX: Jogos egyébként, most 4:3-as tabletem van és eléggé zavar amikor a fele fekete egy-egy filmnél. Általában mondjuk belenagyítok, de van hogy a tartalom fényképezése miatt ez nem opció.

[ Szerkesztve ]


hegedus001
(aktív tag)

Nem tudom ki akar 10-11” on filmezni. Csak van az embernek egy tvje. Eleve csak utazás közben kényelmes tableten filmezni. Szvsz. És éppen amiatt irtam a 8 as ipadet mert használtan nagyon is egy kategória. És teli van vele a net is.


hegedus001
(aktív tag)

Nem. Használtan. De ezt tök nyilvánvaló. Szerintem ezeket full nyugodtan meg lehet venni 2-3 évesen is, mert 5-7 év után is ugyan úgy működnek. Ha nincs megtörve akkor miért ne ? 1 év de max 2 után ez a csoda már sehol nem lesz…. Abszolút e waste kategória ez a tab.

Tényleg nagy kár hogy nincs középkategóriában semmi Androidon, ami ki is húzza 2-3 évig.


Noukoum
(veterán)

Ez nem a Nokia T20 kategóriája? Csak mert akkor ahhoz kéne hasonlítani, sajnos én is eléggé negatív hangvételűnek érzem a tesztet.
A sima iPad meg más állatfaj, megvannak annak is hibái.


worxland
(addikt)

Én spec 8"-on szoktam. TV-t nem cipelem magammal a konyhába, fürdőszobába...


erahurka
(félisten)
Blog

Én van hogy telefonon. Van egy hangulata ágyban sorozatokat darálni hordozható eszközökön.


Jonhy
(csendes tag)
Blog

Február végén vettem egy 4/64 verziót, elején nagyon rosszul futott és a támogatás se volt még biztos, hogy meddig lesz, de 70 ezret megért majd ahogy egyre többen vették (gondolom Indiában) jöttek a szoftveres javítások egymás után és mára sikerült optimalizálni nagyjából elég jóra. Bár ha gesztus vezérléssel használom akkor azért megakad az animáció.


bostone
(addikt)
Blog

Elég kuka a gesztusérzékelés.


janeszgol
(félisten)

Ha nem lenne tabletem, akkor a legkisebb kiszerelést megvenném újságolvasósnak a remek üzemidő miatt. (Sok újságot olvasok.)


chakram6706
(csendes tag)

Jó neked. A hivatalos csomagban a 3/32-es volt benne. S bár itt lehúzzák rendesen, szerintem nagyon okés. A rendszer nem akad, böngészés megbízhatóan gyors. S ez nem gamer tab, de azon játékok, amikkel játszom, elfutnak rajta... Szerintem simán használható, idegeskedés nélkül! :C


Danipicur2
(tag)

Nekem megjelenése után pár hónappal későbbről van, ergo lassan 1.5 éve egy 8. Gen iPadem, a mai napig szupergyors, 3 app elmegy egyszerre (Youtube videó, mellette a Discord és egy kis ablakban ez a weboldal) és nem laggol, emellett sokszor megy 0-tól 100-ig, illetve sokat nyomkodom és még mindig 93%-s az akkuállapota, szóval azzal se lesz gond :K


Essentials
(aktív tag)

Szerintem rohadt jó dolog hogy ilyen tabletekkel is foglalkoztok, mert az árszabásuk, és gyártói PR miatt simán eladják magukat a hazai piacon, vagy csak megtévesztenek embereket, miközben egy értelmes tesztet sem néznek meg, vagy olvasnak róluk. Igenis fontos tudni hogy mindennek megvan az ára ( még az olcsóbb árfekvésnek is ), és utána mérlegelni, hogy kinek mi mennyi pénzt érhet meg. Remélem a jövőben lesz több tablet teszt is az olcsóbb, vagy ( még ) kevésbé hírneves, de itthon terjeszkedni akaró szegmensből. :P

