üzenetek

hozzászólások


aldebaran
(őstag)
Blog

Gondoltam, csinálok egy részletes leírást, hogyha valaki kedvet érez más rendszert feltenni a telójára, akkor egy egyszerű útmutató legyen itt számára. Lehet, hogy hosszúnak tűnik, de kb. 10-15 perc alatt megvan, miután a bootloader kinyílt.

FONTOS: olvasd el végig, mielőtt nekiállsz.

Összefoglalóban:
1. Bootloader kinyitása
2. twrp install
3. Pixel OS install
4. Kernel kicserélése (köszi az öteltet #2780 aureeel)

TIPP:
a; Hangerő LE + bekapcsológomb: fastboot
b; Hangerő FEL + bekapcsológomb: recovery (twrp)
c; Ha a fastboot-al felment a twrp utána ne indítsd újra a telót, hanem FEL + bekapcs és a twrp-vel telepítsd fel a twrp-t újra. Így lesz végleges!
d; Az installhoz szükséges ROM image zip-et, a kernel zip-et másold fel előre az SD kártyára!
e; A twrp magyar nyelvre is állítható

1. A telefont használatba kell venni az eredeti rendszerrel, csinálni kell egy Xiaomi fiókot. A továbbiakat a linkelt videó tartalmazza. Ami fontos, hogy az unlock kérése után 168 órát mindenképp várni kell, hogy végül működjön az unlock. A pc-re minden drivert fel kell telepíteni. Le kell tölteni pc-re innen a xiaomi unlockert.

2.Ez a videó bemutatja, hogyan lehet a twrp-t installálni, majd vele együtt a Pixel Experienced rom-ot. Ha másik rom kell, ugyanez a módszer.

A twrp-t innen lehet tölteni a xiaomi note 10 pro -hoz. Érdemes mindig a legújabbat. Valamint kell hozzá a platform tools, ami a "Download SDK Platform-Tools for Windows" szövegre kattintva, majd a felugró ablakban a szöveg végigpörgetése, a négyszög bepipálása és a Download... -ra kattintás után automatikusan kerül letöltésre. Letöltés után ki kell csomagolni a pc-re.

3. A Pixel OS-t innen lehet letölteni ehhez a telóhoz. Felül eleve a 13 van kiválasztva, de akinek kell, a 12-t is kiválaszthatja, majd a Download-ra kattintva indul a zip letöltése. Ahogy a 2-es pontban volt, be kell lépni a twrp-be, itt az Installba, kiválasztani az SD kártyát, ahova a zip-et másoltad, majd innen feltenni a kívánt rom-ot.
Nincs a videóban, de én a twrp-ben az install után töröltem a cache-t.

4. Ha mindez megvan már működik is a teló, viszont ahogy aureeel írta korábban, melegedett a teló, ezért lecseréltem a kernelt. Egyszerűen innen le lehet tölteni a zip-et. Én a legutolsót használtam, ami ez volt: R5-OSS-QuantumKyaru-sweet-2022-10-01-28.zip. Twrp-vel simán az Install-ra mentem, kikerestem az SD kártyáról és installáltam.

Sok sikert. :K

üzenetek