üzenetek

hozzászólások


Bajgunar
(aktív tag)

Az egy fb fiók lenne? Csak az oldalt eltávolították, vagy nem található.
Nem törölt fiók véletlenül?


szabyka24
(csendes tag)

Szia köszönöm a segítséget. Ez egy xiaomi fiók volt véletlenül kileptem belőle.


aldebaran
(őstag)
Blog

Gondoltam, csinálok egy részletes leírást, hogyha valaki kedvet érez más rendszert feltenni a telójára, akkor egy egyszerű útmutató legyen itt számára. Lehet, hogy hosszúnak tűnik, de kb. 10-15 perc alatt megvan, miután a bootloader kinyílt.

FONTOS: olvasd el végig, mielőtt nekiállsz.

Összefoglalóban:
1. Bootloader kinyitása
2. twrp install
3. Pixel OS install
4. Kernel kicserélése (köszi az öteltet #2780 aureeel)

TIPP:
a; Hangerő LE + bekapcsológomb: fastboot
b; Hangerő FEL + bekapcsológomb: recovery (twrp)
c; Ha a fastboot-al felment a twrp utána ne indítsd újra a telót, hanem FEL + bekapcs és a twrp-vel telepítsd fel a twrp-t újra. Így lesz végleges!
d; Az installhoz szükséges ROM image zip-et, a kernel zip-et másold fel előre az SD kártyára!
e; A twrp magyar nyelvre is állítható

1. A telefont használatba kell venni az eredeti rendszerrel, csinálni kell egy Xiaomi fiókot. A továbbiakat a linkelt videó tartalmazza. Ami fontos, hogy az unlock kérése után 168 órát mindenképp várni kell, hogy végül működjön az unlock. A pc-re minden drivert fel kell telepíteni. Le kell tölteni pc-re innen a xiaomi unlockert.

2.Ez a videó bemutatja, hogyan lehet a twrp-t installálni, majd vele együtt a Pixel Experienced rom-ot. Ha másik rom kell, ugyanez a módszer.

A twrp-t innen lehet tölteni a xiaomi note 10 pro -hoz. Érdemes mindig a legújabbat. Valamint kell hozzá a platform tools, ami a "Download SDK Platform-Tools for Windows" szövegre kattintva, majd a felugró ablakban a szöveg végigpörgetése, a négyszög bepipálása és a Download... -ra kattintás után automatikusan kerül letöltésre. Letöltés után ki kell csomagolni a pc-re.

3. A Pixel OS-t innen lehet letölteni ehhez a telóhoz. Felül eleve a 13 van kiválasztva, de akinek kell, a 12-t is kiválaszthatja, majd a Download-ra kattintva indul a zip letöltése. Ahogy a 2-es pontban volt, be kell lépni a twrp-be, itt az Installba, kiválasztani az SD kártyát, ahova a zip-et másoltad, majd innen feltenni a kívánt rom-ot.
Nincs a videóban, de én a twrp-ben az install után töröltem a cache-t.

4. Ha mindez megvan már működik is a teló, viszont ahogy aureeel írta korábban, melegedett a teló, ezért lecseréltem a kernelt. Egyszerűen innen le lehet tölteni a zip-et. Én a legutolsót használtam, ami ez volt: R5-OSS-QuantumKyaru-sweet-2022-10-01-28.zip. Twrp-vel simán az Install-ra mentem, kikerestem az SD kártyáról és installáltam.

Sok sikert. :K


Franz51
(tag)

Üdv!
Redmi Note 10S vagy Redmi Note 10 Pro! Szerintetek melyik a jobb választás? A Note 11-ekről sok negatívot olvastam. Ötödik éves Mate 20Lite telefonomat cserélném le.


laaceee98
(tag)

Sziasztok. Makrófotókkal van valakinek több téma esetén tapasztalta? Melóhoz fontos lenne rovarokat, leveleket, ilyesmiket fotózgatni. P30-ról váltanék, annál komolyabb nem kell, de annak a szintjét örülnék ha hozná, ezt viszont a teszt-képek alapján nem tudom eldönteni.

[ Szerkesztve ]


pingwin92
(aktív tag)

Üdv mindenkinek!

Ma én is beléptem a Note 10 Pro tulajok körébe, és egyből lenne is egy kérdésem:

Az normális, hogy nagy, fehér háttérnél - bár gondolom, máshol is, csak itt jobban látszik, - ahogy döntögetam a telefont és különböző szögekből nézem a kijelzőt széles piros és zöld csíkokat látok "futni" a képernyőn le meg föl?