[ Szerkesztve ]


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Mediatek Kompanio minek lett ki találva?
Ha jól tudom direkt " Tablet " Soc.


pècsimunkás
(addikt)

Szerintem is rendben van, ahogy írtam is fentebb.
Nèmetországban, a Saturnban volt így együtt. Persze, lehet, hogy máshol is.
Pár napja, 700 euró volt ez a csomag: [link]
Most 750, de így sem rossz. Itt már csak 3/32 kiosztású van.
De így együtt, igencsak jó ár. Ès- ahogy írtam is, pár napja 700 euró volt együtt.


hegedus001
(aktív tag)

Az emberek 95%-a semmi tesztet nem olvas… :U de lehet, hogy több is. Nem csak telefon vagy tablet, de szerintem laptop vásárlás előtt se. Megnézi, hogy mi fér bele, vagy esetleg hitellel, aztán megnézi, hogy ismert márka-e illetve milyen a színe. Ez ennyiből áll sajnos. Bár igaz ez mindenre, ételek, ruhák, alig vannak olyanok, akik a teljes képet próbálják nézni. :(


hegedus001
(aktív tag)

Nekem fél éve van meg. Imádom, de kellene a nagyobb (64 Gb) tárhely és ha ősszel szögletes formában jön ki, akkor fixen váltok. Bár lehet addig is upgradelek egy 9-es generációra. Tudja a franc… lesz helye a családban :D


<Adamsky>
(nagyúr)

"S ez nem gamer tab ... "
Épp erről beszéltem én is. Nem akar mindenki játszani. A rendszer sebességével pedig nincs semmilyen gond (én nem tapasztaltam). Akkor amikor vettem (és amennyiért) nem volt igazán versenytársa (talán a Lenovo-nak volt árban és tudásban közel tablet-je).
Az, hogy most drága? Lehet. Most mi nem az. Nekem nagyon hiányzott a cikkből igazi konkurens megjelölése (új készülék, a használtakat most hagyjuk), ha a tesztelő szerint ez a cucc nem jó ár/teljesítmény viszonyú.

#28 Essentials
" ... PR miatt simán eladják magukat a hazai piacon, vagy csak megtévesztenek embereket ... "
Szerintem (és mások szerint is, nézz csak szét itt a topic-ban, vagy Androidos tablet topic-ban) pedig épp a teszt félrevezető. Azt sugallja, hogy ez kb. semmire sem jó (mert pl. nem 2022-es és/vagy nem valamilyen felső kategóriás SoC van benne), ill. hogy ennyiért van sokkal (!) jobb. Kérdem én mi?
Változatlanul állítom, hogy aki nem játszik, hanem "tartalmat fogyaszt" annak ez a gép tökéletesen elég mindenre (is).

[ Szerkesztve ]


Essentials
(aktív tag)

Én pedig változatlanul állítom, hogy a gyártói PR, és az olyan oldalak amik általában ( és mindössze ) leírják a specifikációit az eszközöknek ( lásd napidroid ) miközben úgy kell a cikkírót felmosni a padlóról az adott eszköz ajnározása közben, rossz úton járnak. Ezt a terméket a Napidroid úgy vezette fel hogy "iPad mini" alternatíva, és felmondta a vélt erényeit a specifikációs listából. Tudjuk hogy közük nincs egymáshoz ( igen, árban sem ), de a kevésbé jártas érdeklődőben az ragad meg leginkább, hogy ez bizony egy tök fasza gép, mert iPad mini alternatívaként aposztrofálják. ) A gyártó az SoC-ot kimondottan erős, játékra való chipként reklámozza, ami újabb koporsószög lehet a vásárló megtévesztésére, mert ő ezekből azt fogja összerakni, hogy ez egy hülyének is megérős ajánlat, és miért venne mondjuk belépő iPad-et ha ez leírva bizony többet tud, kevesebbért.