Nem volt még AMOLED-es telóm. Ilyen szar a (pentile-os) AMOLED, vagy csak a szutyok gyári kijelzővédő fólia töri ilyen furcsán a hátulról jövő fényt?


aldebaran
(őstag)
Blog

Itt egy videó, hogy mit tud, illetve itt vannak még képek. Ezek elég meggyőzőek. Nekem nincsenek macro képeim.


Malacy
(tag)

Sziasztok!
Note 10 pro ha hosszabb ideig nincs piszkálva, random alvó módba teszi magát.
Factory reset megoldja, de ideiglenesen csak. MIUI 13.0.16. Van valami egyszerű megoldás a dologra?


Franz51
(tag)

Üdv!
Az elemző cikkben bone123 a következőket írja:
"Meglepő gyenge pont viszont a kétcsatornás WiFi modem (802.11a/b/g/n/ac, Direct, HotSpot): több routerre kapcsolódva is a szokásos letöltési sebesség felét kaptam, feltöltésnél pedig annál is kevesebbet, ami főleg képek és videók lassú szinkronizálásakor tűnt fent."
Nektek mi a tapasztalatotok?


laaceee98
(tag)

Erre én is kíváncsi lennék. Átlag felhasználás mellett okoz ez bárkinek bosszúságot? Vagy esetleg már javítottak rajta szoftveresen? Eltelt azóta majd két év..


ncc1701
(veterán)

Már nagyon régen csak biztonsági frissítések jönnek a telóra.


aldebaran
(őstag)
Blog

Hát, ha ez számít, a Pixel OS-el az 5G-s wifimre csatlakozva (digis gigabites nettel) 280 le, 210 fel értékeket mértem a digi weboldalán firefox böngészőben. Ez nem tudom, sok -e, vagy kevés...

[ Szerkesztve ]


Sanyabá
(senior tag)
Blog

Több mint két hétig kint voltam Kelet Afrikába, és egyből helyi SIM kártyát vettem a telefonba.
Ez idő alatt semmi gond nem voltál telefonnal.
Haza érve helyi kártya be, és már lefagyott! :(((


Franz51
(tag)

Kérdés mennyi a névleges fel/letöltés a szolgáltató részéről? Nálam 5 Ghz-en a 250 ből 170-180 mér a Mate 20-am


aldebaran
(őstag)
Blog

Mondjuk én a wifi-n próbáltam. ;]
telekomnál 4G+ 11,4 le (volt 20 is mérés közben), 30 fel.


pingwin92
(aktív tag)

Senki?

Amúgy próbáltam fotózni; erről lenne szó:
További képek itt.

Nem tudom, látszik-e, de ahogy döntögetem a telefont, úgy "vándorolnak" azok a széles piros és zöld csíkok. Azzal a különbséggel, hogy azokat a vékony szürkés csíkokat én szabad szemmel nem látom, de az már csak a kijelző flickelése és a kameraszenzor közti szuboptimális együttműködésnek köszönhető.

Ez normális, vagy vigyem vissza?

[ Szerkesztve ]


Bajgunar
(aktív tag)

Nemtom, ilyennek kell e lennie. De nekem is ilyen. Szerintme ez normális. Igaz még csak egy sima üveg fólia van rajta. Nem volt kedvem még felrakni a biztonsági betekintés gátlós szilikont.

Ezzel visszavinni gariba? :F


tothandras80
(tag)

Véleményem szerint a rajta lévő üveg töri a fényt, vagy valami ilyesmi. Nem úgy tűnik, hogy kijelzőhiba


ferret77
(tag)

Kiváló a makrója. A Mi 11 ultrámat kenterbe veri makró téren.
Itt egy régi nokia akku nokia feliratának i betűjében lévő nokia feliratot fényképeztem. Jobb is lehetett volna, csak gyenge a fény ilyenkor már itthon, ehhez. Az i betű, amiben ez a felirat van, kb 2mm magas.


pingwin92
(aktív tag)

+#3198:

Jó, hát végülis nem mondom, hogy a jelenlegi P Smart Z-m betekintési szögei tökéletesek, de az inkább csak sárgás-fehéres-kékes lesz a döntögetésben. Meg kicsit egyenletesebben színes és közelebb áll egymáshoz a legkékebb és a legsárgább része.
Csak a Note 10 Pro kijelzőjét az összes létező tesztben ágyon sztárolták, és szerintem többre számítottam. Elvégre nem egy kategória a két telefon.

üzenetek