Pontosan arra jók ezek a tesztek, hogy lerombolják ezt a mítoszt, és gatyáig átcizsgálva képet kapjon a mézes-mázos PR szövegek helyett a kedves vásárló, milyen előnyei, és milyen hátrányai vannak adott masinának.

A tablet ma már korántsem csak filmnézésről, Facebookozásról szól, hanem többek között egy nagyon jó kis gaming pad. Kialakítása révén kevésbé melegszik ( mimt a telefonok ) , jóval nagyobb a kijelzője, jobbak a hangszórói, és szuflában is jobban bírja általában, mint egy telefon. Igenis meg kell gondolni hogy ki, mire, és mennyit áldoz, mert ez egy 4-5 évre is szóló befektetés, és korántsem biztos hogy az az Unisoc chipes olcsóbb változat a jó választás 1 embernek, amit az ára, és a leírt jellemzői miatt a promotált oldalak könnyfakasztva mutatnak be 4 sorban.

Én azt gondolom hogy az ár érték arány ott kezdődik, hogy mindent belekalkulálunk, és nem állunk meg kizárólag az árképzésnél, és a specifikációs számoknál. A Mobilaréna pontosan azt az alacsony büdzséből gazdálkodó érdeklődő réteget tudja védeni egy ilyen nem csak felnyalós, valódi teszttel, akinek igenis szüksége van arra hogy megnézze, mire és mennyit ad ki. Olyan igény is létezik természetesen, ahol csörgődobálónak veszik a tabletet a gyereknek, hogy filmezzen rajta, vagy interaktív appot futtassanak neki, de olyan gépet ennél kedvezőbb áron is be lehet szerezni ( egy használt tökéletes dobálásra ) , ha mindössze ennyi a felhasználási területe. Ezt pedig ezek után mindenki eldöntheti hogy jó vétel-e számára vagy sem, én azon az elven voltam, és a teszt elolvasása után is azon vagyok, hogy sok esetben jobban megéri többet kicsengetni egy kiforrottabb, erősebb, hosszabb támogatású, akár ezek összességét is felvonultató masinára adott személyeknek. Le kell szoknunk róla hogy ár és specifikációs számok alapján választunk az alsóbb szinteken, mert nem minden aran ami fénylik, és ami árban kedvezőnek tűnik, az igenis lehet rosszabb választás összességében mimt egy magasabb áru modell. :R

[ Szerkesztve ]


Somatom
(veterán)
Blog

Egy kategória? Más a mérete, más a képaránya és tudomásom szerint iPad -re nem lehet Androidot rakni. Hogy lehetne ezt a kettőt összehasonlítani? Nagy bajban lennék, ha egy iPadet kéne használnom.


pècsimunkás
(addikt)

Akik használják, többen írtak-közztük èn is, hogy elègedettek a tablettel.
Akik nem használják, azok meg nem elègedettek vele, esetleg szidják is
Na, akkor most mi a helyzet :) ?


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

:DDD :C


kakuk.tamas
(addikt)
Blog

Ennyi erővel az iPhone-t hogy lehet összehasonlítani bármelyik amdroidos telefonnal? iPhonera se lehet androidot rakni (hála).

Elektromos autót is hasonlítanak benzineshez, ha van belőle mindkét verzió…

Termékkategórián belül lehet egymással hasonlítgatni, pont ez a kategória lényege.


janeszgol
(félisten)

Ez a tablet tökéletes választás újság/egyéb pdf olvasáshoz, film nézősnek, netezősnek, office-os tevékenységekhez.
Játékra korlátozottan alkalmas. Bár nagyobb a "jól fut rajta" játékok halmaza, mint a "nem fut jól rajta" játékok halmaza, a későbbiekben kevés lehet. Pl a Genshin már most is megizzasztja. (Sőt a 3GB memóriás verzión az pl ha el is indul, nem lesz benne köszönet.)


hegedus001
(aktív tag)

Árban egy és ugyan az a kategória. Nem tudom miről beszélsz. Ahogy előttem is írtak a villanyautó a hasonlatot, villany villany, villany benzin…. Stb….

Ez a tab és egy használt alma ami árban ismétlem ugyan ott van, szerintem igen is összehasonlítható.
Az Tab s8 ultra vsgy nem is tudom mi sem a xiaomi tabletjéhez hasonlít is hanem egy iPad Pro hoz. :))


AJTHAX
(csendes tag)

Nem rossz gép. Nem kell irreálisnak lenni. Fapados tablet egér mozihoz. Natur tartalom fogyasztó kategória nem nyújt semmi kiemelkedőt. De azt stabilan. Hangszórói tényleg jók (kategóriájában). Netezés is gördülékeny. Lenovo p11 el hasonlítva azért nem egy kalap. De bátran fogja meg az asszony is ha a p11 lemerült. Ez már annyira nem kínai, hogy működik minden funkció rendesen idegesítő hibák nélkül.


pirosmajom
(csendes tag)

Lenovo Tab M10 (plus) 60 (80)-ért, szolgáltatós akcióban 40-ért vettünk plust, best buy volt. Akkor se adnék egy tabletért 100 felett, ha aranyból lenne, nem még 2-300-at.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(veterán)
Blog

Teljesen más a két tab felhasználási területe. Mondjuk, film, tévénézéshez szeretnék tabot. Eszembe nem jutna 8 collosat venni, 4/3 -as képaránnyal.


<Adamsky>
(nagyúr)

Értem amit mondasz, de
• a gyártói PR mindig (99%) jobbnak hazudja mondja a termékét mint amilyen
• kamu fizetett "tesztelős oldalak" mindig voltak és lesznek is

"Pontosan arra jók ezek a tesztek, hogy lerombolják ... "
Nem kéne semmit sem lerombolni, hanem helyére kéne tenni a dolgokat. Én ezt - ennél a tesztnél - nem éreztem (elég csak a címet elolvasni). Ezzel szemben már az elején azzal kellett volna kezdeni, hogy: barátom, ha te játékra (is) használod a tablet-ed, akkor ez nem a te terméked, ne is olvasd tovább. Mindenki másnak viszont egy olcsó (90e alatt is kapni) és jó alternatíva.

" ... hanem többek között egy nagyon jó kis gaming pad."
Épp erről papolok már itt egy ideje. Nagyon sokan nem játszanak, vagy ha igen, akkor nem tablet-en bohóckodnak. Nem vagyunk egyformák! Igenis jó, hogy van "ilyen is", és "olyan is". Bár a telefonoknál is így lenne ... ! :(((

" ... az alacsony büdzséből gazdálkodó érdeklődő réteget tudja védeni ... "
Újra leírom: nem érzem a védelmet akkor mikor a teszt azzal kezdődik, hogy idézem: " ... a nyeszlett Helio G80 chippel viszont már gyűjti a viharfellegeket ... "
Szerinted ez mit mond Átlag Józsinak? Azt, hogy ezt bizony kerülnie kell. Még akkor is, ha Józsefünk csak a facsét tolja, és TiTok-on ugráló barmokat nézegetné.

" ... hosszabb támogatású ... "
Ez megint nem a konkrét típus v. márka sajátja (hibája). Sőt! Ennél a modellnél elég jó esély van a 12-es droid-ra. Sajnos nem egy cikk született már - itt is a PH!-n - hogy mennyire gatya a droid-os (és akkor most itt rögtön válasszuk is le az almás termékeket) készülékek support-ja. A Gyártók látványosan sz@rnak rá. Talán most már, a nagyobb, a csúcs-csúcs telefonjaikhoz kezdenek komolyabb támogatást adni. Tablet-ek ... hagyjuk! Szóval a Realme semmivel sem rossz a többinél.

" ... ár és specifikációs számok alapján választunk az alsóbb szinteken ... "
Egyetértünk. Én is vettem anno Kínából "noname" tablet-et. Nem is volt épp rossz - leszámítva a gyenge wifi-t - de arra tényleg soha többet nem jött frissítés (hiába nyomkodtam az OTA update-et).


worxland
(addikt)

"a Napidroid úgy vezette fel hogy "iPad mini" alternatíva" - :)) Persze, ahogy egy Fabia alternatíva egy E osztályos Mercinek.
Mindkettő (Realme Pad, iPad Mini 6) van, a Realme egész használható (böngészés, fácse, jutub, vájber/meszendzser), de azért ne essünk túlzásokba.


erahurka
(félisten)
Blog

"a gyártói PR mindig (99%) jobbnak hazudja mondja a termékét mint amilyen"

TV adatlapokat böngészve a leglátványosabb. A HD Ready világverő mert mennyivel több a részlet mint a régi CRT tévéken! A Full HD világverő, mert mennyivel több a részlet mint HD Ready-n! A 4K világverő, mert mennyivel több a részlet mint Full HD-n! Minden alkalommal kiégek :D


Dr.NX
(addikt)

Mennyire kell komolyan venni a kattintásvadász főcímeket?
Semennyire.
Eleve a Realme Pad Mini-ről van szó, nem a most tárgyalt 10,4" verzióról.

Márciusban még csak ennyi volt:
Az Oppo agresszíven terjeszkedő almárkája, a Realme egy iPad Mini kihívóval készül, a táblagép a Realme Pad Mini névre fog hallgatni, így aztán még csak véka alá sem rejtették, hogy mely termék az első számú vetélytárs.
...
Az alkalmazott processzor ismeretében kijelenthető, hogy bár külsejében valóban hasonló az Apple tabletjéhez, az iPad Mini és a Pad Mini egyáltalán nem azonos ligában játszanak. Ugyanakkor nyugodtan tekinthetünk a Realme gépére úgy, mint egy olcsóbb alternatívára.

Áprilisban már:
"Bár a neve és a külseje alapján egy Apple iPad Mini kihívónak tűnik a készülék, egy jóval visszafogottabb jellemzőkkel rendelkező tabletről van szó, amelyet ennek megfelelően kedvező árcédulával látott el az Oppo alá tartozó márka."


Donki Hóte
(veterán)

Na, mégis mit kéne írni a cég marketingeseinek?

Azt, hogy csináltunk egy tabletet, de ez csak a 48 %-át tudja az iPad Mini teljesítményének, ezért annak ellenére, hogy az ára csak a 35 %-a az iPad Mini árának, bezúzzuk a készletet és elnézést kérünk mindenkitől, aki hallott a termékünkről :F


worxland
(addikt)

Bocs, most néztem Antutu v8 és v9 számokat. A Realme Pad Mini 155 ezret tud v8 alatt, az iPad Mini 6-nak 840 ezret v9 alatt. A Realme Pad tud kábé 26%-ot (v9-el mérve 215 ezer pont). Szóval a marketingnek "kicsit" nagyobbat kellett lódítania a szokásosnál.

[ Szerkesztve ]


Essentials
(aktív tag)

Gondolom láthattad, hogy egy szóval sem írtam, hogy a saját igényei mentén ne lehetne valaki elégedett ezzel a vétellel. Az én kommentem célja az volt, hogy megvédjem a tesztet, és hogy kiemeljem, mennyire fontos úgy tesztelni terméket, hogy az árazása nem fedi el a hiányosságokat, hanem a mérleg mindkét nyelve korrektül be van mutatva. Szerintem kicsit sok a kompromisszum közel 100 ezer forintért, mert az időtállósággal kapcsolatban is vannak kérdőjelek, kezdve a hardverrel, folytatva a várható szoftveres támogatással. :R

üzenetek